Δήμοι

Δήμος Κορδελιού – Ευόσμου: Ξεκινά το 1ο Φεστιβάλ «Ταράτσα στα Δυτικά»

Ανοίγει στις 6 Σεπτεμβρίου 2021 η αυλαία του 1ου Φεστιβάλ «Ταράτσα στα Δυτικά» που διοργανώνει ο Δήμος Κορδελιού Ευόσμου δια της Αντιδημαρχίας Πολιτισμού.

Πρόκειται για έναν καινοτόμο, σύγχρονο και δυναμικό πολιτιστικό θεσμό, με τον οποίο εγκαινιάζεται η νέα στέγη του Πολιτισμού της Δυτικής Θεσσαλονίκης, το σύγχρονο Πολυλειτουργικό Κέντρο «Θέατρο Οδού Μοναστηρίου», το οποίο δεσπόζει στην ιστορική οδική αρτηρία της πόλης, την οδό Μοναστηρίου  (Παρατσίκογλου και Χρυσ. Σμύρνης γωνία, Ελευθέριο Κορδελιό – Είσοδος από Μοναστηρίου).

Από τη Δευτέρα 6 Σεπτεμβρίου και για τρεις ολόκληρες εβδομάδες ο νέος πολυχώρος του Πολιτισμού γίνεται το σημείο αναφοράς για την τέχνη και τον πολιτισμό, φιλοξενώντας στην ταράτσα του κτιρίου, κάτω από τον έναστρο ουρανό, ένα πλούσιο πρόγραμμα με συναυλίες, θεατρικές παραστάσεις, παραστάσεις σύγχρονού χορού, με εκδηλώσεις μνήμης και με δυο παραγωγές που κάνουν πρεμιέρα στο «1ο Φεστιβάλ Ταράτσας στα Δυτικά».

Η διοργάνωση που φέρει τον συμβολικό τίτλο “Με το Βλέμμα στην Ιστορία και το Βήμα στην Ελπίδα”, έρχεται να αποτυπώσει την αδήριτη ανάγκη των σύγχρονων καλλιτεχνών για δημιουργία και ελεύθερη έκφραση, σε μια περίοδο που οι έννοιες της ελευθερίας, της πίστης και της ελπίδας είναι επίκαιρες λόγω και των επετειακών αναφορών για τα 200 χρόνια από την επανάσταση του 1821 αλλά και των ιδιαίτερων συνθηκών, νοηματοδοτώντας τους σύγχρονες καθημερινούς μας αγώνες  έναντι σε κάθε είδους -ορατή και αόρατη- απειλή.

Σημειώνεται ότι η διοργάνωση θα πραγματοποιηθεί τηρουμένων όλων των υγειονομικών πρωτοκόλλων πρόληψης κατά της διασποράς του κορωνοϊού covid-19.

Η είσοδος σε όλες τις εκδηλώσεις είναι ελεύθερη με τηλεφωνική κράτηση στο: 2310771033 (Τμήμα Σχεδιασμού Πολιτιστικών Δραστηριοτήτων, ώρες επικοινωνίας: 9.00πμ – 14.00μμ).

Αντί εισιτηρίου όσοι το επιθυμούν μπορούν να προσφέρουν προαιρετικά τρόφιμα και φάρμακα για την ενίσχυση του Κοινωνικού Παντοπωλείου και  Φαρμακείου του Δήμου Κορδελιού Ευόσμου.

Πρόγραμμα Εκδηλώσεων 1ου Φεστιβάλ «Ταράτσα στα δυτικά»

 

Δευτέρα 6 και Τρίτη 7 Σεπτεμβρίου 2021  ώρα έναρξης 21:00

Θεατρική παράσταση “Κυρά Της Ρω” του Γιάννη Σκαραγκά, σε σκηνοθεσία  Σταύρου Λίτινα με τη Φωτεινή Μπαξεβάνη.  Μια παράσταση εμπνευσμένη από τη ζωή της Δέσποινας Αχλαδιώτη, της Ελληνίδας χήρας που έγινε γνωστή ως Κυρά της Ρω από το όνομα του μικρού νησιού, στο οποίο έζησε μόνη από τον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο μέχρι τα βαθιά γεράματά της.

Πέμπτη 9 Σεπτεμβρίου 2021, ώρα έναρξης 21:00

Βραδιά Stand Up Comedy με την Ήρα Κατσούδα και την καινούργια της παράσταση  “Για γυναίκα, καλή είναι”.

Τετάρτη 15 Σεπτεμβρίου 2021,  ώρα έναρξης 21:00

Θεατρική Παράσταση “Φωνές…από τα παλιά” της Ανθής Δήμου, στο πλαίσιο της Ημέρας Μνήμης για τη Μικρασιατική Καταστροφή  από τη Θεατρική Ομάδα του Συλλόγου Σμυρναίων Μικρασιατών Ελευθερίου Κορδελιού  “Η Αγία Φωτεινή”. Συμμετέχει η Χορωδία του Συλλόγου Μικρασιατών Ευόσμου με υπεύθυνο χοράρχη τον κ. Τσάμη. Σε αυτό το τρίπρακτο έργο, ο θεατής έχει την ευκαιρία να γνωρίσει και να θυμηθεί τα ήθη και τα έθιμα της Μικράς Ασίας, σε ένα μοναδικό ταξίδι πίσω στο χρόνο,  στην καθημερινότητα των Σμυρνιών, ανασύροντας θύμησες και συναισθήματα νοσταλγίας και αγάπης για την πατρίδα που ποτέ δεν σβήνει από την καρδιά και τη σκέψη όλων των Μικρασιατών.

