ΔήμοιΟΤΑ

Δήμος Πυλαίας Χορτιάτη: Δωρεάν πρόγραμμα σχολικού επαγγελματικού προσανατολισμού

Ο Δήμος  Πυλαίας-Χορτιάτη, σε συνεργασία με τον φορέα «Career Gate», ο οποίος επί 20 χρόνια δραστηριοποιείται στον χώρο του Επαγγελματικού Προσανατολισμού και της συμβουλευτικής στην εκπαίδευση, ξεκινά δράση επαγγελματικού προσανατολισμού στα σχολεία.

Το πρόγραμμα αφορά μαθητές Γυμνασίων (Γ΄ Τάξης) και Λυκείων (Α΄ και Β΄ Τάξης) του δήμου, στους οποίους θα παρέχεται δωρεάν η δυνατότητα να πραγματοποιήσουν τεστ δεξιοτήτων και επαγγελματικού προσανατολισμού και να συμμετάσχουν σε υπηρεσίες συμβουλευτικής.

Το πρόγραμμα αφορά στο σύνολο των μαθητριών και μαθητών της Γ’ Γυμνασίου, της Α’ και της Β’ Λυκείου, οι οποίοι θα έχουν τη δυνατότητα, εντελώς δωρεάν, να απαντήσουν σε ηλεκτρονικό ερωτηματολόγιο επαγγελματικού προσανατολισμού που είναι αναγνωρισμένο παγκοσμίως και στη συνέχεια να συζητήσουν σε δωρεάν ατομικές συνεδρίες Συμβουλευτικής με εξειδικευμένο σύμβουλο σχολικού επαγγελματικού προσανατολισμού, ώστε να καταλήξουν στις σπουδές και στο επάγγελμα που τους ταιριάζει.

Για  τον σκοπό αυτό η Αντιδημαρχία Κοινωνικής Πολιτικής και Παιδείας του δήμου Πυλαίας-Χορτιάτη διοργανώνει ενημερωτική επιστημονική  ημερίδα η οποία θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 13 Μαΐου, στις 7 μ.μ.  στην αίθουσα «Λίτσα Φωκίδη»  του Δημαρχείου Πανοράματος.

Κατά τη διάρκεια της ημερίδας θα γίνει λεπτομερής ενημέρωση για τη διαδικασία χορήγησης του ερωτηματολογίου και των ατομικών συνεδριών που θα επακολουθήσουν.

Στην ημερίδα μπορούν να συμμετέχουν μαθητές και μαθήτριες, γονείς, διευθυντές και διευθύντριες των σχολείων, καθώς και μέλη των  συλλόγων γονέων και κηδεμόνων του Δήμου. Οι γονείς των μαθητών, οι οποίοι επιθυμούν να συμμετέχουν στην ημερίδα   του Προγράμματος  Επαγγελματικού Προσανατολισμού, μπορούν να υποβάλλουν δήλωση  συμμετοχής στις διευθύνσεις  των  σχολείων τους.

Αντιδήμαρχος Απασχόλησης, Κοινωνικής Προστασίας, Υγείας και Παιδείας του δήμου Πυλαίας-Χορτιάτη Ελένη Γιαννούδη σε δήλωσή της τονίζει τη σημασία της ενίσχυσης του σχολικού επαγγελματικού προσανατολισμού. «Βοηθούμε τους μαθητές και τις μαθήτριες να καταλήξουν στις σπουδές και στο επάγγελμα που τους ταιριάζει. Το πρόγραμμα αφορά τους μαθητές της Γ’ τάξης των Γυμνασίων και της Α’ και Β’ Τάξης των Λυκείων του δήμου, στους οποίους θα παρέχεται δωρεάν η δυνατότητα να πραγματοποιήσουν τεστ δεξιοτήτων και επαγγελματικού προσανατολισμού και να συμμετάσχουν σε υπηρεσίες συμβουλευτικής. Είμαστε κοντά στη νέα γενιά και θα την στηρίξουμε με όλες μας τις δυνάμεις» σημείωσε η κ. Γιαννούδη.

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Δήμος Αλεξανδρούπολης: Διευρυμένη λειτουργία των ΚΕΠ λόγω εκλογών

@dmin

Δήμος Πυλαίας Χορτιάτη: «Ανάσταση» του Ιερού Ναού Μεταμορφώσεως του Σωτήρος στον Χορτιάτη

@dmin

Δήμος Κορδελιού Ευόσμου: Σε λειτουργία η Ψηφιακή Πλατφόρμα Booking αθλουμένων

@dmin

Γράψτε ένα σχόλιο

* Με τη χρήση αυτής της φόρμας συμφωνείτε με την αποθήκευση και το χειρισμό των δεδομένων σας από αυτόν τον ιστότοπο.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε εάν το επιθυμείτε. Αποδέχομαι Διαβάστε περισσότερα