Σώματα ασφαλείας

Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Θεσσαλονίκης: Καταγγελίες των επερχόμενων προσλήψεων

Η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Θεσσαλονίκης με ανακοίνωσή της καταγγέλλει τις προσλήψεις στην Ελληνική Αστυνομία “με διαφόρους τρόπους, οι οποίοι δημιουργούν προσωπικό πολλών ταχυτήτων και προκαλούν εσωτερικές δυσλειτουργίες στο Σώμα” όπως αναφέρει χαρακτηριστικά.

“Οι κυβερνώντες προσπάθησαν να μας πείσουν ότι η πρόσληψη 1500 ειδικών φρουρών, με διαδικασίες fast-track, ήταν άμεσης προτεραιότητας για την αντιμετώπιση της εγκληματικότητας.

Αναλόγως, η πρόσληψη 800 συνοριακών φυλάκων στα νησιά και στον Έβρο, ήταν αναγκαία κι εσπευσμένη για την καταπολέμηση του μεταναστευτικού ζητήματος.

Κορωνίδα αποτέλεσε η δημιουργία Πανεπιστημιακής Αστυνομίας, η οποία θα στελεχωθεί με προσωπικό που θα αποκτήσει ανακριτικά καθήκοντα μετά από 5 μήνες εκπαίδευσης.

Όταν από την αρχή της θητείας του, ο ίδιος ο Υπουργός έκανε λόγο για αναβάθμιση της Σχολής Αστυφυλάκων, οι εξελίξεις αυτές τον διαψεύδουν κάθετα, καθότι είναι εκ διαμέτρου αντίθετες με τις δεσμεύσεις του και υπονομεύουν το πάγιο αίτημά μας για πρόσληψη Αστυνομικών μόνο μέσω πανελλήνιων εξετάσεων.

Απόδειξη των παρασκηνιακών διαδικασιών που επικρατούν, είναι το αίτημα που κατατέθηκε για τροποποίηση της πρόσληψης 800 συνοριακών φυλάκων στην Ανατολική Μακεδονία-Θράκη. Ειδικότερα, ζητείται η τοποθέτηση 300 συνοριακών φυλάκων στις ΑΔ Σερρών, Καβάλας και Ροδόπης και η τοποθέτηση των υπόλοιπων 500 στα αεροδρόμια όλης της χώρας” υπογραμμίζεται στην ανακοίνωση. 

Επίσης επισημαίνεται, “Στο ίδιο πνεύμα, η Ένωσή μας από την πρώτη στιγμή δήλωσε κάθετα αντίθετη και στη δημιουργία Πανεπιστημιακής Αστυνομίας. Το ίδιο έπραξαν κι άλλες Πρωτοβάθμιες Ενώσεις, η Ομοσπονδία μας, καθώς και σημαντική μερίδα της κοινωνίας.

Δυστυχώς, η Κυβέρνηση αρνείται πεισματικά να παραδεχτεί την αστοχία της. Οι νέοι Αστυνομικοί, όπως φημολογείται, θα λάβουν ανακριτικά καθήκοντα με μόλις 5 μήνες εκπαίδευση και θα τοποθετηθούν στον τόπο συμφερόντων τους, όταν οι Αστυνομικοί της Σχολής Αστυφυλάκων εκπαιδεύονται 3 χρόνια και τοποθετούνται μόνο στην Αττική!

Ενόσω υπάρχουν χιλιάδες αστυνομικοί που υπηρετούν πάνω από 10 έτη μακριά από τον τόπο συμφερόντων τους και περιμένουν την πολυπόθητη μετάθεσή τους στον τόπο συμφερόντων τους, η όποια εκτροπή από τις διατάξεις του Κώδικα Μεταθέσεων αποτελεί «ταφόπλακα» για τις θέσεις των επερχόμενων τακτικών μεταθέσεων.

Η ίδια αδικία διαφαίνεται να επιχειρείται και με το αίτημα τοποθέτησης 500 συνοριακών φυλάκων στα αεροδρόμια, με την προσχηματική «βάφτισή» τους ως «σύνορα της χώρας».

Αν ο κ. Υπουργός ενδιαφέρεται για την στελέχωση των αεροδρομίων, και δη για το αεροδρόμιο «Μακεδονία», γιατί δεν άλλαξε το οργανόγραμμά του ώστε να αυξηθούν οι θέσεις των τακτικών μεταθέσεων;

Όταν ο κ. Υπουργός συνεχώς υπόσχεται Αστυνομικούς στο δρόμο, πως επιτρέπει να αδειάζουν οι μάχιμες Υπηρεσίες; Πότε θα γίνει επιτέλους ορθή κατανομή του προσωπικού στις Υπηρεσίες βάσει των πραγματικών αναγκών τους;

Όταν ο προϋπολογισμός του Υπουργείου μας είναι ήδη μειωμένος για τις μισθολογικές αποδοχές των στελεχών του και μέρος της νυχτερινής εργασίας παραμένει απλήρωτο, πως θα αμείβονται οι νεοπροσληφθέντες χωρίς να επηρεαστεί το ύψος των αποδοχών του υπολοίπου προσωπικού;

Εκτός αν υπάρχουν κι αλλά κρυφά «χαρτιά» στην ατζέντα του κ. Υπουργού και δούμε παρόμοιες αλχημείες με αυτές του μισθολογίου του 2017, όπου εφευρέθηκε η Γ’ κατηγορία με τον αβάσιμο χαρακτηρισμό του «πρώην ε.φ. – πρώην σ.φ.», πάρα την προηγούμενη ομογενοποίηση του Σώματος.

Το συμπέρασμα είναι αναντίλεκτο, δεν ξέρουμε πλέον τι μας ξημερώνει!

Σήμερα, η Ελληνική Αστυνομία βρίσκεται μπροστά σε μια ιστορικά απαράδεκτη προσπάθεια διχασμού και υποτίμησης της εισαγωγής στις Σχολές της Αστυνομίας μέσω των πανελλήνιων εξετάσεων, καθώς και της καταστρατήγησης του Κώδικα Μεταθέσεων.

Ως Αστυνομικοί θα αγωνιστούμε με κάθε μέσο για την αξιοκρατία και τη διαφάνεια στις εσωτερικές λειτουργίες της ΕΛΑΣ. Διαμηνύουμε προς πάσα κατεύθυνση ότι οι υπόγειες μέθοδοι που τεχνάζεται η Κυβέρνηση, θα μας βρουν απέναντι, κι αν χρειαστεί ακόμα και στο δρόμο, για να θωρακίσουμε το επάγγελμα και το μέλλον των οικογενειών μας” καταλήγει η ανακοίνωση της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Θεσσαλονίκης. 

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΕΛ.ΑΣ: Διενέργεια Προκαταρκτικών Εξετάσεων (ΠΚΕ) υποψηφίων στις Σχολές Αξιωματικών και Αστυφυλάκων της Ελληνικής Αστυνομίας

ΓΕΕΘΑ: Οδηγίες για τους στρατεύσιμους που καλούνται να καταταγούν

Δήμος Κορδελιού-Ευόσμου: Δύο συλλήψεις και 24 πρόστιμα

Γράψτε ένα σχόλιο

* Με τη χρήση αυτής της φόρμας συμφωνείτε με την αποθήκευση και το χειρισμό των δεδομένων σας από αυτόν τον ιστότοπο.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε εάν το επιθυμείτε. Αποδέχομαι Διαβάστε περισσότερα