Δήμοι

Δήμος Ωραιοκάστρου: Συνεχίζονται οι ψεκασμοί για τα κουνούπια

Το πρόγραμμα καταπολέμησης των κουνουπιών που υλοποιεί ο Δήμος Ωραιοκάστρου στις Δημοτικές Ενότητες Ωραιοκάστρου, Καλλιθέας και Μυγδονίας είναι σε εξέλιξη και ολοκληρώνεται τον Οκτώβριο.

Με οδηγίες των αρμόδιων υπηρεσιών του Δήμου Ωραιοκάστρου ειδικά συνεργεία καταγράφουν και χαρτογραφούν τις πιο σημαντικές εστίες αναπαραγωγής κουνουπιών στις Δημοτικές Ενότητες και διενεργούν ψεκασμούς.

Ειδικότερα, διενεργούνται ψεκασμοί σε εστίες με μεγάλους πληθυσμούς από προνύμφες, όπως ρέματα, φρεάτια, κτηνοτροφικές μονάδες, βόθροι κλπ, ενώ γίνονται ψεκασμοί και σε όποιες περιοχές εντοπίζονται μολυσματικά κουνούπια. Επίσης, δίνεται βαρύτητα σε περιοχές, όπως παιδικές χαρές, πάρκα και άλση με εβδομαδιαίους ψεκασμούς για καλύτερα αποτελέσματα σε όλες τις Δημοτικές Ενότητες.

Οι ψεκασμοί γίνονται από εξειδικευμένα συνεργεία με τη χρήση σκευασμάτων εγκεκριμένων από το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων. Οι δοσολογίες και οι εφαρμογές είναι σύμφωνες με την εγκεκριμένη ετικέτα του προϊόντος και δεν εγκυμονούν κανέναν απολύτως κίνδυνο για οργανισμούς πέρα των κουνουπιών.

Τα συνεργεία διενεργούν εργασίες καταγραφής δυνητικών εστιών αναπαραγωγής κουνουπιών, δειγματοληψίες προνυμφών σε ενεργές εστίες και ψεκασμούς προνυμφοκτονίας βάσει των ευρημάτων των παγίδων. Η συχνότητα των επαναληπτικών ψεκασμών προγραμματίζεται με βάση τα ευρήματα και την ένταση του φαινομένου στην κάθε Δημοτική Ενότητα.

Παρακαλούνται οι δημότες να επισημαίνουν τυχόν εστίες κουνουπιών που εντοπίζουν καλώντας στο τηλέφωνο 2313304084 ή να αποστέλλουν ηλεκτρονικό μήνυμα στο email:  aliri@oraiokastro.gr.

 

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Δήμος Παύλου Μελά: Ξεκίνησαν οι Εγγραφές στην «Παιδική Ομπρέλα» για το σχολικό έτος 2023-2024

@dmin

Δήμος Παύλου Μελά: Νέα πρόσθετη γραμμή αστικής συγκοινωνίας από Σταυρούπολη

@dmin

Οι δρόμοι του Κερασιού Ανθισμένες Κερασιές της Έδεσσας

Γράψτε ένα σχόλιο

* Με τη χρήση αυτής της φόρμας συμφωνείτε με την αποθήκευση και το χειρισμό των δεδομένων σας από αυτόν τον ιστότοπο.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε εάν το επιθυμείτε. Αποδέχομαι Διαβάστε περισσότερα