Επικαιρότητα

Αεροδρόμιο Καλαμάτας | Νέο κεφάλαιο ανάπτυξης με τη Fraport

Σε νέα εποχή περνά το αεροδρόμιο Καλαμάτας «Καπετάν Βασίλης Κωνσταντακόπουλος», μετά την υπογραφή της σύμβασης παραχώρησης στη κοινοπραξία Fraport AG – Όμιλος Κοπελούζου – Όμιλος Κωνσταντακόπουλου.

Η συμφωνία έχει διάρκεια 40 ετών και σηματοδοτεί την έναρξη μιας νέας περιόδου ανάπτυξης για το αεροδρόμιο, με στόχο τη βελτίωση των υπηρεσιών, την ενίσχυση της τουριστικής κίνησης και τη δημιουργία σύγχρονων υποδομών.

Στο πλαίσιο της παραχώρησης προβλέπονται σημαντικές επενδύσεις, μεταξύ των οποίων η κατασκευή νέου τερματικού σταθμού και η αναβάθμιση των υφιστάμενων εγκαταστάσεων. Οι πρώτες υποχρεωτικές παρεμβάσεις ανέρχονται σε 28,3 εκατ. ευρώ για τα δύο πρώτα χρόνια λειτουργίας.

Με τη νέα διαχείριση, στόχος είναι η αύξηση της επιβατικής κίνησης και η περαιτέρω ενίσχυση του ρόλου του αεροδρομίου ως βασικής πύλης εισόδου για τη Μεσσηνία και την Πελοπόννησο. Η ανάληψη της λειτουργίας από τη νέα εταιρεία αναμένεται να ολοκληρωθεί μετά την ολοκλήρωση των απαραίτητων θεσμικών διαδικασιών.

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Covid-19: Δεκαπενταύγουστος χωρίς λιτανείες με απόφαση Χαρδαλιά

@dmin

Δήμος Λαγκαδά: Τέσσερεις Αντιδήμαρχοι και 14 υπάλληλοι θετικοί στον covid-19

@dmin

Σε πλήρη λειτουργία η Διώρυγα της Κορίνθου – Επαναλειτουργεί μετά τις εργασίες αποκατάστασης

Α

Γράψτε ένα σχόλιο

* Με τη χρήση αυτής της φόρμας συμφωνείτε με την αποθήκευση και το χειρισμό των δεδομένων σας από αυτόν τον ιστότοπο.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε εάν το επιθυμείτε. Αποδέχομαι Διαβάστε περισσότερα