Δήμοι

Δήμος Θέρμης: Παραδόθηκε στην κυκλοφορία ο νέος κυκλικός κόμβος

Ολοκληρώθηκε η κατασκευή και παραδόθηκε ήδη στην κυκλοφορία και ο τρίτος κυκλικός κόμβος επί της οδού Απ. Κουγιάμη, στη συμβολή της με την οδό Ανδρέα Παπανδρέου.

Υπενθυμίζεται ότι στις 21 Ιανουαρίου είχε παραδοθεί στην κυκλοφορία ο πρώτος, από τους δύο νέους κυκλικούς κόμβους που κατασκευάστηκαν στην οδό Απ. Κουγιάμη, στη συμβολή της με την οδό Αθανασίου Διάκου.

Πλέον, στην οδό Απ. Κουγιάμη η οποία δέχεται μεγάλο αριθμό οχημάτων καθώς εξυπηρετεί και υπερτοπικές μετακινήσεις, είναι σε λειτουργία τρεις κυκλικοί κόμβοι (μαζί με αυτόν στη συμβολή με την οδό Παν. Τσαλδάρη), γεγονός που βελτιώνει σημαντικά την οδική ασφάλεια, καθώς περιορίζεται η ταχύτητα των οχημάτων, σε έναν δρόμο στον οποίο έχουν σημειωθεί ατυχήματα που στοίχισαν δυστυχώς και ανθρώπινες ζωές.

Η κατασκευή των δύο νέων κυκλικών κόμβων αποτελεί μέρος του έργουΔιαμόρφωση κυκλικών κόμβων οδού Κουγιάμη με τις οδούς Αν. Παπανδρέου και Αθ. Διάκου και λοιπές επεμβάσεις στο οδικό δίκτυο”, συνολικού προϋπολογισμού 502.000  ευρώ (με ΦΠΑ) το οποίο υλοποιεί ο δήμος Θέρμης δια της αρμόδιας Αντιδημαρχίας Τεχνικών Έργων.

Οι εργασίες στον κυκλικό κόμβο, στη συμβολή της Απ. Κουγιάμη με την Αθ. Διάκου περιλάμβαναν:
  • την κατασκευή κεντρικής νησίδας ακτίνας 5,5 μέτρων (εκ των οποίων προβλέπεται η διαμόρφωση χώρου πρασίνου σε μια ακτίνα 3 μέτρων),
  • κατασκευή τεσσάρων διαχωριστικών νησίδων,
  • κατασκευή πεζοδρομίων πλάτους 3 μέτρων στην περιοχή του κόμβου,
  • τοποθέτηση κατακόρυφης σήμανσης, οριζόντιας σήμανσης -διαγράμμιση
  • τοποθέτηση στύλων ηλεκτροφωτισμού. Το έργο συνολικά περιλάμβανε επίσης την βελτίωση του ηλεκτροφωτισμού στον κόμβο Λήδα Μαρία και την ανάπλαση τμήματος της οδού Αγιορειτών Πατέρων, στο Τριάδι, τα οποία έχουν ήδη ολοκληρωθεί.

Η ολοκλήρωση των δύο κόμβων, μαζί με τον ήδη υπάρχοντα στη διασταύρωση της Απ. Κουγιάμη με την Παναγή Τσαλδάρη έχουν στόχο να βελτιώσουν τις συνθήκες οδικής ασφάλειας, μέσω του περιορισμού της ταχύτητας των οχημάτων. Παρά το γεγονός ότι το μέγιστο όριο ταχύτητας είναι στα 40 χιλιόμετρα/ώρα, εντούτοις πολλοί οδηγοί αναπτύσσουν μεγαλύτερες ταχύτητες, παρότι πρόκειται για δρόμο εντός οικισμού. Επιπλέον, η συγκεκριμένη οδός εξυπηρετεί και πολλές διαμπερείς μετακινήσεις από την περιοχή του Πανοράματος προς την εθνική οδό Θεσσαλονίκης – Νέων Μουδανιών, επιβαρύνοντας ακόμη περισσότερο την κυκλοφορία” τονίζει ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών Σπύρος Γαντάς.

Επισημαίνει, παράλληλα, ότι οι κυκλικοί κόμβοι θα είχαν ολοκληρωθεί αρκετά νωρίτερα, “αλλά δυστυχώς, το έργο καθυστέρησε καθώς είχε κολλήσει για αρκετό καιρό στις υπηρεσίες της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Μακεδονίας-Θράκης”.

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Δήμος Παύλου Μελά: Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις από τη Δευτέρα 10 Ιουλίου λόγο της περιβαλλοντικής αναβάθμισης Αγίου Ευγενίου Τραπεζούντος

@dmin

Δήμος Κιλκίς: Γέφυρα αλληλεγγύης με νέα πρωτοβουλία για συγκέντρωση τροφίμων

@dmin

Δήμος Αλεξανδρούπολης: Εκλογή Προεδρείου και Δημοτικής Επιτροπής

@dmin

Γράψτε ένα σχόλιο

* Με τη χρήση αυτής της φόρμας συμφωνείτε με την αποθήκευση και το χειρισμό των δεδομένων σας από αυτόν τον ιστότοπο.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε εάν το επιθυμείτε. Αποδέχομαι Διαβάστε περισσότερα