ΟΤΑΠεριφέρειες

Συνάντηση του περιφερειάρχη Π. Νίκα με τον γ.γ. διαχείρισης αποβλήτων

Συνάντηση με τον περιφερειάρχη Πελοποννήσου Παναγιώτη Νίκα είχε ο γενικός γραμματέας Συντονισμού Διαχείρισης Αποβλήτων του υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας Μανώλης Γραφάκος, ο οποίος επισκέφθηκε την Τρίπολη σήμερα, Πέμπτη 1η Ιουλίου.

Στη διάρκεια της συνάντησης συζητήθηκε η πορεία του έργου της διαχείρισης απορριμμμάτων στην Περιφέρεια Πελοποννήσου η οποία κρίνεται εξαιρετικά ικανοποιητική, ενώ ο περιφερειάρχης αναφέρθηκε και στην άμεση ανάγκη για την αποκατάσταση των υφιστάμενων, δηλωμένων και μη, ΧΑΔΑ προσθέτοντας ότι η Περιφέρεια προτίθεται να αναλάβει τη σχετική μελέτη. Το θέμα θα τεθεί και εγγράφως προς το υπουργείο με τις οριστικές αποφάσεις να λαμβάνονται στο πλαίσιο σύσκεψης που προγραμματίζεται το επόμενο χρονικό διάστημα για το συγκεκριμένο ζήτημα.

 

Η ΜΟΝΑΔΑ ΣΤΟ ΑΘΗΝΑΙΟ

Μετ’ επιτάσεως, εξ άλλου, ο περιφερειάρχης έθεσε στον γ.γ. του υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας και το θέμα της μονάδας ζωοτροφών που σχεδιάζεται να εγκατασταθεί στο Αθήναιο.

Ο Π. Νίκας ενημέρωσε τον Μ. Γραφάκο ότι κατά της σχετικής απόφασης της Αποκεντρωμένης Διοίκησης υπάρχει ήδη προσφυγή από την Περιφέρεια -την οποία ο περιφερειάρχης ενεχείρισε και στον Μ. Γραφάκο-, ενώ επανέλαβε το αίτημα να μην προχωρήσει η διαδικασία εγκατάστασης της εν λόγω μονάδας καθώς , όπως τόνισε, “υπάρχει συσσώρευση οχλουσών δραστηριοτήτων στην περιοχή του Αθήναιου”.

Επισήμανε περαιτέρω ο περιφερειάρχης ότι η Περιφέρεια δεν αποδέχεται την διαδικασία που επέλεξε η Αποκεντρωμένη Διοίκηση, η οποία -αν και γνώριζε το πρόβλημα που η εν λόγω μονάδα είχε δημιουργήσει στην Ηλεία- ενέκρινε την κατασκευή στο Αθήναιο της μονάδας ζωοτροφών, χωρίς γνωμοδότηση από το Περιφερειακό Συμβούλιο αλλά και χωρίς εισήγηση από το ΠΕΣΠΑ (Περιφερειακό Συμβούλιο Περιβαλλοντικής Αδειοδότησης), το οποίο δεν κλήθηκε να συνεδριάσει.

Καταλήγοντας, ο Π. Νίκας ξεκαθάρισε ότι η Περιφέρεια Πελοποννήσου είναι αποφασισμένη να προσφύγει ακόμα και στο Συμβούλιο της Επικρατείας.

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Δήμος Πατρέων: Σύγκρουση του Δήμου με τις παρατάξεις της Αντιπολίτευσης

@dmin

Ζέρβας: Δεν αποφασίστηκαν νέα μέτρα για τη Θεσσαλονίκη

Η ΚΕΔΕ ενισχύει την πολιτική προστασία του Δήμου Λαγκαδά

Ioannis Terzakis

Γράψτε ένα σχόλιο

* Με τη χρήση αυτής της φόρμας συμφωνείτε με την αποθήκευση και το χειρισμό των δεδομένων σας από αυτόν τον ιστότοπο.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε εάν το επιθυμείτε. Αποδέχομαι Διαβάστε περισσότερα