Δήμοι

Δήμος Πυλαίας Χορτιάτη: Με ομόφωνη απόφαση το Δ.Σ. έκρινε ακατάλληλο το 2ο ΕΕΕΕΚ Πυλαίας

Ακατάλληλο και επικίνδυνο έκρινε με χθεσινή ομόφωνη απόφασή του το Δημοτικό Συμβούλιο Πυλαίας Χορτιάτη το κτίριο του 2ου ΕΕΕΕΚ Πυλαίας, ζητώντας ταυτόχρονα τη μεταστέγασή του για την ασφάλεια παιδιών και εκπαιδευτικών.

Παρουσία γονέων και εκπαιδευτικών των σχολείων, τα μέλη του Δ.Σ. έκαναν ομόφωνα δεκτή την πρόταση της διοίκησης και καλούν την αρμόδια Υφυπουργό Παιδείας κ. Ζέττα Μακρή να διασφαλίσει την ομαλή εκπαιδευτική διαδικασία, καταγγέλλοντάς την ταυτόχρονα ότι, παρά τις δύο προσωπικές επιστολές του δημάρχου να ενδιαφερθεί για το πρόβλημα και παρά τις κινητοποιήσεις γονέων και εκπαιδευτικών μήνες τώρα, αδιαφορεί «κρυπτόμενη».

Με ομόφωνο ψήφισμά του το Δ.Σ. την καλεί στα πλαίσια των καθηκόντων της, να προχωρήσει στις αναγκαίες και νόμιμες ενέργειες ώστε παιδιά και εκπαιδευτικοί να συνεχίσουν απρόσκοπτα την εκπαιδευτική διαδικασία.

Σχετικά με το θέμα, ο Δήμαρχος Πυλαίας Χορτιάτη Ιγνάτιος Καϊτεζίδης έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Ευχαριστώ όλα τα μέλη του Δημοτικού μας Συμβουλίου για την υπευθυνότητά τους και την ομόφωνη απόφαση, καθώς επίσης τους γονείς και τους εκπαιδευτικούς που βρέθηκαν στη συνεδρίαση και κατανόησαν ότι η στάση μας είναι προς το συμφέρον των παιδιών. Η ομόφωνη απόφαση του Δημοτικού μας Συμβουλίου δικαιώνει τις πρωτοβουλίες μας, που εξαρχής μοναδικό γνώμονα έχουν την προστασία των παιδιών. Συμφωνήσαμε όλοι ότι το σχολείο είναι επικίνδυνο και ακατάλληλο, όπως εξάλλου έχει γνωμοδοτήσει η Πολεοδομική μας Υπηρεσία σχετικά. Εμείς δεν πρόκειται να αιφνιδιάσουμε κανέναν. Καλώ την αρμόδια Υφυπουργό κ. Ζ. Μακρή να μεριμνήσει και να διασφαλίσει τη συνέχιση της εκπαιδευτικής διαδικασίας, όπως έπρεπε να είχε κάνει μήνες τώρα, μετά τις δύο προσωπικές επιστολές που της απηύθυνα και για τις οποίες δεν είχα την παραμικρή απάντηση ή επικοινωνία. Την καλώ έστω και τώρα να αναλάβει τις ευθύνες της ώστε να προστατευθούν τα παιδιά και οι εκπαιδευτικοί».

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Δήμος Αμπελοκήπων Μενεμένης: Ολοκληρώθηκαν οι εργασίες ανακατασκευής παιδικών χαρών σε νηπιαγωγεία του δήμου

@dmin

Δήμος Θεσσαλονίκης: Μήνυση για τα «fake news»

@dmin

Δήμοι: Οι Υποχρεώσεις των υπευθύνων Γραφείων τύπου

Ioannis Terzakis

Γράψτε ένα σχόλιο

* Με τη χρήση αυτής της φόρμας συμφωνείτε με την αποθήκευση και το χειρισμό των δεδομένων σας από αυτόν τον ιστότοπο.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε εάν το επιθυμείτε. Αποδέχομαι Διαβάστε περισσότερα