Δημοτικές Εκλογές 2023

Δήμος Ωραιοκάστρου: Ομιλία του υποψηφίου Δημάρχου Παντελή Τσακίρη στην Νεοχωρούδα

«Η Νεοχωρούδα μας δίνει ψήφο εμπιστοσύνης. Η παρουσία σας απόψε αποδεικνύει ότι την Κυριακή έρχεται μεγάλη νίκη. Σας ευχαριστώ για τη στήριξή σας. Δώστε τη μάχη για να τελειώνουμε με τις εκλογές την πρώτη Κυριακή, έχουμε να κάνουμε πολύ δουλειά από την ερχόμενη Δευτέρα», τόνισε ο δήμαρχος Ωραιοκάστρου και επικεφαλής του συνδυασμού «Ανθρώπων Έργα», Παντελής Τσακίρης, μιλώντας χθες το βράδυ σε κατοίκους της Νεοχωρούδας, στο πλαίσιο των ομιλιών και των συναντήσεων που κάνει με πολίτες ενόψει των εκλογών της 8ης Οκτωβρίου.

Στο ψηφοδέλτιο του συνδυασμού «Ανθρώπων Έργα» από την Κοινότητα Νεοχωρούδας συμμετέχουν ως υποψήφιοι δημοτικοί σύμβουλοι οι Κουριτενλής Δημήτρης, Πέτρου Κωνσταντίνος, Σαραμούρτσης Νίκος και Σαραμούρτσης Χρήστος του Παύλου και ως κοινοτικοί υποψήφιοι σύμβουλοι οι Καλούδη Ελισσάβετ, Καρκάδα Βασιλική, Κουριτενλή Αγγελική, Μηνιωτάκη Κλειώ, Μπόζια Ευπραξία, Ναζλίδης Γιώργος, Ράπτη Αφροδίτη, Ράπτης Πασχάλης, Σπυρίδης Διονύσης, Τελιούση Σταυρούλα και Φούνταλη Χρυσάνθη.

«Είμαι υπερήφανος και ικανοποιημένος γιατί παρά τις δυσκολίες που αντιμετωπίσαμε καταφέραμε να κάνουμε πολλά πράγματα στη Νεοχωρούδα, για να αναβαθμίσουμε τον τόπο και να βελτιώσουμε την ποιότητα ζωής των κατοίκων. Πετύχαμε να ανακατασκευάσουμε το καμένο Πνευματικό Κέντρο, που αποτελεί ”φωτεινό φάρο” για την πολιτιστική ζωή της περιοχής, διαμορφώσαμε τον αύλειο χώρο και αναβαθμίσαμε τον κεντρικό δρόμο. Ακόμη, δεν αφήσαμε στιγμή χωρίς νερό τη Νεοχωρούδα, καθώς κάναμε νέα γεώτρηση και εξασφαλίσαμε καλής ποιότητας νερό. Και απόψε είμαι στην ευχάριστη θέση να σας ανακοινώσω ότι τις επόμενες ημέρες αναμένουμε να εγκριθεί το αίτημα που υποβάλλαμε για να κατασκευαστούν τμήματα των εξωτερικών δικτύων ύδρευσης των περιοχών της Νεοχωρούδας και του Πενταλόφου και να λύσουμε το χρόνιο πρόβλημα που υπάρχει με τις απώλειες νερού. Για να φτάσουμε στο σημείο αυτό δουλέψαμε σκληρά, συντάξαμε μελέτες, πήραμε τις σχετικές αδειοδοτήσεις και κάναμε όσα ήταν απαραίτητο να γίνουν για να πραγματοποιηθεί το έργο», τόνισε απευθυνόμενος προς τους κατοίκους της Νεοχωρούδας ο δήμαρχος Ωραιοκάστρου, Παντελής Τσακίρης.

Αναφερόμενος στη βελτίωση και συντήρηση του οδικού δικτύου της περιοχής ανέφερε ότι «ως διοίκηση πετύχαμε να εξασφαλίσουμε περισσότερα από 700.000 ευρώ για να μπορέσουμε να δημοπρατήσουμε ένα σπουδαίο έργο για την περιοχή, την αποκατάσταση του κεντρικού δρόμου της Νεοχωρούδας. Μέχρι τέλη Νοεμβρίου αναμένουμε και την υπογραφή της σύμβασης με τον ανάδοχο».

