Δήμοι

Δήμος Κορδελιού Ευόσμου: Συνάντηση Δημάρχου με τον Υπουργό Μεταφορών Κ. Καραμανλή

Τον Δήμο Κορδελιού Ευόσμου επισκέφθηκε ο Υπουργός Υποδομών και Μεταφορών κ. Κώστας Καραμανλής συνοδευόμενος από κυβερνητικά στελέχη υπουργείων, της Νέας Δημοκρατίας και της Περιφέρειας.

Στο επίκεντρο της συνάντησης η οποία πραγματοποιήθηκε στο γραφείο Δημάρχου, τέθηκαν από τον Δήμαρχο κ. Κλεάνθη Μανδαλιανό, την αντιδήμαρχο Αθλητισμού Νέας Γενιάς κ. Μαρία Γαβαλά και τον Αντιδήμαρχο Τεχνικών Υπηρεσιών  Κώστα Σωτηράκη κατά προτεραιότητα τα εξής θέματα :

α) η αποπεράτωση του κολυμβητηρίου -εμβληματικό έργο ζωτικής αξίας και υπερτοπικής σημασίας για όλη την όμορη περιοχή, για την οποία απαιτείται η άμεση χρηματοδότηση της επικαιροποιημένης μελέτης η οποία θα δρομολογήσει την έναρξη των εργασιών – την συνέχιση και την ολοκλήρωση του έργου,
β) η ολοκλήρωση της κατασκευή του ανοικτού σταδίου 4000 θέσεων με κουλουάρ στίβου, αποδυτήρια, κερκίδες και εμπορικό κέντρο στην περιοχή άνωθεν της περιφερειακής- έργα και τα δύο ενταγμένα στο πρόγραμμα «ΕΛΛΑΔΑ 2004»,
γ) έγκριση και αναθεώρηση της ρυμοτομίας του 2006 για την ένταξη 2.600.000 στρεμμάτων στο ΓΠΣ
δ) η άμεση χρηματοδότηση δημιουργίας αντιπλημμυρικών έργων, αγωγών ομβρίων υδάτων, κυρίως στην περιοχή της Ελπίδας
ε) η έναρξη εργασιών αποτύπωσης και εκπόνησης μελέτης των 4 ρεμάτων 3.000 μ.που υπάρχουν στο Δήμο Κορδελιού Ευόσμου,
στ) η επέκταση του ΜΕΤΡΟ στη Δυτική Θεσσαλονίκη και διόρθωση της στάσης του στην Κοινότητα Κορδελιού,
ζ) οι ελλείψεις που υπάρχουν στην Περιφερειακή οδό με τον φωτισμό και τα όμβρια ύδατα
η) η αύξηση των δρομολογίων του ΟΑΣΘ και στις δυο Κοινότητες Ελευθερίου Κορδελιού Νο 19 και Ευόσμου Νο21 και Νο32.

«Ο Υπουργός δεσμεύτηκε για τη χρηματοδότηση επικαιροποίησης της σχετικής μελέτης, που αποτελεί προαπαιτούμενο για την επανεκκίνηση του έργου, το ύψος της οποίας υπολογίζεται ότι ξεπερνά το ένα εκατομμύριο ευρώ. Ένα έργο «φάντασμα», το οποίο προορίζονταν για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2004 και τελικά έμεινε ημιτελές. Σύντομα θα ακολουθήσει νέα συνάντηση στο Υπουργείο ώστε ο κ. Κώστας Καραμανλής,  να μας δώσει τις τελικές κατευθυντήριες γραμμές» δήλωσε ο Δήμαρχος Κορδελιού Ευόσμου κ. Κλεάνθης Μανδαλιανός.

Ο Υπουργός Υποδομών Μεταφορών κ. Κώστας Καραμανλής αναφερόμενος στην πορεία των εργασιών του ΜΕΤΡΟ δήλωσε ότι θα ολοκληρωθεί στα τέλη του 2023, και πρόσθεσε ότι είναι δεδομένο ότι πρέπει να επεκταθεί προς δυτική Θεσσαλονίκη.

Αναφερόμενος στον ΟΑΣΘ υποστήριξε ότι η κατάσταση σήμερα είναι πολύ καλύτερη από εκείνη που υπήρχε, καθώς ο ΟΑΣΘ παρελήφθη με  237 λεωφορεία , ενώ τώρα κυκλοφορούν 450 στους δρόμους της Θεσσαλονίκης, με απώτερο σκοπό να γίνουν 520.

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Δήμος Κομοτηνής: Διάρρηξη στο Δημαρχείο

@dmin

Δήμος Λαγκαδά: Σύσκεψη για το θέμα των αδέσποτων ζώων

@dmin

Δήμος Δέλτα: Όχι στην εγκατάσταση μονάδας καύσης υγειονομικών αποβλήτων στη Σίνδο

@dmin

Γράψτε ένα σχόλιο

* Με τη χρήση αυτής της φόρμας συμφωνείτε με την αποθήκευση και το χειρισμό των δεδομένων σας από αυτόν τον ιστότοπο.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε εάν το επιθυμείτε. Αποδέχομαι Διαβάστε περισσότερα