Δήμοι

Δήμος Κορδελιού Ευόσμου: Έρευνα Ερωτηματολογίου Δηλωμένων Προτιμήσεων Μεταφορικού Μέσου

Ο Δήμος Κορδελιού – Ευόσμου εκπονεί Σχέδιο Βιώσιμης Αστικής Κινητικότητας (ΣΒΑΚ) με στρατηγικό στόχο την εφαρμογή μιας πολιτικής για τα ελληνικά δεδομένα, που θα εγγράφεται στη γενικότερη ευρωπαϊκή στρατηγική για βιώσιμες μετακινήσεις και που θα αναδείξει τον Δήμο Κορδελιό – Ευόσμου σε μια περιοχή όμορφη, βιώσιμη, υγιή οικονομικά, ανθρώπινη για τους κατοίκους και ελκυστικής για τους επισκέπτες.

Το ΣΒΑΚ είναι ένα Σχέδιο που θα επιχειρήσει να προδιαγράψει σε στρατηγικό επίπεδο το σύνολο των απαιτούμενων κυκλοφοριακών ρυθμίσεων και παρεμβάσεων στον κοινόχρηστο χώρο του Δήμου σε ορίζοντα 10ετίας, προκειμένου να εξασφαλιστούν οι απαιτούμενες συνθήκες για αποτελεσματική και αποδοτική διαχείριση των αναγκών κινητικότητας των κατοίκων και των επισκεπτών, υπακούοντας παράλληλα στις επιταγές της βιώσιμης ανάπτυξης.

Στο πλαίσιο αυτό διενεργείται έρευνα ερωτηματολογίου δηλωμένων προτιμήσεων μεταφορικού μέσου στο Δήμο Κορδελιού – Ευόσμου ώστε να κατανοηθούν καλύτερα οι ανάγκες και οι προτιμήσεις των πολιτών σχετικά με την χρήση των μεταφορικών μέσων.

Η εκτίμηση της πιθανότητας επιλογής ενός μεταφορικού μέσου, είτε αυτό πρόκειται για ΙΧ, ποδήλατο ή ένα οποιοδήποτε μέσο, προκύπτει από την διερεύνηση της χρησιμότητας που προσφέρει το μέσο αυτό στον χρήστη.

Για τον υπολογισμό της χρησιμότητας αυτής, είναι απαραίτητη η διεξαγωγή μιας ειδικής έρευνας, η οποία ονομάζεται Έρευνα Δηλωμένης Προτίμησης Μεταφορικού Μέσου – SP. Τα συλλεγόμενα στοιχεία θα αξιοποιηθούν για την τελική διαμόρφωση των μέτρων του ΣΒΑΚ. Με αυτό τον τρόπο συμβάλουμε όλοι στην επίλυση των κυκλοφοριακών προβλημάτων της πόλης και στη βιώσιμη ανάπτυξη.

Η διαδικασία συμπλήρωσης του ερωτηματολογίου διαρκεί τα περί τα 5 λεπτά και αφορά άτομα ηλικίας άνω των 18 ετών.

Όσοι επιθυμούν, μπορούν να συμμετέχουν στην έρευνα ερωτηματολογίου πατώντας στον σύνδεσμο ΕΔΩ 

Η φόρμα συμπλήρωσης θα παραμείνει ανοιχτή έως τις 08-10-2023.

Περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το ΣΒΑΚ Δήμου Κορδελιού – Ευόσμου στον σύνδεσμο ΕΔΩ  

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Δήμος Θερμαϊκού: Χριστουγεννιάτικες Εκδηλώσεις 2022

@dmin

Δήμος Δέλτα: Δωρεάν τεστ ΠΑΠ

@dmin

Αναστέλλονται τέλη χρήσης κοινοχρήστων χώρων για επιχειρήσεις

Ioannis Terzakis

Γράψτε ένα σχόλιο

* Με τη χρήση αυτής της φόρμας συμφωνείτε με την αποθήκευση και το χειρισμό των δεδομένων σας από αυτόν τον ιστότοπο.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε εάν το επιθυμείτε. Αποδέχομαι Διαβάστε περισσότερα