Δήμαρχοι

Δήμος Θεσσαλονίκης: Χώρος βρεφικής φροντίδας και θηλασμού στο Δημαρχείο Θεσσαλονίκης

Φιλικό και φιλόξενο για μητέρες και παιδιά καθίσταται το Δημαρχείο Θεσσαλονίκης, που πλέον διαθέτει διακριτό χώρο βρεφικής φροντίδας και θηλασμού.

Ο νέος χώρος παραδόθηκε σήμερα (28/5) το πρωί, παρουσία του Δημάρχου Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνου Ζέρβα.

Στην παράδοση του χώρου βρεφικής φροντίδας και θηλασμού, που διαμορφώθηκε με δωρεά από το Κέντρο Αποκατάστασης και Αποθεραπείας Θεσσαλονίκης “Αναγέννηση Α.Ε”, παρέστησαν ακόμη η Πρόεδρος του Δ.Σ. και Διευθύνουσα Σύμβουλος του Κέντρου “Αναγέννηση” Αργυρή Βαγιωνά, ο Αντιδήμαρχος Επιχειρησιακού Σχεδιασμού, Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης και Μεταναστευτικής Πολιτικής Γιώργος Αβαρλής, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Θεσσαλονίκης Πέτρος Λεκάκης και ο Γενικός Γραμματέας του Δήμου Ευθύμης Φωτόπουλος.

Σε δηλώσεις του ο Κωνσταντίνος Ζέρβας υπογράμμισε ότι με τη δημιουργία του χώρου αυτού ο Δήμος Θεσσαλονίκης δείχνει εμπράκτως το ενδιαφέρον και την ευαισθησία του απέναντι στις μητέρες.

Ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης εξήγησε ότι διαπιστώθηκε πως υπήρχε αναγκαιότητα για τη δημιουργία αυτής της ξεχωριστής γωνιάς στο Δημαρχείο τόσο για τις εργαζόμενες όσο όμως και για τις επισκέπτριες του κτιρίου που συναλλάσσονται με τις δημοτικές υπηρεσίες. «Με μικρά πράγματα δείχνουμε την ευαισθησία μας απέναντι στις μητέρες, στις γυναίκες, και προβάλλουμε τη σπουδαιότητα του μητρικού θηλασμού», τόνισε ο κ. Ζέρβας, εκφράζοντας την προτροπή να δημιουργηθούν αντίστοιχες υποδομές και σε άλλους χώρους όπου υπάρχει προσέλευση κοινού.

«Έχουμε μια γωνιά που θα φέρνει χαμόγελα», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Ζέρβας, εκφράζοντας τις ευχαριστίες του για την υποστήριξη του εγχειρήματος από το Κέντρο Αποκατάστασης και Αποθεραπείας Θεσσαλονίκης «Αναγέννηση Α.Ε».

Από την πλευρά της, η Πρόεδρος του Δ.Σ. και Διευθύνουσα Σύμβουλος του Κέντρου «Αναγέννηση» Αργυρή Βαγιωνά σημείωσε πως η «Αναγέννηση» τα τελευταία δεκαέξι χρόνια, έχοντας κοινωνική προσφορά και όραμα ανταποκρίνεται σε τέτοιου είδους καλέσματα».

Εξάλλου, μετέφερε και την προσωπική εμπειρία της, λέγοντας ότι και η ίδια ως νέα μητέρα πριν από χρόνια είχε διαπιστώσει το πρόβλημα της έλλειψης αντίστοιχων χώρων. «Είμαστε χαρούμενοι και έτοιμοι να συνδράμουμε σε οποιαδήποτε τέτοια προσπάθεια», σημείωσε η κυρία Βαγιωνά.

Στη σπουδαιότητα της δημιουργίας αυτού του χώρου θηλασμού και βρεφικής φροντίδας στο Δημαρχείο Θεσσαλονίκης αναφέρθηκε κι ο Αντιδήμαρχος  Επιχειρησιακού Σχεδιασμού, Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης και Μεταναστευτικής Πολιτικής Γιώργος Αβαρλής.

Ο χώρος βρεφικής φροντίδας και θηλασμού λειτουργεί στον πρώτο όροφο του Δημαρχείου Θεσσαλονίκης. Πρόκειται για έναν φωτεινό και κατάλληλα διαμορφωμένο χώρο στον οποίο κάθε μητέρα έχει τη δυνατότητα να θηλάσει και να φροντίσει το μωρό της σε συνθήκες ιδιωτικότητας και άνεσης.

 

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Τρίκαλα Με ένα κλικ βοήθεια σε απομονωμένα και μοναχικά άτομα

Ανακοίνωση-Καταγγελία Δημάρχου Ελ. Κορδελιού Ευόσμου, Κλεάνθη Μανδαλιανού

admin

Δήμος Παύλου Μελά: Τετ α τετ του Δημάρχου Δημήτρη Ασλανίδη με τον Κυριάκο Μητσοτάκη

@dmin

Γράψτε ένα σχόλιο

* Με τη χρήση αυτής της φόρμας συμφωνείτε με την αποθήκευση και το χειρισμό των δεδομένων σας από αυτόν τον ιστότοπο.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε εάν το επιθυμείτε. Αποδέχομαι Διαβάστε περισσότερα