Σοβαρά προβλήματα στην υδροδότηση αντιμετωπίζουν κάτοικοι οικισμών του Δήμου Κομοτηνής, καθώς βλάβη σε αγωγό που τροφοδοτεί την Παραδημή έχει προκαλέσει διακοπή της παροχής νερού, σε μια περίοδο κατά την οποία οι ανάγκες λόγω των υψηλών θερμοκρασιών είναι ιδιαίτερα αυξημένες.
Η ΔΕΥΑ Κομοτηνής είχε ήδη ανακοινώσει προγραμματισμένες διακοπές υδροδότησης στους οικισμούς Μεσοχώρι, Παραδημή, Μικρό Κρανοβούνι, Μεγάλο Κρανοβούνι και Υφανταί, εξαιτίας της αυξημένης κατανάλωσης νερού των τελευταίων ημερών.
Οι διακοπές είχαν προγραμματιστεί να ξεκινούν από τις 15:00 και να διαρκούν έως αργά το βράδυ, με τη ΔΕΥΑΚ να επισημαίνει ότι το μέτρο θα εφαρμοζόταν και τις επόμενες ημέρες, προκειμένου να διατηρηθούν επαρκή αποθέματα και να εξασφαλιστεί η υδροδότηση των κατοίκων.
Ωστόσο, σύμφωνα με καταγγελίες κατοίκων, η παροχή νερού διακόπηκε από το μεσημέρι του Σαββάτου και δεν επανήλθε κανονικά σε αρκετές περιοχές. Προβλήματα καταγράφηκαν κυρίως στην Παραδημή και στα Κρανοβούνια, ενώ στο Μεσοχώρι η υδροδότηση φαίνεται να συνεχίζεται χωρίς αντίστοιχο πρόβλημα.
Σύμφωνα με τη διοίκηση της ΔΕΥΑΚ, το πρόβλημα οφείλεται σε σπάσιμο του αγωγού που οδηγεί προς την Παραδημή. Πρόκειται για αγωγό ο οποίος έχει παρουσιάσει προβλήματα και στο παρελθόν, γεγονός που εντείνει την ανάγκη για πιο μόνιμη λύση.
Τα συνεργεία της Δημοτικής Επιχείρησης ξεκίνησαν άμεσα τις εργασίες για τον εντοπισμό και την επισκευή της βλάβης. Η διαδικασία, ωστόσο, αποδείχθηκε ιδιαίτερα δύσκολη, καθώς ο αγωγός δεν ακολουθεί τη χάραξη του δρόμου αλλά διέρχεται μέσα από αγροτικές εκτάσεις.
Μέχρι το μεσημέρι της Κυριακής συνεχιζόταν η προσπάθεια εντοπισμού του σημείου της διαρροής. Τελικά, το πρώτο σημείο της βλάβης εντοπίστηκε και τα συνεργεία της ΔΕΥΑΚ ξεκίνησαν αμέσως τις εργασίες αποκατάστασης. Αργότερα, περίπου στις 20:00, είχε αποκατασταθεί η βλάβη σε ένα σημείο του αγωγού, όμως οι εργασίες συνεχίστηκαν, καθώς αναζητείται και δεύτερο σημείο στο οποίο έχει παρουσιαστεί πρόβλημα.
Η επαναλαμβανόμενη εμφάνιση προβλημάτων στον συγκεκριμένο αγωγό έχει επαναφέρει τη συζήτηση για μια πιο μόνιμη λύση. Πρόσφατα, ο δήμαρχος Κομοτηνής Γιάννης Γκαράνης, είχε ανακοινώσει ότι η Δημοτική Αρχή θα αναζητήσει χρηματοδότηση για την κατασκευή νέου αγωγού ύδρευσης, ώστε να αντιμετωπιστούν οριστικά τα προβλήματα που παρουσιάζονται στο υφιστάμενο δίκτυο.
Την ίδια στιγμή, προβλήματα στην υδροδότηση αντιμετωπίζουν εδώ και περίπου οκτώ ημέρες και οι κάτοικοι της Μαρώνειας. Στην περίπτωση αυτή, τα προβλήματα συνδέονται, σύμφωνα με τις διαθέσιμες πληροφορίες, τόσο με βλάβες στο δίκτυο ηλεκτροδότησης όσο και με ζητήματα που έχουν προκύψει κατά την εκτέλεση του έργου και αφορούν τα ηλεκτρονικά συστήματα.
Συνεργεία του Δήμου βρίσκονται επί τόπου και επιχειρούν να αποκαταστήσουν την ομαλή υδροδότηση. Οι διαδοχικές βλάβες αναδεικνύουν για ακόμη μία φορά την ανάγκη ενίσχυσης και εκσυγχρονισμού των δικτύων ύδρευσης, ιδιαίτερα κατά τους θερινούς μήνες, όταν η κατανάλωση νερού αυξάνεται σημαντικά και οι ανάγκες των κατοίκων πολλαπλασιάζονται.
