Υγεία

Μείζον θέμα έχει προκύψει με τις μάσκες στα σχολεία

Μείζον θέμα έχει προκύψει με την ανάληψη της προμήθειας για τις μάσκες στα σχολεία από την ΚΕΔΕ καθώς η διαγωνιστική διαδικασία απαιτεί χρόνο αλλά και η διανομή σε κάθε δήμο και στο τελευταίο σχολείο της χώρας δεν είναι καθόλου απλή διαδικασία.
«Από πότε η ΚΕΔΕ παίζει τον ρόλο του γραφείου προμηθειών του Υπουργείου Εσωτερικών και του Υπουργείου Παιδείας» ήταν το μεγάλο ερώτημα που έβαλαν αρκετά μέλη του Δ.Σ της ΚΕΔΕ που συνεδρίασε μέσω τηλεδιάσκεψης.

Από τα βασικότερα θέματα του Συμβουλίου ήταν η άμεση υλοποίηση της απόφασης που έλαβε το Υπουργείο Εσωτερικών, να δώσει έκτακτη επιχορήγηση στην ΚΕΔΕ μέσω της οποίας θα γίνει η προμήθεια προστατευτικών μασκών και η δωρεάν διανομή τους σε όλους τους μαθητές και εκπαιδευτικούς, σε όλους τους Δήμους της χώρας, ενόψει της έναρξης της νέας σχολικής χρονιάς.

Στη συνεδρίαση έκανε παρέμβαση ο Υπουργός Εσωτερικών Τάκης Θεοδωρικάκος που κάλεσε την Ένωση να προβεί άμεσα στις απαραίτητες ενέργειες για την προμήθεια και διανομή των μασκών, πριν ανοίξουν τα σχολεία, διευκρινίζοντας ότι αυτό ίσως γίνει στις 7 Σεπτεμβρίου ή λίγες μέρες αργότερα.
Ο Πρόεδρος της ΚΕΔΕ, Δημήτρης Παπαστεργίου μιλώντας στο ΔΣ επεσήμανε ότι:
«Ανταποκριθήκαμε στην πρόσκληση της Κυβέρνησης κι αναλαμβάνουμε να φέρουμε εις πέρας σε πολύ ασφυκτικά χρονοδιαγράμματα, το δύσκολο έργο της διαγωνιστικής διαδικασίας και της σύναψης σύμβασης για την προμήθεια και στη συνέχεια τη διανομή μασκών σε όλα τα σχολεία, όλων των δήμων της χώρας. Αν και η διαδικασία αυτή είναι πρωτόγνωρη και δεν ανήκει στην αρμοδιότητά μας με τη στενή έννοια, η ΚΕΔΕ ανέλαβε την ευθύνη να την φέρει εις πέρας. Σε αυτή την κρίσιμη στιγμή δίνουμε το παρόν, γιατί βάζουμε πάνω από όλα την προστασία της υγείας των μαθητών και των εκπαιδευτικών των σχολείων μας».

Ο Πρόεδρος της ΚΕΔΕ επισήμανε ότι « Οι διαδικασίες του διαγωνισμού που θα πρέπει να τρέξουμε διέπονται από τις αρχές της διαφάνειας, σε αυτόν θα μπορούν να συμμετάσχουν όλες οι βιοτεχνίες που παράγουν μάσκες από κάθε περιοχή της Ελλάδας, εφόσον αυτές πληρούν τις προδιαγραφές που μας έχει δώσει το Υπουργείο Υγείας και μπορούν να ανταποκριθούν στα χρονοδιαγράμματα που θα τεθούν.
Η ΚΕΔΕ κ αι οι υπηρεσίες της έχουν ήδη ξεκινήσει τις διαδικασίες ώστε κανένας Δήμος, όσο απομακρυσμένος κι αν είναι, και άρα κανένα παιδί και εκπαιδευτικός να μη μείνει χωρίς μάσκα προστασίας».
Στο ΔΣ επισημάνθηκε ότι τυχόν καθυστερήσεις που μπορεί να προκύψουν κατά τον έλεγχο των προσφορών ή τυχόν ενστάσεις από ενδιαφερόμενους δεν μπορούν να αποκλειστούν καθώς προβλέπονται από τις σχετικές διαδικασίες που διέπουν τους δημόσιους διαγωνισμούς και φυσικά αυτό δεν μπορεί να είναι ευθύνη της ΚΕΔΕ.

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Πλατφόρμα με χάρτη για την επικινδυνότητα του κορωνοϊού ανά δήμο και δραστηριότητα

admin

Υποχρεωτικός εμβολιασμός: Αυτοί είναι οι λόγοι απαλλαγής

@dmin

Εμβολιασμός: Άνοιξε η πλατφόρμα για ραντεβού σε ηλικίες 15 – 17 ετών

@dmin

Γράψτε ένα σχόλιο

* Με τη χρήση αυτής της φόρμας συμφωνείτε με την αποθήκευση και το χειρισμό των δεδομένων σας από αυτόν τον ιστότοπο.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε εάν το επιθυμείτε. Αποδέχομαι Διαβάστε περισσότερα