Δελτία ΤύπουΔήμοι

Ενωμένοι Εργαζόμενοι Δήμου Παύλου Μελά: Ήρθαμε για να κάνουμε την ανατροπή

Έντονο ενδιαφέρον αναμένεται να έχει η εκλογική αναμέτρηση των εργαζομένων του Δήμου Παύλου Μελά οι οποίες θα πραγματοποιηθούν την Τετάρτη 13 Απριλίου 2022 καθώς έρχεται να ανατρέψει την μέχρι τώρα νοσούσα κατάσταση μία Νέα Κίνηση με το όνομα «Ενωμένοι Εργαζόμενοι Δήμου Παύλου Μελά» η οποία έχει συσπειρώσει στους κόλπους της ανθρώπους, από όλα το φάσμα εργαζομένων (καθαριότητα, διοικητικούς κλπ.) στον Δήμο, αποφασισμένους να διεκδικήσουν και να παλέψουν την εκπροσώπηση τους στο Διοικητικό Συμβούλιο.

Στην πλειοψηφία τους νέοι, άφθαρτοι και με όρεξη να παλέψουν για τα δικαιώματα τους «κόντρα» στις παρασκηνιακές ενέργειες, που ακολουθούν οι «έμπειροι» των εκλογών, απευθύνουν κάλεσμα συσπείρωσης στους συναδέλφους τους, να τολμήσουν να στείλουν ένα ηχηρό μήνυμα προς όλους τους αποδέκτες πώς ήρθε η ώρα για ανατροπή του κατεστημένου, μέσα από την ιδρυτική διακήρυξη του ψηφοδελτίου τους. 

Συναδέλφισσες και συνάδελφοι

 

Εμείς που εργαζόμαστε στον Δήμο Παύλου Μελά, που αγωνιούμε για το παρόν και το μέλλον μας και καθημερινά βαλλόμαστε από διάφορους παράγοντες μέσα αλλά και έξω από τις δουλειές μας, αποφασίσαμε να δημιουργήσουμε μια Νέα Κίνηση και να διεκδικήσουμε, στις επερχόμενες εκλογές του Συλλόγου Εργαζομένων του Δήμου μας, την εκλογή μας στο Διοικητικό Συμβούλιο.

Ο λόγος; Η κάκιστη διαχείριση που έκανε όλο το προηγούμενο διάστημα η πλειοψηφούσα παράταξη Α.Σ.Ε του απερχόμενου Δ.Σ..

Η πλήρης απαξίωση του οργάνου, με ελάχιστες συνεδριάσεις (12) και καμία Γενική Απολογιστική Συνέλευση, τις οποίες προτείναμε επανειλημμένα να γίνουν έστω διαδικτυακά, δίχως να βρούμε ανταπόκριση!

Το «σωματείο» μας, όπως λαϊκά το ονομάζουμε, δεν στάθηκε στο ύψος των περιστάσεων, δεν στήριξε τους εργαζόμενους στα καθημερινά προβλήματα της εργασίας, δεν κράτησε ίσες αποστάσεις μεταξύ των εργαζόμενων.

Αντί αυτού μερολήπτησε, χρησιμοποίησε την εξουσία που έχει εκφοβίζοντας, τρομοκρατώντας, δυσφημώντας και κάνοντας bullying σε εργαζόμενους σε αμέτρητα περιστατικά.

Η διαφάνεια στα οικονομικά του συλλόγου είναι πολύ σοβαρή υπόθεση καθώς, όπως είναι γνωστό, τα έσοδα του συλλόγου από τις συνδρομές των εργαζομένων είναι μόνιμα και αδιάλειπτα .

Το προηγούμενο ΔΣ παρέδωσε στο νέο ΔΣ 8.319,84 € (Έκθεση ελεγκτικής επιτροπής 14-3-2018  την οποία μπορείτε να κατεβάσετε ΕΔΩ). Εγκρίθηκε από το ΔΣ, όπως το καταστατικό προβλέπει, κάθε δαπάνη, με αναλυτικό απολογισμό εξόδων.

Σε αντίθεση, το νυν απερχόμενο ΔΣ, με αποκλειστική ευθύνη της πλειοψηφούσας παράταξης Α.Σ.Ε, ενέκρινε ελάχιστες δαπάνες όπως προκύπτει  από τα πρακτικά (έξοδα συνεδρίου ΠΟΕ ΟΤΑ 2018, απολογισμό Τσικνοπέμπτης 2019 15-11–2019 με 9 μήνες καθυστέρηση, και μετά από πίεση, την οικονομική στήριξη συναδέλφων σε 1 ή 2 περιπτώσεις).

Από το τέλος του 2019 δε έως το 2022 οι εγκεκριμένες δαπάνες ήταν μόλις 1250 €.

