ΔήμοιΟΤΑ

Δήμος Θέρμης: Άρχισαν οι παρεμβάσεις για την καταπολέμηση των κουνουπιών

Ξεκίνησαν την Μεγάλη Εβδομάδα οι πρώτες παρεμβάσεις για την καταπολέμηση των κουνουπιών καθώς και άλλων ενοχλητικών εντόμων σε οικισμούς του δήμου Θέρμης. Ειδικότερα, την Μεγάλη Τρίτη 11 Απριλίου και Μεγάλη Πέμπτη 13 Απριλίου έγιναν στοχευμένες εργασίες καταπολέμησης κουνουπιών, ψύλλων και πιτυοκάμπης.

Συγκεκριμένα: 

  • Πραγματοποιήθηκε κύκλος προνυμφοκτονίας κουνουπιών σε όλα τα φρεάτια με στάσιμα νερά και σε όλους τους κοινόχρηστους χώρους με στάσιμα νερά σε όλα τα δημοτικά διαμερίσματα.
  • Πραγματοποιήθηκε ψεκασμός για την καταπολέμηση ψύλλων κατόπιν αιτημάτων δημοτών και διαπιστωθέντων κρουσμάτων παρουσίας ψύλλων σε συγκεκριμένες οδούς των δημοτικών διαμερισμάτων Τριαδίου και Σουρωτής.
  • Τοποθετήθηκαν αυτοκόλλητες ταινίες μηχανικής καταπολέμησης πιτυοκάμπης ως συμπληρωματικό μέτρο καταπολέμησης της πιτυοκάμπης σε συνέχεια των προγραμματισμένων ψεκασμών, σε σχολικές μονάδες που εντοπίστηκε παρουσία των συγκεκριμένων εντόμων.

Υπενθυμίζεται ότι βάσει του ετήσιου προγραμματισμού του Δήμου Θέρμης, σε όλο το επόμενο χρονικό διάστημα θα γίνεται καθαρισμός, ψεκασμός και απεντόμωση φρεατίων από εξειδικευμένο συνεργείο με τη χρήση κατάλληλων σκευασμάτων, εγκεκριμένων από το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων.

Επίσης, θα γίνουν παρεμβάσεις προνυμφοκτονίας κουνουπιών σε όλα τα φρεάτια, υδροσυλλογής δικτύου ομβρίων του Δήμου, καθώς επίσης, διαρκής παρακολούθηση και έλεγχος με απολύμανση και μυοκτονία. Θα γίνει ακόμη ειδικός ψεκασμός σε όλους τους κάδους απορριμμάτων κάτω και πέριξ αυτών.

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Κατασχέσεις και από νοσοκομεία, Δήμους και Ταμεία

admin

Δήμος Νότιου Πηλίου: Γιορτή φυρικιού στη Βυζίτσα

@dmin

Δήμος Ωραιοκάστρου: Έναρξη υποβολής αιτήσεων για δωρεάν εισαγωγή στον Παιδικό Σταθμό και ΚΔΑΠ της ΔΗ.Κ.Ε.Ω.

@dmin

Γράψτε ένα σχόλιο

* Με τη χρήση αυτής της φόρμας συμφωνείτε με την αποθήκευση και το χειρισμό των δεδομένων σας από αυτόν τον ιστότοπο.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε εάν το επιθυμείτε. Αποδέχομαι Διαβάστε περισσότερα