Υγεία

Δήμος Κορδελιού-Ευόσμου: Δωρεάν διαγνωστικές εξετάσεις υγείας

Οι δημοτικές αρχές καλούν όλους τους Δημότες άνω των 18 ετών, να λάβουν μέρος στο ερευνητικό πρόγραμμα υγείας, για το οποίο δεν απαιτείται ούτε ειδική προετοιμασία ούτε οικονομική επιβάρυνση.

Ο Δήμος Κορδελιού Ευόσμου δια της Αντιδημαρχίας Κοινωνικής Προστασίας- Δημόσιας Υγείας, και σε συνεργασία:

 • με το Τμήμα προστασίας και προαγωγής δημόσιας Υγείας,
 • με το EnveLab Auth,
 • με το AUTH Medical Physics & Digital Innovation Lab,
 • του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου και
 • με την υποστήριξη της ΜΑΘ ΑΕ ΑΟΤΑ- Αναπτυξιακή Μείζονος Αστικής Θεσσαλονίκης ΑΕ Αναπτυξιακός ΟΤΑ,

συμμετέχει στο Ευρωπαϊκό ερευνητικό έργο URBANOME το οποίο δημιουργεί καινοτόμα εργαλεία για την επίλυση προβλημάτων και αναπτύσσει διαρκή και γόνιμο διάλογο με τους τοπικούς φορείς, συλλόγους και εκπροσώπους των πολιτών για την βελτίωση της υγείας των ευρωπαίων πολιτών.

Το πρόγραμμα εφαρμόζεται στις πόλεις

: Άαρχους – Δανία, Αμπερντίν – Σκωτία Θεσσαλονίκη και Αθήνα – Ελλάδα, Μιλάνο – Ιταλία, Μαδρίτη – Ισπανία, Μονπελιέ – Γαλλία, Στουτγκάρδη – Γερμανία, και Λιουμπλιάνα – Σλοβενία.

Πρωταρχικοί στόχοι του προγράμματος είναι:
 • να προσδιοριστεί η έκθεση των πολιτών στην ατμοσφαιρική ρύπανση,
 • να αναλυθούν οι βιοχημικοί και οι κλινικοί δείκτες του αστικού πληθυσμού
 • να καταγραφούν οι κοινωνικοοικονομικοί και περιβαλλοντικοί παράγοντες που οδηγούν σε ανισότητες στην αστική υγεία
 • να υλοποιηθούν ουσιαστικές παρεμβάσεις στον αστικό χώρο για την αναβάθμιση και της βελτίωση της δημόσιας υγείας και την προαγωγή υγιών προτύπων καθημερινής ζωής, με έμφαση στους πιο ευάλωτους πληθυσμούς και την καταπολέμηση ανισοτήτων.

Ο Δήμος καλεί όλους τους Δημότες άνω των 18 ετών, να λάβουν μέρος στο ερευνητικό πρόγραμμα υγείας, για το οποίο δεν απαιτείται ούτε ειδική προετοιμασία ούτε οικονομική επιβάρυνση, τονίζοντας ότι επειδή ο Δήμος μας γειτνιάζει με την Βιομηχανική Ζώνη Θεσσαλονίκης, η συμμετοχή των δημοτών στο πρόγραμμα έρχεται να συμπληρώσει και να δυναμώσει τις ενέργειες του Δήμου που αφορούν στην προστασία του περιβάλλοντος για μια καλύτερη ποιότητα ζωής στο Δήμο Κορδελιού Ευόσμου.

Το πρόγραμμα είναι δωρεάν για όλους και περιλαμβάνει την συμπλήρωση ερωτηματολογίου και την διεξαγωγή ΔΩΡΕΑΝ ΠΡΟΛΗΠΤΙΚΩΝ ΙΑΤΡΙΚΩΝ ΕΞΕΤΑΣΕΩΝ, τις οποίες θα διενεργήσει το επιστημονικό προσωπικό του Εργαστηρίου Περιβαλλοντικής Μηχανικής του ΑΠΘ σε συνεργασία με το Εργαστήριο Ιατρικής Φυσικής και Ψηφιακής Καινοτομίας και θα είναι:

 • Έλεγχος αναπνευστικής λειτουργίας
 • Μέτρηση σύστασης σώματος
 • Αξιολόγηση σωματικών δεικτών
 • Μέτρηση αρτηριακής πίεσης

Παράλληλα, θα κληθούν να απαντήσουν σε κρίσιμα ερωτήματα που αφορούν στην ποιότητα της ζωής τους στη Θεσσαλονίκη.

ΟΡΟΙ – ΔΗΛΩΣΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ

Αν είστε άνω των 18 ετών και διαμένετε στη Θεσσαλονίκη για περισσότερο από έναν χρόνο, επισκεφτείτε τον παρακάτω σύνδεσμο για να συμμετέχετε: https://www.urbanome.eu/thes…/urbanome-h2020-thessaloniki/.  Οι εξετάσεις θα γίνουν στο ΑΠΘ

Εάν επιθυμείτε να συμμετέχετε στις εξετάσεις που θα γίνουν στο Δήμο Κορδελιού Ευόσμου, μπορείτε να επικοινωνήσετε με το Τμήμα Προστασίας και Προαγωγής Δημόσιας Υγείας, Σμύρνης 25 (ΙΚΑ Κορδελιού), στο ygeia@kordelio-evosmos.gr και στο 2310 764 779.

Προσοχή

Οι δηλώσεις συμμετοχής αρχίζουν από τις 29 Ιουνίου 2023 αλλά δεν υπάρχει συγκεκριμένο χρονικό διάστημα διότι η διάρκεια του προγράμματος θα καθορίζεται ανάλογα με τις εγγραφές και το ενδιαφέρον των πολιτών.

Η συμμετοχή όλων μας θα είναι καθοριστική γιατί θα βοηθήσει στην ανάληψη δράσεων που θα βελτιώσουν τη δημόσια υγεία και στην προαγωγή υγιών προτύπων στην καθημερινή μας ζωή στα αστικά κέντρα.

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Νοσοκομείο Παπαγεωργίου: Τσιγάρο; Ούτε στον υπαίθριο χώρο !

@dmin

Self test: Άνοιξε η πλατφόρμα δήλωσης αποτελεσμάτων

@dmin

Οι Δήμοι μπορούν να απαλλάξουν από δημοτικά τέλη επιχειρήσεις που έχουν πληγεί

admin

Γράψτε ένα σχόλιο

* Με τη χρήση αυτής της φόρμας συμφωνείτε με την αποθήκευση και το χειρισμό των δεδομένων σας από αυτόν τον ιστότοπο.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε εάν το επιθυμείτε. Αποδέχομαι Διαβάστε περισσότερα