Εργασία

Μιχαηλίδου: Ο εργοδότης οφείλει να ελέγξει αν οι εργαζόμενοί του εμβολιαστούν

Για το θέμα του υποχρεωτικού εμβολιασμού των εργαζομένων στις μονάδες φροντίδας ηλικιωμένων μίλησε στην ΕΡΤ η υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, Δόμνα Μιχαηλίδου.

«Οι δομές ηλικιωμένων στη χώρα μας δεν είναι απλά δεκάδες, αλλά εκατοντάδες. Έχουμε πάνω από 400 ιδιωτικές και δημόσιες δομές σε όλη τη χώρα» είπε η κ. Μιχαηλίδου η οποία πρόσθεσε ότι δυο βασικά στοιχεία οδήγησαν στην απόφαση για τον υποχρεωτικό εμβολιασμό των εργαζομένων σε αυτούς τους χώρους.

Όπως είπε: «Πρώτον ότι είναι πολύ περισσότεροι οι ωφελούμενοι που είναι εμβολιασμένοι στις δομές αυτές παρά οι εργαζόμενοι και το δεύτερο είναι ότι οι εργαζόμενοι σε δημόσιους φορείς είναι ακόμα λιγότερο εμβολιασμένοι απ’ ότι στους ιδιωτικούς. Το 65% των εργαζομένων στις ιδιωτικές δομές φιλοξενίας ηλικιωμένων είναι εμβολιασμένο και το 43% στις δημόσιες. Οπότε γνωρίζοντας αυτά τα χαμηλά ποσοστά εμβολιασμού των εργαζομένων κι επίσης γνωρίζοντας ότι η μετάλλαξη Δέλτα είναι πάρα πολύ επιθετική, πήραμε την απόφαση να εργάζεται κάποιος σε τέτοια δομή μόνο έαν έχει εμβολιαστεί».

Η Δόμνα Μιχαηλίδου τόνισε ακόμα μεταξύ άλλων ότι υποχρέωση του εργοδότη θα είναι να ελέγχει αν όλοι οι εργαζόμενοι σε αυτόν -και οι μόνιμοι αλλά και όσοι συνεργάζονται με τον φορέα του- είναι ήδη εμβολιασμένοι. «Θα υπάρχει η υποχρέωση του εργοδότη να ελέγξει αν μέχρι 16/8 όλοι οι εργαζόμενοι στη μονάδα του έχουν κάνει τουλάχιστον την πρώτη δόση εμβολιασμού. Εάν κάποιος δεν την έχει κάνει μέχρι τότε, βγαίνει σε άδεια άνευ αποδοχών και δεν λαμβάνει πλεόν τη μισθοδοσία του όπως επίσης δεν έχει την υποχρέωση να παρίσταται στον χώρο εργασίας του».

Μαζί με την υποχρεωτικότητα του εμβολιασμού είπε η κ. Μιχαηλίδου βγαίνουν και fast track διατάξεις έτσι ώστε όπου στο Δημόσιο δημιουργηθούν κενά αν δεν εμβολιαστούν εργαζόμενοι, να μπορούν πολύ γρήγορα να αναπληρωθούν οι συγκεκριμένες θέσεις εργασίας.

 

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Υπ. Μετανάστευσης: Προσλήψεις 32 διοικητών δομών και 150 συμβασιούχων σε ΚΥΤ

@dmin

Πότε προκηρύσσεται ο β’ κύκλος για 30.000 ανέργους στην κοινωφελή εργασία

admin

ΔΥΠΑ: Νέο πρόγραμμα με μηνιαία επιδότηση για 10.000 ανέργους

@dmin

Γράψτε ένα σχόλιο

* Με τη χρήση αυτής της φόρμας συμφωνείτε με την αποθήκευση και το χειρισμό των δεδομένων σας από αυτόν τον ιστότοπο.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε εάν το επιθυμείτε. Αποδέχομαι Διαβάστε περισσότερα