ΟΑΣΘ: Σε στάση εργασίας προχωρούν σήμερα οι εργαζόμενοι του Οργανισμού

[responsivevoice_button voice=”Greek Female” buttontext=”Ακούστε την Δημοσίευση”]

Σε προειδοποιητική στάση εργασίας προχωρούν σήμερα Δευτέρα 10 Αυγούστου οι εργαζόμενοι στον ΟΑΣΘ. Η στάση εργασίας θα γίνει από την έναρξη της βάρδιας στις 9 το πρωί.

«Οι συζητήσεις για νέα συλλογική σύμβαση εργασίες αποβαίνουν άκαρπες και σαν επιστέγασμα όλων αυτών είμαστε αντιμέτωποι με νέο κύκλο μείωση αποδοχών. Φτάνει πια, η υπομονή μας εξαντλήθηκε», αναφέρεται χαρακτηριστικά σε σχετική ανακοίνωση.

«Μας αναγκάζουν να προσφύγουμε στην ύστατη ενέργεια των αγωνιστικών – απεργιακών κινητοποιήσεων για την διεκδίκηση των δίκαιων αιτημάτων μας.

Ξεκινάμε από Δευτέρα 10 Αυγούστου 2020 με στάση εργασίας από έναρξη πρωινής βάρδιας έως 9:00 π.μ με αίτημα την παρέμβαση των αρμόδιων Υπουργείων Μεταφορών και Οικονομικών για εξεύρεση λύσεων», τονίζεται μεταξύ άλλων σε σχετική ανακοίνωση.

Οι εργαζόμενοι διεκδικούν, μεταξύ άλλων, την υπογραφή νέας συλλογικής σύμβασης εργασίας, που προβλέπει καταβολή των επιδομάτων ανθυγιεινής εργασίας στους εργαζομένους του οργανισμού, καθώς επίσης την προμήθεια ανταλλακτικών για την επισκευή λεωφορείων που, όπως υποστηρίζουν, παραμένουν παροπλισμένα στα αμαξοστάσια του ΟΑΣΘ.

Στο αυριανό συμβούλιο των εργαζομένων θα αποφασιστεί η συνέχιση ή όχι των κινητοποιήσεων.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *