Περιφέρειες

Δήμος Κορδελιού Ευόσμου: «Ξηλώνονται» δρόμοι και πεζοδρόμια, φωτίζονται πάρκα και πλατείες

Ο δήμος αναμένει την τελική έγκριση για τη χρηματοδότηση του έργου από το «Α. Τρίτσης», που αποτελεί τη μεγαλύτερη αστική παρέμβαση που έγινε ποτέ στην περιοχή.

Σε ολική αναμόρφωση της ευρύτερης περιοχής του, σε Κορδελιό και Εύοσμο προχωρά το επόμενο διάστημα ο οικείος δήμος, προικοδοτώντας στους πολίτες νέα έργα που αφορούν σε ανακατασκευές δρόμων, πεζοδρομίων, ενίσχυση πρασίνου και σύγχρονου φωτισμού σε πάρκα και πλατείες.

Κομβικής σημασίας θεωρείται η πλήρης ανακατασκευή του οδικού άξονα Καραολή και Δημητρίου, το μεγαλύτερο οδικό άξονα στον Εύοσμο, μήκους περίπου 3 χιλιομέτρων.

Πρόκειται για τη μεγαλύτερη αστική παρέμβαση που έγινε ποτέ στο δήμο Κορδελιού –Ευόσμου, καθώς η δημοτική αρχή ενέταξε τα έργα συνολικού προϋπολογισμού 9,5 εκατ. ευρώ στο πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης», από όπου περιμένει την τελική έγκριση της χρηματοδότησης.

Όπως τόνισε μιλώντας στο makthes.gr ο αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών Κωνσταντίνος Σωτηράκης, η διοίκηση του δήμου βρίσκεται σε αναμονή για την έγκριση της χρηματοδότησης του έργου αστικής ανάπλασης και αναζωογόνησης των δυο δημοτικών ενοτήτων του, το Κορδελιό και τον Εύοσμο που αποτελεί εξαιρετικά σημαντική υποδομή για την ευρύτερη περιοχή, καθώς θα βελτιώσει την ποιότητα ζωής χιλιάδων κατοίκων.

«Τα έργα που θα γίνουν θα συγκροτούν μια συνολική βιοκλιματική ανάπλαση, με υψηλά ποιοτικά χαρακτηριστικά και με τη μέγιστη αρμονική προσαρμογή στο φυσικό περιβάλλον. Στόχος της παρέμβασης είναι οι δρόμοι και οι πεζόδρομοι, αλλά και η ενίσχυση του πρασίνου να αποτελέσουν ισχυρό πόλο έλξης των κατοίκων, αλλά και των επισκεπτών από ολόκληρη τη Θεσσαλονίκη» υπογράμμισε ο κ. Σωτηράκης.

Ο ίδιος εξήγησε ότι η δημοτική αρχή ποντάρει πολύ σε αυτήν την αστική παρέμβαση, η οποία, όπως είπε, θα αναμορφώσει ολόκληρη την περιοχή, ενώ χωρίς το συγκεκριμένο χρηματοδοτικό εργαλείο, όπως το πρόγραμμα “Αντώνης Τρίτσης” δεν θα μπορούσε να προχωρήσει σε καμία περίπτωση, λόγω του υψηλού κόστους.

«Για την έγκριση της χρηματοδότησης έχουμε δώσει μεγάλο αγώνα στο υπουργείο Εσωτερικών και μέχρι σήμερα κάναμε τρεις συναντήσεις, αλλά να χρειαστεί θα κάνουμε και μια ακόμη, καθώς για μας είναι μεγάλο στοίχημα η εξασφάλιση της χρηματοδότησης για να αρχίσουν άμεσα τα έργα» επισήμανε ο αντιδήμαρχος. Ανέφερε μάλιστα πως αν εγκριθεί το ποσό των 9,5 εκατ. ευρώ, το συνολικό πακέτο στο Τρίτσης για το δήμο Κορδελιού – Ευόσμου μπορεί να φτάσει τα 17 εκατ, ευρώ, προκειμένου να εντάξουμε υποέργα, εξίσου σημαντικά, και στις δυο δημοτικές ενότητες.

Ποια έργα θα γίνουν

Τα έργα που προγραμματίζονται αφορούν κυρίως σε οδοποιία, καθώς πρόκειται να ανακατασκευαστούν τέσσερις μεγάλοι οδικοί άξονες στην δημοτική ενότητα Κορδελιού, στους οποίους υπάρχουν σημαντικές φθορές και ελοχεύουν κινδύνους για ατυχήματα. Παράλληλα θα αναμορφωθούν και τα πεζοδρόμια, θα ενισχυθεί το πράσινο, με δημιουργία νέων νησίδων, θα τοποθετηθεί σύγχρονος φωτισμός, νέα καθιστικά για την αναψυχή των πολιτών, ενώ θα αναβαθμιστούν πάρκα και πλατείες που αποτελούν σημεία συγκέντρωσης των πολιτών της περιοχής.

Όπως εξήγησε ο αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών κ. Σωτηράκης, στην ουσία πρόκειται για μια εκτεταμένη αστική παρέμβαση που θα αλλάξει τη φυσιογνωμία ολόκληρης της περιοχής του Κορδελιού. «Η αναβάθμιση του αστικού περιβάλλοντος ήταν εξαρχής στις προτεραιότητες της διοίκησης του δήμου και τώρα ελπίζουμε ότι με την έγκριση της χρηματοδότησης από το Τρίτσης θα υλοποιήσουμε το σχεδιασμό μας προς όφελος των κατοίκων» τόνισε ο ίδιος.

Δεύτερη μεγαλύτερη παρέμβαση αποτελεί η πλήρης ανακατασκευή του οδικού άξονα Καραολή και Δημητρίου στη δημοτική ενότητα του Ευόσμου. Είναι οι μεγαλύτερος δρόμος της περιοχής, μήκους 2,7 χιλιομέτρων που θα ασφαλτοστρωθεί, ενώ θα ανακατασκευαστούν και τα πεζοδρόμια προκειμένου να καταστούν πιο ασφαλή για τη μετακίνηση των πεζών.

Άρθρο της Φανής Σοβιτσλή για το makthes.gr

 

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Π.Κ.Μ: Μόνο με αλυσίδες η κυκλοφορία σε δρόμους της κεντρικής Μακεδονίας

@dmin

Καφέ κάδοι: Το επόμενο βήμα στην ανακύκλωση από τους Δήμους της Κεντρικής Μακεδονίας

admin

Θεσσαλονίκη: Υποχρεωτική αργία για τα εμπορικά καταστήματα η ημέρα του Αγίου Πνεύματος

@dmin

Γράψτε ένα σχόλιο

* Με τη χρήση αυτής της φόρμας συμφωνείτε με την αποθήκευση και το χειρισμό των δεδομένων σας από αυτόν τον ιστότοπο.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε εάν το επιθυμείτε. Αποδέχομαι Διαβάστε περισσότερα