Νόμοι

Προσωπικός Αριθμός: Ψηφίστηκε το νομοσχέδιο 4727/20 για την εφαρμογή του

Δημοσιεύθηκε σε ΦΕΚ το Νομοσχέδιο 4727/20 που αφορά θέματα της Ψηφιακή Διακυβέρνηση (Ενσωμάτωση στην Ελληνική Νομοθεσία της Οδηγίας (ΕΕ) 2016/2102 και της Οδηγίας (ΕΕ) 2019/1024) – Ηλεκτρονικές  Επικοινωνίες (Ενσωμάτωση στο Ελληνικό Δίκαιο της Οδηγίας (ΕΕ) 2018/1972) και άλλες διατάξεις.

Είναι ο Νόμος που αφορά την καθιέρωση του μοναδικού Αριθμού Πολίτη (προσωπικός  αριθμός Π.Α.) υποχρεωτικής επαλήθευσης της ταυτότητας των φυσικών προσώπων στις συναλλαγές τους με τους φορείς του δημόσιου τομέα.

Είναι ο Αριθμός που θα αντικαταστήσει τον αριθμό ταυτότητας και θα συνοδεύει τον πολίτη σε όλο τον βίο του.

Ο Π.Α. αποτελείται από δώδεκα (12) αλφαριθμητικά στοιχεία, εκ των οποίων τουλάχιστον τα εννέα (9) είναι αριθμητικά. Χορηγείται, δε, άπαξ στο φυσικό πρόσωπο. Ο Π.Α. δεν μεταβάλλεται και απενεργοποιείται με τον θάνατο ή την κήρυξη σε αφάνεια του φυσικού προσώπου.

Στον ίδιο Νόμο συμπεριλαμβάνονται

  • Αριθμοί Προγραμμάτων (LCN) για περιεχόμενο επίγειας ψηφιακής τηλεοπτικής ευρυεκπομπής
  • Οργανωτικές διατάξεις του Υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης
  • Λειτουργία του Κεντρικού Συστήματος Ηλεκτρονικής Διακίνησης Εγγράφων
  • Ζητήματα καθολικής ταχυδρομικής υπηρεσίας.
  • Δημιουργία υπηρεσιών ψηφιακής διακυβέρνησης  σε κάθε υπουργείο. Καθιέρωση ετήσιου διαγωνισμού και απονομή βραβείων ψηφιακής διακυβέρνησης.

Παράλληλα  νομοθετήθηκε η Δημιουργία  δημόσιας εταιρείας 5G & ταμείο «Φαιστός»

Σε αυτό θα δίνεται περίπου το 25% των εσόδων από την διάθεση των αδειών κινητής τηλεφωνίας. Στόχος είναι το ταμείο να χρηματοδοτήσει προσπάθειες ανάπτυξης εφαρμογών κινητής τηλεφωνίας 5G. Προβλέπεται απλή ενημέρωση και όχι άδεια από τους δήμους για τη διαδικασία εγκατάστασης οπτικών ινών.

Τέλος στο ΦΕΚ συμπεριλαμβάνεται η τροπολογία του υπουργείου Εργασίας για τη «λήψη έκτακτων προσωρινών μέτρων για την οργάνωση του τόπου και χρόνου εργασίας, για την αποσυμφόρηση των μέσων μαζικής μεταφοράς και του τόπου εργασίας, για την προστασία της δημόσιας υγείας έναντι του κορονοϊού COVID-19»

Μπορείτε να κατεβάσετε το ΦΕΚ ΕΔΩ

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Συνεπιμέλεια: Δικαστική απόφαση απέρριψε εναλλασσόμενη διαμονή του παιδιού γιατί τσακώνονταν οι γονείς

@dmin

ΥΠΕΣ: Παράταση του πιστοποιητικού πυρασφάλειας για δημοτικούς – βρεφονηπιακούς σταθμούς Δήμων

Ioannis Terzakis

Ολοήμερα δημοτικά σχολεία εγγραφές χωρίς προϋποθέσεις

Ioannis Terzakis

Γράψτε ένα σχόλιο

* Με τη χρήση αυτής της φόρμας συμφωνείτε με την αποθήκευση και το χειρισμό των δεδομένων σας από αυτόν τον ιστότοπο.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε εάν το επιθυμείτε. Αποδέχομαι Διαβάστε περισσότερα