ΔήμοιΟΤΑ

Δήμος Αλεξανδρούπολης: Κατάκτηση 2ης θέσης σε πανελλήνιο διαγωνισμό σχολικής εφημερίδας από το 4ο Γυμνάσιο

Τη δημοσιογραφική ομάδα του 4ου Γυμνασίου Αλεξανδρούπολης «Θεόδωρος Κάστανος» υποδέχτηκε στο γραφείο του ο δήμαρχος Αλεξανδρούπολης Γιάννης Ζαμπούκης για να τη συγχαρεί για την κατάκτηση της 2ης θέσης στον Πανελλήνιο Διαγωνισμό Σχολικής Εφημερίδας με τίτλο «17 προκλήσεις… για έναν καλύτερο κόσμο».

O εν λόγω Διαγωνισμός, τον οποίο διοργανώνει ο Εκπαιδευτικός Οργανισμός «Ορίζοντες» απευθύνεται σε μαθητές/τριες Πρωτοβάθμιας (Ε’ και Στ’ τάξης Δημοτικού) και Δευτεροβάθμιας (γυμνασίου-λυκείου) Εκπαίδευσης, γενικής και ειδικής εκπαίδευσης, όλων των σχολικών μονάδων της χώρας (δημοσίων και ιδιωτικών) κατά το σχολικό έτος 2022-2023.

Φέτος ο Διαγωνισμός αφορά στην έκδοση φύλλου σχολικής εφημερίδας αφιερωμένου στους 17 Στόχους Βιώσιμης Ανάπτυξης του ΟΗΕ.

Είχε προηγηθεί συνάντηση των παιδιών με τον δήμαρχο στις αρχές Μαρτίου όταν και είχαν μια ενδιαφέρουσα συζήτηση για τη βιώσιμη ανάπτυξη και τις βιώσιμες πόλεις. Η δημοσιογραφική ομάδα συμπεριέλαβε στην εφημερίδα τη συνέντευξη αυτή και όλα τα θέματα που αναπτύχθηκαν στην εφημερίδα εστιάζουν στους 17 Στόχους της Βιώσιμης Ανάπτυξης του Ο.Η.Ε., μεταφέροντας τον προβληματισμό και τις ανησυχίες που αναπτύσσονται λόγω της κλιματικής αλλαγής και των σύγχρονων παγκόσμιων προβλημάτων.

Κατά τη συνάντηση τα παιδιά μοιράστηκαν με τον δήμαρχο την εμπειρία τους από την ομαδική δουλειά αλλά και τον ενθουσιασμό τους για τη διάκριση που πέτυχαν.

Ο Δήμαρχος Αλεξανδρούπολης Γιάννης Ζαμπούκης ανέφερε σχετικά: «είναι πολύ σημαντικό που μέσα από αυτή τη διαδικασία οι μαθητές και μαθήτριες μαθαίνουν να σκέφτονται κριτικά, να συνεργάζονται, να ερευνούν και να δημιουργούν. Εκτός από τον αθλητισμό οι νέοι και νέες του τόπου μας σημειώνουν επιτυχίες και σε άλλους τομείς και αυτό μας χαροποιεί ιδιαίτερα! Άλλωστε η φωνή των εφήβων έχει ιδιαίτερη βαρύτητα και είναι πολύ σημαντικό να τους δίνεται η ευκαιρία να αρθρώσουν κι αυτοί τον δικό τους λόγο».

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Δήμος Κορδελιού Ευόσμου: Αναληθείς φήμες τα περί hotspot

@dmin

Δήμος Θέρμης: Παραδόθηκε στην κυκλοφορία ο νέος κυκλικός κόμβος

@dmin

Δήμος Κορδελιού Ευόσμου: Έναρξη εγγραφών στο Κοινωνικό Φροντιστήριο

@dmin

Γράψτε ένα σχόλιο

* Με τη χρήση αυτής της φόρμας συμφωνείτε με την αποθήκευση και το χειρισμό των δεδομένων σας από αυτόν τον ιστότοπο.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε εάν το επιθυμείτε. Αποδέχομαι Διαβάστε περισσότερα