Δήμοι

Δήμος Παύλου Μελά: Στο «Καρατάσιου» το Νέο Ογκολογικό Νοσοκομείο

Το νέο Ογκολογικό Νοσοκομείο, αποτέλεσε δέσμευση του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, από το βήμα της 85ης Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης τον Σεπτέμβριο 202.

Η έκταση του πρώην Στρατοπέδου «ΚΑΡΑΤΑΣΙΟΥ», στον Δήμο Παύλου Μελά, στη δυτική Θεσσαλονίκη, εξυπηρετεί ιδανικά τη βέλτιστη χωροθέτησή του, καθόσον η περιοχή προσφέρει εύκολη πρόσβαση, δίκτυα και άλλες αναγκαίες αστικές υποδομές, ενώ ταυτόχρονα διαθέτει επαρκέστατο χώρο στάθμευσης οχημάτων, όλων των εργαζομένων και των επισκεπτών του.

Η νέα Αντικαρκινική Μονάδα με την ένταξή της στο Εθνικό Σύστημα Υγείας, θα αποτελέσει μια σύγχρονη, πρωτοποριακή και καινοτόμα δομή, σχεδιασμένη να λειτουργεί με βάση όλα τα διεθνή πρότυπα υγείας, ενώ θα εξασφαλίζει υψηλού επιπέδου ιατρικές και νοσηλευτικές υπηρεσίες σε ασθενείς με νεοπλασματικές νόσους και κακοήθεις αιματοπάθειες, εξυπηρετώντας πρακτικά όχι μόνο τους κατοίκους της Θεσσαλονίκης, αλλά ασθενείς από ολόκληρη τη Βόρεια Ελλάδα.

Δήμαρχος Παύλου Μελά

«Είναι μεγάλη η συγκίνηση όλων μας στον Δήμο Παύλου Μελά! Το νέο υπερσύγχρονο Ογκολογικό Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης θα κατασκευαστεί στο πρώην στρατόπεδο Καρατάσιου, στον τόπο μας. Το ανακοίνωσε η Κυβέρνηση κατά τη διάρκεια της σημερινής σύσκεψης στο ΥΜΑΘ παρουσία του Υφυπουργού Εθνικής Άμυνας Νικολάου Χαρδαλιά στη Θεσσαλονίκη τόνισε στην δήλωση του ο Δήμαρχος Δημήτρης Δεμουρτζίδης.

«Την ίδια περίοδο που το πρώην στρατόπεδο Παύλου Μελά μεταμορφώνεται σε υπερτοπικό Μητροπολιτικό Πάρκο της ιστορίας, του πολιτισμού, της αναψυχής, του πρασίνου, μέρος του ανενεργού στρατοπέδου Καρατάσιου εντάσσεται σε ένα ολοκληρωμένο Πάρκο Υγείας και σε μια Ζώνη υπηρεσιών περίθαλψης πανελλαδικής εμβέλειας που περιλαμβάνει το ΓΝΘ Παπαγεωργίου, το 424 ΓΣΝΘ και το νέο ειδικό Αντικαρκινικό Νοσοκομείο.

Ο Δήμος Παύλου Μελά και η βορειοδυτική Θεσσαλονίκη θα έχουν πλέον κομβική θέση στον υγειονομικό χάρτη της Βόρειας Ελλάδος. Ευχαριστώ από καρδιάς τον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη που έκανε δεκτό το απολύτως τεκμηριωμένο αίτημά μας για κατασκευή του Ογκολογικού στον Δήμο μας.

Μια πρότασή μας που ευαισθητοποίησε και συσπείρωσε για μια ακόμη φορά την Τοπική Αυτοδιοίκηση και ιδιαίτερα τους Δημάρχους της δυτικής πλευράς της πόλης, τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη μας, Νεαπόλεως – Σταυρουπόλεως κκ Βαρνάβα, την Περιφέρεια και τους κοινοβουλευτικούς της Θεσσαλονίκης.

Υποδείξαμε το Καρατάσιου των 600 περίπου στρεμμάτων γιατί μεταξύ άλλων:
  • Με το νέο ΓΠΣ Πολίχνης προβλέψαμε τη χρήση δημόσιας υγείας για το πρώην στρατόπεδο.
  • Η συγκεκριμένη έκταση γειτνιάζει άμεσα με τα δύο πρώτης γραμμής Νοσοκομεία.
  • Η επιλογή αυτής της χωροθέτησης εξασφαλίζει άνετο και ασφαλές δίκτυο μετακινήσεων και προσέγγισης που εύκολα επιδέχεται προέκτασης.

«Νοιαζόμαστε για αυτούς που δίνουν τις δύσκολες μάχες ζωής και έχουν ανάγκη από διαγνωστικό ιατρικό έλεγχο, νοσηλεία, θεραπευτική αγωγή, ιατρικό και νοσηλευτικό δυναμικό με ανθρώπινο πρόσωπο, στοργή, άριστη ιατροτεχνολογική υποδομή. Βάζουμε εμείς τα θεμέλια, απαντάμε σήμερα στις προκλήσεις του μέλλοντος. Συμμετέχουμε με την Κεντρική Διοίκηση του Κράτους και την Περιφέρεια σε εμβληματικά έργα που βελτιώνουν ριζικά την ποιότητα ζωής των ανθρώπων. Με δουλειά και ξεκάθαρους στόχους το όραμα γίνεται πράξη».

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Δήμος Νεάπολης – Συκεών: Μόνο με ραντεβού οι αιμοδοσίες στον δήμο

@dmin

Δήμος Πυλαίας Χορτιάτη: Η Σημαία μας γιορτάζει και πρέπει να στολίζει αυτές τις μέρες κάθε αυλή και μπαλκόνι

@dmin

Δήμος Νάουσας: Εγκρίθηκε από το Υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης ο ψηφιακός μετασχηματισμός του Δήμου

@dmin

Γράψτε ένα σχόλιο

* Με τη χρήση αυτής της φόρμας συμφωνείτε με την αποθήκευση και το χειρισμό των δεδομένων σας από αυτόν τον ιστότοπο.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε εάν το επιθυμείτε. Αποδέχομαι Διαβάστε περισσότερα