Δημοτικές Εκλογές 2023ΕγκύκλιοιΕκλογές

Δημοτικές Εκλογές 2023: Εκλογή Προέδρου συμβουλίου κοινότητας με πληθυσμό από 201 έως 2.000 κατοίκους

Πρόεδρος συμβουλίου κοινότητας με πληθυσμό από διακόσιους έναν (201) έως δύο χιλιάδες (2.000) κατοίκους ορίζεται ο σύμβουλος του πρώτου κατά σειρά συνδυασμού στη δημοτική κοινότητα που έλαβε τους περισσότερους σταυρούς προτίμησης μεταξύ των υποψηφίων του συνδυασμού του και σε περίπτωση ισοψηφίας, αυτός που είναι γραμμένος πρώτος στην απόφαση επικύρωσης της εκλογής από το αρμόδιο Πρωτοδικείο.

Επισημαίνονται οι εξής ειδικότερες περιπτώσεις:

  • Αν έχει ανακηρυχθεί ένας μόνο συνδυασμός στη δημοτική κοινότητα, πρόεδρος του συμβουλίου ορίζεται από τον μοναδικό αυτό συνδυασμό, όποιος έλαβε τους περισσότερους σταυρούς προτίμησης μεταξύ των υποψηφίων του συνδυασμού του και σε περίπτωση ισοψηφίας, αυτός που είναι γραμμένος πρώτος στην απόφαση επικύρωσης της εκλογής από το αρμόδιο Πρωτοδικείο.
  • Αν έχουν ανακηρυχθεί δύο (2) μόνο συνδυασμοί και ισοψηφήσουν, το πρωτοδικείο ενεργεί κλήρωση για ανάδειξη του πλειοψηφούντος συνδυασμού. Στην περίπτωση αυτή πρόεδρος του συμβουλίου ορίζεται από τον συνδυασμό που αναδείχθηκε ως πλειοψηφών, όποιος έλαβε τους περισσότερους σταυρούς προτίμησης μεταξύ των υποψηφίων του συνδυασμού του και σε περίπτωση ισοψηφίας, αυτός που είναι γραμμένος πρώτος στην απόφαση επικύρωσης της εκλογής από το αρμόδιο Πρωτοδικείο. Αν ισοψηφήσουν περισσότεροι από δύο (2) συνδυασμοί, το πρωτοδικείο ενεργεί κλήρωση. Στην περίπτωση αυτή στα τριμελή συμβούλια ο πρώτος συνδυασμός εκλέγει τον πρόεδρο και οι άλλοι δύο συνδυασμοί από ένα σύμβουλο.

Η μη αποδοχή του αξιώματος του προέδρου, δεν οδηγεί σε απώλεια της ιδιότητας μέλους του συμβουλίου της κοινότητας.

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Η τηλεργασία και τα εργασιακά μας δικαιώματα

Ioannis Terzakis

Δήμος Πυλαίας Χορτιάτη: Λεπτό προς λεπτό τα αποτελέσματα της κάλπης

@dmin

Ποιες είναι οι ώρες κοινής ησυχίας την θερινή περίοδο 2020

Ioannis Terzakis

Γράψτε ένα σχόλιο

* Με τη χρήση αυτής της φόρμας συμφωνείτε με την αποθήκευση και το χειρισμό των δεδομένων σας από αυτόν τον ιστότοπο.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε εάν το επιθυμείτε. Αποδέχομαι Διαβάστε περισσότερα