«Δεν τα πετύχαμε όλα αυτά ούτε με μαγικά ραβδιά, ούτε με ευχολόγια. Από την πρώτη στιγμή και παρά τις δύσκολες και αντίξοες συνθήκες σηκώσαμε τα μανίκια, δουλέψαμε σκληρά. Αναδιαρθρώσαμε τις υπηρεσίες του Δήμου, τροποποιήσαμε τον απαρχαιωμένο Οργανισμό Εσωτερικής Υπηρεσίας, για τον οποίο η προηγούμενη διοίκηση δεν φρόντισε ούτε να τον αγγίξει και είχε να αναθεωρηθεί από το 2013 επί εποχής Δημήτρη Σαραμάντου, δημιουργήσαμε περισσότερες διευθύνσεις προσαρμοζόμενοι στα σύγχρονα δεδομένα της εποχής, προβλέψαμε τη δημιουργία της Δημοτικής Αστυνομίας, αυτό δηλαδή που κάποιοι υπόσχονται για το μέλλον εμείς το κάναμε ήδη. Δημιουργήσαμε την Υπηρεσία Δόμησης, θεσπίσαμε διαδικασίες εσωτερικού ελέγχου στο Δήμο και σε όλα τα νομικά πρόσωπα για να λειτουργούμε με βάση όσα ορίζει ο νόμος. Για αυτό και όποιες καταγγελίες γίνονται, μένουν στον ”αέρα” και είναι ”μετέωρες” και ”αίολες”, καθώς απορρίπτονται ως αβάσιμες και απαράδεκτες», είπε ο κ. Τσακίρης.

Και πρόσθεσε: «Ο Δήμος Ωραιοκάστρου ελέγχεται γιατί κάνει τόσα πολλά πράματα, τόσα πολλά έργα και προσπαθεί μετά μανίας να ξεκολλήσει το κάρο από τη λάσπη. Τη λάσπη την οποία μας ρίχνει διαρκώς η αντιπολίτευση, είναι οι άνθρωποι αυτοί που δεν θέλουν να αλλάξει απολύτως τίποτα. Στείλτε τους ένα ηχηρό μήνυμα την Κυριακή ότι ο τόπος θα πάει μπροστά σε πείσμα όλων αυτών που δεν θέλουν να αλλάξει απολύτως τίποτα. Και το μεγαλύτερο παράδειγμα όλων αυτών είναι οι κατακτήσεις αυτής της διοίκησης για μια περιοχή όπως είναι η Νεοχωρούδα για την οποία κάναμε τόσα πολλά και έχουμε να κάνουμε ακόμα περισσότερα. Για αυτό ζητάμε την στήριξη σας».

Ο δήμαρχος Ωραιοκάστρου και επικεφαλής του συνδυασμού «Ανθρώπων Έργα», Παντελής Τσακίρης, αναφέρθηκε επίσης στο έργο της αντικατάστασης του δικτύου ηλεκτροφωτισμού που είναι σε εξέλιξη στις τρεις Δημοτικές Ενότητες και εξασφαλίζει εξοικονόμηση ενέργειας για τον Δήμο και ενισχύει το αίσθημα ασφάλειας των πολιτών.

Στο σημείο αυτό ο κ. Τσακίρης τόνισε ότι στην περιοχή της Νεοχωρούδας δρομολογείται μια μεγάλη επένδυση. «Φιλοδοξούμε σε μια έκταση περίπου 200 στρεμμάτων, η οποία είναι ανεκμετάλλευτη εδώ και δεκαετίες, να δημιουργήσουμε ένα φωτοβολταϊκό πάρκο που θα δίνει τη δυνατότητα στο Δήμο Ωραιοκάστρου να καλύψει σχεδόν εξολοκλήρου τις ενεργειακές του ανάγκες. Θα δώσει την δυνατότητα στο Δήμο να ενισχύσει τα νοικοκυριά, τα οποία ανήκουν στις ωφελούμενες κατηγορίες των κοινωνικών υπηρεσιών, θα μπορέσουμε να δώσουμε ρεύμα στις ενορίες μας, σε όλα τα ιδρύματα που εδρεύουν στην περιοχή μας και ασχολούνται με κοινωνικούς σκοπούς. Θα μπορούμε να έχουμε το δικό μας ηλεκτρικό ρεύμα και τα δημοτικά τέλη θα τα μειώσουμε περισσότερο», τόνισε ο κ. Τσακίρης.

