Περιφέρειες

Η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας ενισχύει τα ιατρεία τριών δήμων

Η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας ενισχύει τα δημοτικά ιατρεία Θεσσαλονίκης, Καλαμαριάς και Νεάπολης – Συκεών και το πολυϊατρείο των «Γιατρών του Κόσμου»

Τα δημοτικά ιατρεία τριών Δήμων του πολεοδομικού συγκροτήματος Θεσσαλονίκης και το πολυιατρείο των «Γιατρών του Κόσμου», ενισχύσει η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας.
Με τέσσερις αποφάσεις που υπέγραψε ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας, ενισχύονται μέσω ευρωπαϊκών πόρων τα δημοτικά ιατρεία των Δήμων Θεσσαλονίκης, Καλαμαριάς και Νεάπολης – Συκεών, αλλά και το πολυϊατρείο των «Γιατρών του Κόσμου» στη Θεσσαλονίκη.
-Δήμος Θεσσαλονίκης: Η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας προχωρά στη στελέχωση των δημοτικών ιατρείων του Δήμου με ιατρικό, διοικητικό και βοηθητικό προσωπικό, με στόχο την ενίσχυση και αναβάθμιση της δομής τους, ώστε να παρέχουν καλύτερες υπηρεσίες πρωτοβάθμιας ιατροφαρμακευτικής φροντίδας σε ευάλωτες πληθυσμιακές ομάδες. Υπολογίζεται ότι οι ωφελούμενοι πολίτες σήμερα από τις υπηρεσίες των δημοτικών ιατρείων είναι 950.
-Δήμος Καλαμαριάς: Η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας προχωρά στη διεύρυνση των προσφερόμενων υπηρεσιών του συμβουλευτικού σταθμού άνοιας του δημοτικού ιατρείου και των ΚΑΠΗ του Δήμου προς ευάλωτες πληθυσμιακές ομάδες. Ενισχύει έτσι αποφασιστικά τη λειτουργία των προνοιακών δομών και των δομών υγείας του Δήμου, με στόχο τη διεύρυνση της λειτουργίας τους και τη βελτίωση των παρεχόμενων υπηρεσιών. Για να επιτευχθεί αυτό θα προσληφθούν γιατροί και υποστηρικτικό προσωπικό (παιδίατρος, παθολόγος, καρδιολόγος, ορθοπεδικός, ψυχίατρος, νευρολόγος, νοσηλευτής κ.ά.). Θα εργαστούν στο συμβουλευτικό σταθμό άνοιας, που προσφέρει δωρεάν καινοτόμες υπηρεσίες για την πρόληψη, αντιμετώπιση και διαχείριση της άνοιας, αλλά και στο δημοτικό φυσικοθεραπευτήριο, στο ΚΑΠΗ του Δήμου, που προσφέρει δωρεάν υπηρεσίες σε ηλικιωμένους, οι οποίοι ανήκουν σε κοινωνικά ευπαθείς ομάδες. Οι δυνητικά ωφελούμενοι είναι περίπου 8.500 άτομα.
-Δήμος Νεάπολης – Συκεών: Η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας ενισχύει τα δημοτικά ιατρεία για τις ευπαθείς ομάδες του Δήμου και συγκεκριμένα διασφαλίζει τη λειτουργία για τρία χρόνια δομής προληπτικής ιατρικής για άτομα ευπαθώς ομάδων τρίτης ηλικίας, καθώς και του κοινωνικού πολυϊατρείου. Στο πλαίσιο αυτό, πέρα από την παροχή υπηρεσιών υγείας στους πολίτες, θα αποκατασταθεί συνεργασία και δικτύωση με τις υπηρεσίες και δομές υγείας, όπως και με τις κοινωνικές και προνοιακές δομές. Τα δημοτικά ιατρεία λειτουργούν στο Α’ και Β’ ΚΑΠΗ του Δήμου. Οι δυνητικά ωφελούμενοι υπολογίζονται σε 750 άτομα.
-Γιατροί του Κόσμου: Η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας ενισχύει και βελτιώνει τις παρεχόμενες υπηρεσίες από το ανοιχτό πολυϊατρείο του σωματείου στη Θεσσαλονίκη. Το πολυϊατρείο παρέχει δωρεάν πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας και ψυχοκοινωνικές υπηρεσίες σε ωφελούμενους ευάλωτων κοινωνικά ομάδων, όπως άποροι, ανασφάλιστοι, ηλικιωμένοι, άπορες και σε κίνδυνο κοινωνικού αποκλεισμού μητέρες και παιδιά, χαμηλοσυνταξιούχοι, Ρομά και πρόσφυγες. Οι δυνητικά ωφελούμενοι είναι 15.000.
Ο συνολικός προϋπολογισμός των παρεμβάσεων ανέρχεται σε 2,4 εκατομμύρια ευρώ.

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Δήμος Λαγκαδά: Νέος Δήμαρχος Λαγκαδά εξελέγη ο Γιώργος Ξενιτίδης

@dmin

Θεσσαλονίκη μια σύγχρονη μητρόπολη του εμπορίου, της επιχειρηματικότητας, της καινοτομίας

Ioannis Terzakis

«Έρχονται» έλεγχοι στην πασχαλινή αγορά

Ioannis Terzakis

Γράψτε ένα σχόλιο

* Με τη χρήση αυτής της φόρμας συμφωνείτε με την αποθήκευση και το χειρισμό των δεδομένων σας από αυτόν τον ιστότοπο.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε εάν το επιθυμείτε. Αποδέχομαι Διαβάστε περισσότερα