Δήμοι

Δήμος Δέλτα: Τακτική γενική συνέλευση Δικτύου ΠΟΑΥ Θερμαϊκού ΑΜΚΕ

Η πρώτη τακτική Γενική Συνέλευση του Δικτύου Περιοχής Οργανωμένης Ανάπτυξης Υδατοκαλλιεργειών (ΠΟΑΥ) Θερμαϊκού ΑΜΚΕ, που διαχειρίζεται ο Δήμος Δέλτα με ποσοστό 50,25%, ο Δήμος Αλεξάνδρειας με 24,75%, ο Δήμος Θερμαϊκού με 20% και η ΠΚΜ με ποσοστό 5%, πραγματοποιήθηκε στο Συνεδριακό Κέντρο Σίνδου του δήμου Δέλτα υπό τη νέα διοίκηση του δήμου και υπό την προεδρία της Δημάρχου Δέλτα Γερακίνας Μπισμπινά.

Η κ. Μπισμπινά εξέφρασε τη βούλησή της να επισπευστούν οι διαδικασίες ώστε «να δούμε το δικό μας Δίκτυο να αποκτήσει επιτέλους τη νομική υπόσταση που πρέπει και να μπορεί να επιτελέσει το σκοπό του, να είναι το μέσο ανάπτυξης των μυδοκαλλιεργητών, το μέσο ανάπτυξης για την περιοχή μας».

«Είμαστε αποφασισμένοι να τελειώσουμε την εκκρεμότητα με την οριοθέτηση της ΠΟΑΥ και θα το κάνουμε όσο πιο σύντομα μπορούμε. Μέχρι σήμερα ατελείωτες καθυστερήσεις και κωλυσιεργίες κρατούν δέσμιους τους επαγγελματίες της αλιείας των περιοχών μας και αυτό πρέπει να αλλάξει, και θα αλλάξει!».

Με την σύσταση του φορέα «Δίκτυο ΠΟΑΥ Θερμαϊκού ΑΜΚΕ» υποβλήθηκαν στο Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας επικαιροποιημένες μελέτες και η Στρατηγική Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων (ΣΜΠΕ) με σκοπό να θεσμοθετηθεί η ΠΟΑΥ ως Νομικό Πρόσωπο Ιδιωτικού Δικαίου με την έκδοση προεδρικού διατάγματος μια διαδικασία η οποία έπρεπε να ολοκληρωθεί εντός του 2018.

Η Στρατηγική Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων που ανέθεσε, εκπόνησε και κατέθεσε το Δίκτυο ΠΟΑΥ Θερμαϊκού ΑΜΚΕ το 2018 βρίσκεται ακόμη σε διαδικασία ολοκλήρωσης ελέγχου και γνωμοδοτήσεων.

Από την πλευρά της η κ. Μπισμπινά τόνισε: «προχωράμε μπροστά, ολοκληρώνουμε μελέτες και απαιτούμενα για να γίνει το δικό μας Δίκτυο ΝΠΙΔ και να μπορεί να λειτουργήσει σύμφωνα με το νόμο, υπέρ των ανθρώπων μας, υπέρ του τόπου μας».

 

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Δήμος Κορδελιού Ευόσμου: Δημοπρατείται η ανάπλαση της οδού Καραολή και Δημητρίου

@dmin

Δήμος Δέλτα: Συνάντηση της Δημάρχου με τον διευθυντή του πρωθυπουργικού γραφείου

@dmin

Δήμος Θέρμης: Δόθηκαν σε κυκλοφορία οι δύο γέφυρες στην περιοχή του Φράγματος Θέρμης

@dmin

Γράψτε ένα σχόλιο

* Με τη χρήση αυτής της φόρμας συμφωνείτε με την αποθήκευση και το χειρισμό των δεδομένων σας από αυτόν τον ιστότοπο.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε εάν το επιθυμείτε. Αποδέχομαι Διαβάστε περισσότερα