«Κάναμε πολλά, έρχονται ακόμη περισσότερα. Με σκληρή δουλειά και με όλους αυτούς τους ανθρώπους τους οποίους επέλεξα έναν προς έναν θα δώσουμε μαζί τη μάχη και είμαι απόλυτα πεπεισμένος ότι την επόμενη μέρα των εκλογών θα είναι άξιοι εκπρόσωποι σας στα όργανα λήψης των αποφάσεων», είπε ο κ. Τσακίρης παρουσιάζοντας τους υποψήφιους δημοτικούς και κοινοτικούς συμβούλους. «Δώστε τους ένα δυνατό χειροκρότημα γιατί το αξίζουν πραγματικά καθένας από το δικό του μετερίζι με τη δική του προσπάθεια τις δικές τους γνώσεις. Όλοι έχουν συμβάλει και έχουν βάλει ένα λιθαράκι, έτσι ώστε αυτά που λέμε στους πολίτες να είναι λόγια αλήθειας και από εμάς μόνο αλήθειες θα ακούτε. Λάθη κάναμε, θα ξανακάνουμε, θα τα διορθώσουμε και θα προχωρήσουμε. Να είστε βέβαιοι ότι θα προχωρήσουμε με σθένος για να αλλάξουμε τον τόπο μας. Και το 2028 ο τόπος θα είναι πολύ καλύτερος από αυτόν που παραλάβαμε το 2019», υπογράμμισε ο κ. Τσακίρης.

Κλείνοντας ο κ. Τσακίρης είπε απευθυνόμενος προς τους πολίτες: «Έρχονται στο μυαλό τα λόγια μιας μεγάλης πολιτικού της Μάργκαρετ Θάτσερ, όταν σε ένα συνέδριο στη Βρετανία επέμενε ότι δεν ήταν η ώρα για αλλαγή. Παραφράζοντάς το σας λέω και εγώ ότι αυτή η διοίκηση δεν είναι για αλλαγή. Ήρθε για να μείνει. Ήρθε για να λάβει την ψήφο εμπιστοσύνης τη δική σας από την πρώτη Κυριακή. Δώστε τη μάχη να τελειώνουμε την πρώτη Κυριακή διότι έχουμε πολύ δουλειά να κάνουμε από τη Δευτέρα που μας έρχεται. Συνεχίζουμε για να κάνουμε τον τόπο μας ακόμη καλύτερο με περισσότερα ”Ανθρώπων Έργα”».

Το πρόγραμμα των επόμενων ομιλιών-συναντήσεων με τους πολίτες του δημάρχου Ωραιοκάστρου και επικεφαλής του συνδυασμού «Ανθρώπων Έργα», Παντελής Τσακίρης, ενόψει της τελικής ευθείας προς τις αυτοδιοικητικές εκλογές της 8ης Οκτωβρίου, έχει ως εξής:

  • Τετάρτη, 4 Οκτωβρίου 2023, 20.00, Δρυμός, Πλατεία
  • Πέμπτη, 5 Οκτωβρίου 2023, 20.00 Πεντάλοφος, Πλατεία
  • Παρασκευή, 6 Οκτωβρίου 2023, 20.00 Κονταξοπούλειο Δημοτικό Γυμναστήριο.

 

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Δήμος Βόλβης: Υποψήφιοι του συνδυασμού της Λαϊκής Συσπείρωσης

@dmin

Δήμος Θέρμης: Υποψήφια Δήμαρχος η Άννα Τσιφτελίδου

@dmin

Δήμος Παύλου Μελά: Υποψήφιος Δήμαρχος ο Δημήτρης Ασλανίδης

@dmin

Γράψτε ένα σχόλιο

* Με τη χρήση αυτής της φόρμας συμφωνείτε με την αποθήκευση και το χειρισμό των δεδομένων σας από αυτόν τον ιστότοπο.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε εάν το επιθυμείτε. Αποδέχομαι Διαβάστε περισσότερα