Επικαιρότητα

Covid stories: Πρόστιμα 135.000 ευρώ για παραβίαση των μέτρων

Αναποτελεσματικά μάλλον αποδεικνύονται τα καθημερινά δελτία- νουθεσίας-προειδοποίησης που απευθύνονται από τα στελέχη της κυβέρνησης τις οθόνες της τηλεόρασης για την τήρηση των μέτρων που έχει επιβάλλει η κυβέρνηση για την αναχαίτηση του covid-19.

Σε πάνω από 50 χιλιάδες ελέγχους που έκανε κατά τη διάρκεια της χθεσινής ημέρας η ΕΛΑΣ, έκοψε πρόστιμα συνολικού ύψους  134.900 ευρώ που επιβλήθηκαν σε 1.357 περιπτώσεις παράβασης των περιοριστικών μέτρων για τον κορονοϊό.

Οι 7 στις 10 περιπτώσεις (68,9%) αφορούσαν παραβάσεις περιορισμού κίνησης (μη αποστολή sms, αδικαιολόγητη μετακίνηση μετά τις 21:00 κ.λπ.), ενώ 29% σε μη χρήση μάσκας.

Από τους χθεσινούς ελέγχους σε καταστήματα, η Εθνική Αρχή Διαφάνειας (ΕΑΔ) έδωσε στη δημοσιότητα τρεις χαρακτηριστικές περιπτώσεις παραβάσεων:
  • Σε ένα σούπερ μάρκετ στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, επιβλήθηκε διοικητικό πρόστιμο ύψους 10.000 ευρώ και αναστολή λειτουργίας 15 ημερολογιακών ημερών για μη επίδειξη προγράμματος απολύμανσης.
  • Σε δύο Καταστήματα Υγειονομικού Ενδιαφέροντος στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, επιβλήθηκαν διοικητικά πρόστιμα ύψους 5.000 ευρώ το καθένα, διότι παραβίασαν τους ειδικούς κανόνες λειτουργίας του κλάδου τους.
  • Σε ένα κατάστημα λιανικού εμπορίου, στη περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, επιβλήθηκε διοικητικό πρόστιμο ύψους 3.000 ευρώ διότι λειτουργούσε παρά την αναστολή λειτουργίας του κλάδου του.

Σύμφωνα με την ΕΑΔ, οι ελεγκτικοί μηχανισμοί επικεντρώνουν το ενδιαφέρον τους μεταξύ άλλων και σε μονάδες επεξεργασίας και μεταποίησης αγροτικών προϊόντων, όπου καταγράφηκαν σοβαρές παραβάσεις κατά των προηγούμενη περίοδο επιδημιολογικού συναγερμού.

 

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Covid-19: Μάσκες παντού όλο τον Αύγουστο

Βρεφονηπιακοί : Ανοίγουν κανονικά από την 1η Σεπτεμβρίου

Ανοίγουν και τα καταστήματα για μανικιούρ – πεντικιούρ

admin

Γράψτε ένα σχόλιο

* Με τη χρήση αυτής της φόρμας συμφωνείτε με την αποθήκευση και το χειρισμό των δεδομένων σας από αυτόν τον ιστότοπο.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε εάν το επιθυμείτε. Αποδέχομαι Διαβάστε περισσότερα