Πέμπτη 16 και 17 Σεπτεμβρίου 2020, ώρα έναρξης 20:30

Παιδική θεατρική παράσταση “Ο Ραφτάκος των λέξεων” του Αντώνη Παπαθεοδούλου σε σκηνοθεσία Τάσου Ράτζου. Μια παράσταση της θεατρική ομάδας Μικρός Βοράς για τη λυτρωτική δύναμη της γλώσσας και τη ζεστασιά της αγάπης και της επικοινωνίας, βασισμένη στο ομώνυμο best seller.

Δευτέρα 20 και Δευτέρα 27 Σεπτεμβρίου 2021,  ώρα έναρξης 21:00

Θεατρική παράσταση “Γης Αερικά” σε έρευνα, διακειμενική σύνθεση, σκηνοθεσία Αστερόπης Χαριτίδου και Κυριάκου Δανιηλίδη, από τη θεατρική ομάδα ENIGMA. Μια παράσταση με σύγχρονη ματιά που ζωντανεύει τα διαχρονικά στοιχεία της λαϊκής μας παράδοσης, βασισμένη στα έργα η “Τρισεύγενη” του Κωστή Παλαμά, ο “Πρωτομάστορας” του Νίκου Καζατζάκη και η “Ηλιογέννητη” του Ηλία Βουτιερίδη . Πρόκειται για την καινούργια παραγωγή της ομάδας ENIGMA που θα κάνει πρεμιέρα στο 1ο Φεστιβάλ “Ταράτσα στα δυτικά”.

Τρίτη 21 Σεπτεμβρίου 2021 ώρα έναρξης 21:00

Η Συμφωνική Ορχήστρα Jazz και η Πολιτεία Πολιτισμού, με την ευγενική χορηγία του Ωδείου Βορείου Ελλάδος και την αιγίδα του Δήμου Ευόσμου – Κορδελιού, παρουσιάζουν ένα μουσικό ταξίδι με τίτλο “Fool Moon” υπό την καλλιτεχνική διεύθυνση του αρχιμουσικού και μαέστρου Μιχάλη Α. Χατζηαναστασίου.

Πέμπτη 23 και Παρασκευή 24 Σεπτεμβρίου 2021  ώρα έναρξης 21:00

Χοροθέατρο “INDIGO NIGHTS” σε χορογραφία Κωνσταντίνου Γεράρδου από τη χοροθεατρική ομάδα Vis Motrix. Η παράσταση αυτή  την καινούργια παραγωγή της ομάδας Vis Motrix που θα κάνει πρεμιέρα στο 1ο Φεστιβάλ “Ταράτσα στα δυτικά”.

 

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

Το Φεστιβάλ θα λάβει χώρα στη ταράτσα του Πολυλειτουργικού Κέντρου του Δήμου Κορδελιού Ευόσμου “Θέατρο Οδού Μοναστηρίου”, που βρίσκεται επί της οδού Μοναστηρίου. Το Κέντρο διαθέτει δικό του πάρκινγκ και όλοι οι χώροι του είναι προσβάσιμοι για άτομα με αναπηρία.

Τηλέφωνο επικοινωνίας: 2310 771033

Σημειώνεται ότι :
  • Η χρήση μάσκας είναι υποχρεωτική, τόσο κατά την είσοδο και έξοδο από το κέντρο, όσο και κατά τη διάρκεια των εκδηλώσεων.
  • Οι εκδηλώσεις είναι αποκλειστικά για καθήμενους.
  • Οι πόρτες για την είσοδο του κοινού τις ημέρες τον εκδηλώσεων ανοίγουν μιάμιση ώρα πριν την έναρξη της εκδήλωσης.
  • Η είσοδος και η έξοδος του κοινού γίνεται τμηματικά για αποφυγή συνωστισμού, τηρουμένων των αποστάσεων ασφαλείας του 1,5μέτρου.
  • Σε όλους του χώρους του Κέντρου υπάρχουν απολυμαντικά υγρά

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Δήμος Κορδελιού Ευόσμου: Παραλαβή του 24ου Δημοτικού Σχολείου Ευόσμου

@dmin

Δήμος Θέρμης: Συγκέντρωση ανθρωπιστικής βοήθειας και αποστολή ειδικών οχημάτων στην Θεσσαλία

@dmin

Παράταση μέχρι τέλη Μαρτίου στους ΟΤΑ για ληξιπρόθεσμα

Γράψτε ένα σχόλιο

* Με τη χρήση αυτής της φόρμας συμφωνείτε με την αποθήκευση και το χειρισμό των δεδομένων σας από αυτόν τον ιστότοπο.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε εάν το επιθυμείτε. Αποδέχομαι Διαβάστε περισσότερα