Εμείς δεν νιώθουμε σήμερα ότι έχουμε σύλλογο.
Είναι δικαίωμα και απαίτησή μας να θέλουμε έναν σύλλογο παρόντα !

Θέλουμε ο σύλλογος μας να απαλλαγεί από κάθε είδους αυταρχικές συμπεριφορές απέναντι σε συναδέλφους.

Θέλουμε έναν Ενωτικό Δημοκρατικό Σύλλογο που να μας στηρίζει πραγματικά, με τακτικές ενημερώσεις και συνεδριάσεις, που να στέκεται δίπλα σε όλους τους εργαζόμενους ανεξαρτήτως τομέα εργασίας, αλλά και στον καθένα χωριστά όταν βάλλεται και αδικείται.

Θέλουμε τους συναδέλφους ενεργούς, συμμετοχικούς σε ένα δραστήριο σωματείο, που δεν θα αναπαραγάγει μόνο τις ανακοινώσεις της ΠΟΕ ΟΤΑ.

Θέλουμε τον σύλλογο πρωταγωνιστή, με διεκδικητική διοίκηση, που να στηρίζει τους εργαζόμενους στους αγώνες τους απέναντι στην αδικία, από όπου κι αν αυτή προέρχεται.

Θέλουμε ο σύλλογος να ανταποδίδει το μεγαλύτερο μέρος από τα χρήματα που κάθε χρόνο εισπράττει, αφού καλύψει τις λειτουργικές και συνδικαλιστικές υποχρεώσεις του, στον ίδιο τον εργαζόμενο (με την μορφή κοινωνικών παροχών, γιορτών, δώρων, αριστείων, εκδρομών, εισιτηρίων σε παραστάσεις συναυλίες κ.α.) και όχι μόνο σε δικαστικούς αγώνες (τις περισσότερες φορές χωρίς απόφαση του ΔΣ και στηρίζοντας προκλητικά ένα συγκεκριμένο δικηγορικό γραφείο!!!).

Συναδέλφισσες,   Συνάδελφοι!

Ας ξεκινήσουμε ΜΑΖΙ κάνοντας την ανατροπή , εκλέγοντας ΔΣ για έναν Σύλλογο ενωμένο, μακριά από εργατοπατέρες, με την παρουσία και την δυναμική του καθενός από εμάς.

Ενίσχυσε την προσπάθεια μας να βελτιώσουμε τον εργασιακό μας χώρο και χρόνο εκλέγοντας έναν σύλλογο που θα ακούγεται η φωνή σου, ανεξάρτητα σε ποιο τομέα εργάζεσαι.
ΣΥΜΜΕΤΟΧΙΚΟ-ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟ-ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ-ΕΝΩΤΙΚΟ
«Ενωμένοι Εργαζόμενοι Δήμου Παύλου Μελά»

 

Μπορείτε να κατεβάσετε το Ψηφοδέλτιο ΕΔΩ

Μπορείτε να κατεβάσετε την Ιδρυτική Διακήρυξη ΕΔΩ

Το προφίλ της Κίνησης Ενωμένων Εργαζομένων στο Facebook ΕΔΩ

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Δήμος Παύλου Μελά: 48ωρος Μαραθώνιος Αγάπης στο Δημοτικό Γήπεδο Πολίχνης

@dmin

Δήμος Βόρειας Κυνουρίας: Ξεκινάει υλοποίηση του έργου «Προμήθεια και εγκατάσταση εξοπλισμού για την τηλεμετρία – έλεγχο διαρροών ύδρευσης»

@dmin

Δήμος Αθηναίων: Το έργο της Διπλής Ανάπλασης θα προχωρήσει όσα εμπόδια κι αν βρούμε

@dmin

2 σχόλια

Παναγιώτης 12/04/2022 at 2:49 ΜΜ

Δεν πρόκειται να πάτε μπροστά με λάσπη.
Αύριο είναι η τελευταία μέρα και μετά θα σταματήσουν τα παχιά λόγια ,και η δήθεν υποσχέσεις,
Με εκδρομές και κουπόνια που ζητάτε,και χωρίς αγωγές και δικαστικές διαμάχες έτσι δεν υπάρχει συνδικαλιστική δράση αλλά τουρισμός
Με εποχή COVID δεν πιστεύω να θέλατε παραπάνω συνεδριάσεις.
Καλή επιτυχία!

Απάντηση
Παρθένα Βαμβακιδου 12/04/2022 at 7:06 ΜΜ

Πάμε δυνατά και συνεχίζουμε ακόμα δυνατότερα. Καλή επιτυχία σε όλους!!!!

Απάντηση

Γράψτε ένα σχόλιο

* Με τη χρήση αυτής της φόρμας συμφωνείτε με την αποθήκευση και το χειρισμό των δεδομένων σας από αυτόν τον ιστότοπο.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε εάν το επιθυμείτε. Αποδέχομαι Διαβάστε περισσότερα