ΔήμοιΟΤΑ

Δήμος Παύλου Μελά: Αναλαμβάνει Ειδικός Σύμβουλος σε θέματα περιβάλλοντος και εθελοντισμού ο Αντώνης Καράγιωργας

Με απόφαση του Δημάρχου Δημήτρη Δεμουρτζίδη, ο κ. Αντώνης Καράγιωργας αναλαμβάνει από τον Ιούνιο του 2020  την Άμισθη θέση του Ειδικού Συμβούλου σε θέματα περιβάλλοντος, προσβασιμότητας και εθελοντισμού του Δήμου Παύλου Μελά.

Ο κ. Αντώνης Καράγιωργας είναι πτυχιούχος του Χημικού τμήματος του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών (ΕΚΠΑ) με μεταπτυχιακές σπουδές (MSc) στη Βιοχημεία στην Αγγλία.

Γεννήθηκε στην Αθήνα το 1952, έζησε τα πρώτα έξι παιδικά του χρόνια στη Σπάρτη και ακολουθεί η περίοδος των μεταθέσεων των γονιών του σε Νιγρίτα και Καλαμπάκα, επανεγκατάσταση στην Σπάρτη και έπειτα μετακίνηση στην Αθήνα.

Μετά την εκπλήρωση της στρατιωτικής του θητείας, θα εγκατασταθεί το 1981 στη Θεσσαλονίκη, καθώς διορίζεται επιστημονικός συνεργάτης του Εργαστηρίου Βιοχημείας του ΑΠΘ, απ’ όπου και συνταξιοδοτήθηκε το 2014.

Ιδρυτικό μέλος, από το 2006, του Σωματείου Ένωση για Δικαιώματα των Πεζών (Ε.Π.)  του οποίου σκοπός και προσπάθεια είναι η προβολή και προάσπιση των δικαιωμάτων που έχουν οι πεζοί, η μελέτη και η πρόταση συγκεκριμένων δράσεων για τα δικαιώματα αυτά καθώς και για τη διευκόλυνση της κυκλοφορίας των πεζών στην πόλη.

Μάλιστα διετέλεσε επί τετραετία Πρόεδρος του Σωματείου.

Ιδρυτικό μέλος των Περιαστικών Καλλιεργητών του πάρκου Καρατάσιου, από το 2011, έχοντας κάνει πολλές διαλέξεις σε όλες τις εκπαιδευτικές βαθμίδες των σχολείων του Δήμου Παύλου Μελά, με την πολύτιμη συμβολή του Αντιδημάρχου Σάκη Λαζαρίδη.

Οι διαλέξεις αυτές που αφορούσαν διατροφικά θέματα και περιαστική καλλιέργεια, συνοδεύονταν με την ταυτόχρονη δημιουργία σχολικών λαχανόκηπων, ενώ παράλληλα έχει λάβει μέρος σε διάφορα ευρωπαϊκά προγράμματα για τα θέματα αυτά, εκπροσωπώντας την ΠΕΡ.ΚΑ στο εξωτερικό.

Από το 2012, είναι ιδρυτικό μέλος του κοινωνικού καταναλωτικού συνεταιρισμού Bios Coop, έχοντας υπάρξει για πολλά χρόνια αιρετό μέλος του ΔΣ του και ως πρόσφατα υγειονομικός του υπεύθυνος.

Είναι μέλος στον Σύλλογο Οι Φίλοι της Νέας Παραλίας, (διετέλεσε και μέλος στο ΔΣ) που μέσα από την έρευνα, τις δράσεις πολιτισμού και τον ακτιβισμό σκοπεύει να υποστηρίξει την εμπειρία συλλογικής κατοίκησης στη νέα παραλία της Θεσσαλονίκης, πολύτιμο δημόσιο χώρο για τους κατοίκους και τους επισκέπτες της πόλης.

Συμμετείχε οργανωτικά στην Πρωτοβουλία της Γειτονιάς της Αλεξάνδρου Σβώλου, ενός πειράματος συνοχής και αστικής θαλπωρής γειτονιάς, με κορύφωση τη διοργάνωση του Δείπνου της Άνοιξης.

Ο κύριος Αντώνης Καράγιωργας, μέσα από την εθελοντική του δράση, έχει συμμετάσχει στην οργάνωση  πολλών δράσεων και έχει διεκπεραιώσει πολλά εκπαιδευτικά προγράμματα για την ανακύκλωση, τη βιώσιμη κινητικότητα και την προάσπιση του δημόσιου χώρου.

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Δήμος Ωραιοκάστρου: Φωταγωγήθηκε το χριστουγεννιάτικο δέντρο στον Πεντάλοφο

@dmin

Πρόγραμμα εκδηλώσεων για την Ημέρα Εθνικής Μνήμης της Γενοκτονίας των Ελλήνων της Μικράς Ασίας στον δήμο Λαγκαδά

admin

Δήμος Ωραιοκάστρου: Απευθείας λεωφορειακή σύνδεση της Μυγδονίας με το κέντρο Θεσσαλονίκης

@dmin
Φόρτωση....

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε εάν το επιθυμείτε. Αποδέχομαι Διαβάστε περισσότερα