Δελτία Τύπου

Δήμος Θεσσαλονίκης: Όχι στην ιδιωτικοποίηση του νερού

«ΟΧΙ» στην ιδιωτικοποίηση του νερού είπε το Δημοτικό Συμβούλιο Θεσσαλονίκης με ψήφισμα το οποίο ενέκρινε το βράδυ της Δευτέρας, στην συνεδρίασή του.

Με το ψήφισμα το Σώμα ζητάει την ακύρωση της Κοινής Υπουργικής Απόφασης για την τιμολόγηση του νερού με αποκλειστικά οικονομικά κριτήρια καθώς και την ακύρωση του διαγωνισμού για τη Σύμπραξη Δημόσιου και Ιδιωτικού Τομέα για το Εξωτερικό Υδροδοτικό Σύστημα (ΕΥΣ) του λεκανοπεδίου Αττικής που εμπλέκει ιδιωτικά συμφέροντα στην προσβασιμότητα, στην ποιότητα και στην τιμή του νερού για τους πολίτες.

«Δηλώνουμε την κάθετη αντίθεσή μας απέναντι σε οποιαδήποτε παρόμοια εξέλιξη, καθώς καμία ιδιωτική εταιρεία δεν μπορεί, είτε απευθείας είτε μέσω συμπράξεων, να διαχειρίζεται τους υδάτινους πόρους που αποτελούν φυσικό κοινό αγαθό, απολύτως απαραίτητο για την επιβίωση των ανθρώπων και του περιβάλλοντος. Η άμεση ή έμμεση ιδιωτικοποίηση του νερού έχει αποτύχει παγκοσμίως και γι’ αυτό σε όλες σχεδόν τις πόλεις όπου εφαρμόστηκε, το νερό επανήλθε σε δημόσιο έλεγχο μετά από κάποια χρόνια (ενδεικτικά αναφέρουμε μόνο το Παρίσι και το Βερολίνο). Οι εμπειρίες από την ιδιωτικοποίηση κοινωνικών αγαθών στη χώρα μας, όπως για παράδειγμα η ενέργεια, αρκούν για να αποτραπεί κάθε σκέψη για άλλες ιδιωτικοποιήσεις αγαθών που είναι απαραίτητα για τη ζωή», υπογραμμίζεται στο ψήφισμα.

Το δημοτικό συμβούλιο σημειώνει ότι το νερό είναι το πιο ζωτικό συλλογικό κοινωνικό αγαθό και δεν μπορεί να αποτελεί αντικείμενο κερδοσκοπίας.

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Προσωπικός Βοηθός ΑμεΑ: Παράταση μέχρι 31 Μαΐου για τις αιτήσεις

@dmin

ΕΟΦ: Ανάκληση φαρμάκου

@dmin

Απορίες του σπιράλ για τρεις διαγωνισμούς του Δήμου Πατρέων

admin

Γράψτε ένα σχόλιο

* Με τη χρήση αυτής της φόρμας συμφωνείτε με την αποθήκευση και το χειρισμό των δεδομένων σας από αυτόν τον ιστότοπο.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε εάν το επιθυμείτε. Αποδέχομαι Διαβάστε περισσότερα