Δήμοι

Δήμος Παύλου Μελά: Τοποθέτηση καμερών σε σχολεία του Δήμου

Κάμερες έχουν ήδη τοποθετηθεί και σε πολιτιστικούς και αθλητικούς χώρους, σε μια προσπάθεια να αποτραπούν καταστροφές που προκαλούν άγνωστοι δράστες.

Σύμφωνα με τον κ. Αναστασιάδη δεν έχουν λειτουργήσει ακόμα καθώς αναμένεται η έκθεση από τον DPO του δήμου. Πρόκειται για πέντε χώρους, στο δημοτικό κολυμβητήριο, στο ΔΑΚ Ηλιούπολης, της Πολίχνης, στο Πολιτιστικό Κέντρο και στην υπόγεια διάβαση.

Μετά τα τελευταία κρούσματα βανδαλισμών και κλοπών ο δήμος Παύλου Μελά, σχεδιάζει να τοποθετήσει κάμερες, σε σχολικές μονάδες του δήμου, προκειμένου να αποτραπούν στο μέλλον τέτοια περιστατικά.

Ήδη οι Σχολικές Επιτροπές Δευτεροβάθμιας και Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, όπ έχουν ξεκινήσει τις σχετικές επαφές με τους διευθυντές των σχολείων και τους Συλλόγους Γονέων προκειμένου να τους ενημερώσουν για την πρόθεση του δήμου να τοποθετήσει κάμερες.

Από την πλευρά του ο προϊστάμενος Διεύθυνσης Παιδείας, Πολιτισμού και Αθλητισμού, Στάθης Αναστασιάδης σημείωσε ότι για το θέμα των καμερών ο Εξωτερικός συνεργάτης του δήμου για την Προστασία Προσωπικών Δεδομένων (DPO) έχει αναφέρει ότι για τα σχολεία προβλέπεται η τοποθέτηση καμερών αλλά με διαφορετικά κριτήρια απ΄ ό,τι για τους άλλους δημοτικούς χώρους.

Ουσιαστικά θα μπορούν να τοποθετηθούν οι κάμερες σε συγκεκριμένα σημεία και συγκεκριμένες ώρες και ο διαχειριστής θα είναι ένα πρόσωπο που θα οριστεί από τον δήμαρχο. «Οι κάμερες θα είναι σε αύλειους χώρους και θα λειτουργούν τις ώρες που είναι κλειστά τα σχολεία», εξήγησε ο αντιδήμαρχος Παναγιώτης Τριανταφυλλίδης, ενώ ο προϊστάμενος της Διεύθυνσης Παιδείας Στάθης Αναστασιάδης τόνισε ότι «μόνο όταν θα υπάρχει βανδαλισμός θα μπορεί να γίνεται χρήση του υλικού που καταγράφουν οι κάμερες».

Λίστα με τα σχολεία που θα τοποθετηθούν οι κάμερες

Ο δήμος Παύλου Μελά έχει ήδη καταγράψει τα σχολεία που, εάν προχωρήσει ο σχεδιασμός, θα τοποθετηθούν οι κάμερες. Πρόκειται για τα σχολικά συγκροτήματα που έχουν σημειωθεί πολλά περιστατικά βανδαλισμών και κλοπών. «Υπάρχει μια κατάσταση σχολείων στα οποία σημειώνονται συχνά οι κλοπές και οι βανδαλισμοί. Στη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση υπάρχουν 7-8 σχολεία από τα 25 συνολικά και στην Πρωτοβάθμια 4-5 σχολεία», τόνισε ο κ. Αναστασιάδης.

Κάποια από αυτά τα σχολεία είναι:
  • 4ο Γυμνάσιο και 6ο Δημοτικό Πολίχνης,
  • 1ο Λύκειο Πολίχνης, το οποίο έχει βανδαλιστεί τουλάχιστον 7-8 φορές,
  • 1ο Γυμνάσιο Πολίχνης, το σχολικό συγκρότημα Καρατάσου (Γυμνάσιο – Δημοτικό – Νηπιαγωγείο),
  • 2ο Γυμνάσιο Ευκαρπίας
  • ΕΠΑΛ Σταυρούπολης
  • 1ο Δημοτικό Πολίχνης
  • 3ο Δημοτικό Σταυρούπολης
  • 4ο Δημοτικό Σταυρούπολης

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Δήμος Κορδελιού Ευόσμου: Ψηφιακή Πλατφόρμα Ενημέρωσης Ανέργων

@dmin

Ζάκυνθος: Απαγόρευση πρόσβασης στο θρυλικό ναυάγιο με ΚΥΑ

@dmin

Δήμος Κορδελιού Ευόσμου: Καινοτόμο πρόγραμμα καταπολέμησης δυσοσμίας στη Δυτική Θεσσαλονίκη με τη συμμετοχή της ΠΚΜ

@dmin

Γράψτε ένα σχόλιο

* Με τη χρήση αυτής της φόρμας συμφωνείτε με την αποθήκευση και το χειρισμό των δεδομένων σας από αυτόν τον ιστότοπο.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε εάν το επιθυμείτε. Αποδέχομαι Διαβάστε περισσότερα