ΔήμοιΟΤΑ

Δήμος Παύλου Μελά: Ενημέρωση για την αποκομιδή ογκωδών αντικειμένων και μπάζων

Έκκληση στους Δημότες Παύλου Μελά για την ορθή διαχείριση των ογκωδών αντικειμένων και μπάζων απευθύνει η Υπηρεσία Καθαριότητας του Δήμου, καθώς όλο και πιο συχνά παρατηρείται το φαινόμενο της αυθαίρετης εγκατάλειψης τους σε πεζοδρόμια και κοινόχρηστους χώρους, ενώ θα έπρεπε να υπάρχει πρότερη συνεννόηση με την αρμόδια υπηρεσία για την αποκομιδή τους.

«Στον Δήμο Παύλου Μελά παρατηρείται έντονα το φαινόμενο της αυθαίρετης εναπόθεσης ογκωδών αντικειμένων σε πεζοδρόμια, δρόμους και άλλους κοινόχρηστους χώρους. Παρουσιάζουν πολλούς κινδύνους και δυσκολίες στην καθημερινότητα των δημοτών. Αποτελούν εστίες ρύπανσης, πυρκαγιάς, ατυχημάτων και δυσκολίες στην διέλευση πεζών και οχημάτων.

Στα ογκώδη περιλαμβάνονται καναπέδες, ντουλάπες, πόρτες, στρώματα κτλ καθώς και προϊόντα κηπουρικών εργασιών.

Λόγω του μεγάλου τους όγκου απαιτούν ειδική αποκομιδή και γι’ αυτό υποχρεούνται οι δημότες, ΠΡΙΝ ΤΑ ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΟΥΝ ΣΤΑ ΠΕΖΟΔΡΟΜΙΑ, να ενημερώσουν την Υπηρεσία Καθαριότητας ώστε να προγραμματιστεί η συλλογή τους. Η Υπηρεσία θέτοντας στο επίκεντρο των εργασιών της το μεγάλο πρόβλημα με τα ογκώδη απορρίμματα έχει ανταποκριθεί το τελευταίο δίμηνο ήδη σε 1.800 αιτήματα δημοτών!!!

Τα απόβλητα που προέρχονται από οικοδομικές εργασίες και ανακαινίσεις (μπάζα) δεν ανήκουν στην κατηγορία των ογκωδών.

Σύμφωνα με τη νομοθεσία, η διαχείριση των υλικών αυτών είναι ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΗ ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ των ιδιωτών και οφείλουν να εφοδιάζονται με τον ειδικό κάδο – σκάφη συλλογής μπαζών από αδειοδοτημένη εταιρεία διαχείρισης ΑΕΕΚ.

Θέλουμε να κάνουμε ανακαίνιση;  Εφοδιαζόμαστε με κάδο συλλογής και σεβόμαστε τους συμπολίτες και τη γειτονιά μας.

Οι εικόνες από ανεξέλεγκτα ογκώδη και μπάζα σε δημόσιους χώρους δυστυχώς δεν τιμούν κανέναν.

Έχουμε ανάγκη από δημότες που με τον πολιτισμό και την περιβαλλοντικά υπεύθυνη συμπεριφορά τους θα γίνουν σύμμαχοι στο τεράστιο έργο που καταβάλει ο Δήμος για τη διατήρηση της καθαριότητας στις γειτονιές μας».

ΟΓΚΩΔΗ ΕΝ ΟΨΕΙ ΔΕΚΑΠΕΝΤΑΥΓΟΥΣΤΟΥ

Παρακαλούνται οι πολίτες του Δήμου Παύλου Μελά να μην κάνουν αποθέσεις ογκωδών αντικειμένων από την Παρασκευή 11.08 έως και την Κυριακή 20.08 διότι οι αδειοδοτημένοι χώροι επεξεργασίας αυτών των υλικών θα παραμείνουν κλειστοί για αυτό το διάστημα.

Για να απολαύσουμε καθαρά πεζοδρόμια, όσοι έχουμε απομείνει στην πόλη, ας σεβαστούμε την καθαριότητα της γειτονιάς μας.

Τηλέφωνα και e-mail αιτημάτων 

 

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Δήμος Λαγκαδά: Παρέλαβε άλλους 11 εξωτερικούς απινιδωτές

@dmin

Ενωμένοι Εργαζόμενοι Δήμου Παύλου Μελά: Ήρθαμε για να κάνουμε την ανατροπή

@dmin

Δήμος Νέας Προποντίδας: Εκδήλωση ενημέρωσης για την πρόληψη και έγκαιρη διάγνωση καρκίνου μαστού

@dmin

Γράψτε ένα σχόλιο

* Με τη χρήση αυτής της φόρμας συμφωνείτε με την αποθήκευση και το χειρισμό των δεδομένων σας από αυτόν τον ιστότοπο.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε εάν το επιθυμείτε. Αποδέχομαι Διαβάστε περισσότερα