ΕπικαιρότηταΠολιτική

Δούκας κατά Καιρίδη: Ο εκφασισμός της πολιτικής ζωής από τους “άριστους”

Σε μετωπική σύγκρουση εξελίχθηκε η αντιπαράθεση μεταξύ του δημάρχου Αθηναίων Χάρη Δούκα και του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου της Νέας Δημοκρατίας Δημήτρη Καιρίδη, με αφορμή τις τηλεοπτικές τοποθετήσεις του τελευταίου τις προηγούμενες ημέρες.

Ο Δημήτρης Καιρίδης άσκησε έντονη κριτική στον δήμαρχο Αθηναίων, κάνοντας λόγο για «αποτυχημένο δήμαρχο» και υποστηρίζοντας ότι εξελέγη με χαμηλό ποσοστό στον πρώτο γύρο των δημοτικών εκλογών.

Συγκεκριμένα, δήλωσε:

«Στο ΠΑΣΟΚ έχουν πάρει έναν, έναν αποτυχημένο δήμαρχο Αθηνών και σέρνονται πίσω από την ουρά του. Έναν δήμαρχο Αθηνών που ως υποψήφιος πήρε 14%, για να μην τα ξεχνάμε αυτά, και μέσα από τη συγκυρία, εν πάση περιπτώσει, βρέθηκε σε αυτό το πόστο. Τους έχει τρελάνει. Δεν ξέρω τι τους γίνεται».

Και συνέχισε λέγοντας:

«Αντί να ασχοληθεί με το πώς θα καθαρίσει το κέντρο της Αθήνας, που είναι σε μια άθλια εικόνα, και άθλια κατάσταση, πολιτικολογεί. Το ΠΑΣΟΚ φταίει, που παρασύρεται από ένα περιθώριο, κατά τη γνώμη μου. Πολιτικό περιθώριο, ένα τίποτα. Ένα τίποτα, ο οποίος τυχαία μέσα από μια συγκυρία εξελέγη. Δεν πρόκειται να ξαναεκλεγεί, μην έχετε καμία αμφιβολία».

Η απάντηση του δημάρχου Αθηναίων ήρθε με ανάρτησή στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, όπου ο κ. Δούκας έκανε λόγο για «ακραίους χαρακτηρισμούς» που στρέφονται εναντίον του, κατηγορώντας τον κ. Καιρίδη ότι λειτουργεί στο πλαίσιο μιας «διατεταγμένης υπηρεσίας». Παράλληλα, υποστήριξε ότι τέτοιες πρακτικές συμβάλλουν στον «εκφασισμό της πολιτικής ζωής», τονίζοντας πως η δημοτική αρχή προχωρά σε παρεμβάσεις και έργα που, όπως ανέφερε, αλλάζουν την εικόνα της πρωτεύουσας.

Αναλυτικά η ανάρτηση:

“Σε διατεταγμένη υπηρεσία, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ Δημήτρης Καιρίδης μέσα σε δύο μέρες εξαπέλυσε τρεις ακραίους χαρακτηρισμούς εναντίον μου.
Όσοι διαφωνούμε πολιτικά μαζί τους είμαστε «αποτυχημένοι», «περιθώριο» και «τίποτα».
Ο εκφασισμός της πολιτικής ζωής από τους «άριστους» της κυβέρνησης σε όλο του το μεγαλείο.
Όσο για την Αθήνα, ας μην την πιάνουν στο στόμα τους. Ευτυχώς, άφησε πίσω της την περιπέτεια του Μεγάλου Περίπατου και τους αυτοσχεδιασμούς στη Βασιλίσσης Όλγας και αλλάζει σελίδα.
ΥΓ. Το αμφιθέατρο των 1000 θέσεων το ξηλώσατε στο Ζάππειο. Τα λεφτά ποιος τα πληρώνει;
Για αυτό πρέπει να αποτελέσουν γρήγορα παρελθόν”.

Η αντιπαράθεση αναδεικνύει το κλίμα έντασης που επικρατεί το τελευταίο διάστημα μεταξύ κυβέρνησης και αντιπολίτευσης, με τις πολιτικές αντιδράσεις να μεταφέρονται συχνά και στο πεδίο της τοπικής αυτοδιοίκησης.

 

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Μαραθώνιος συνεδριάσεων η σημερινήμέρα για το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Ηρακλείου

Ch

Μάσκες «Μπούρκα»: Τι λέει ο άνθρωπος που τις έφτιαξε

@dmin

Covid-19: Στον εισαγγελέα παραπέμφθηκαν 44 υποθέσεις αρνητών μάσκας

@dmin

Γράψτε ένα σχόλιο

* Με τη χρήση αυτής της φόρμας συμφωνείτε με την αποθήκευση και το χειρισμό των δεδομένων σας από αυτόν τον ιστότοπο.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε εάν το επιθυμείτε. Αποδέχομαι Διαβάστε περισσότερα