ΔήμοιΧρηματοδότηση

Επαναφορά ρεύματος σε άπορες οικογένειες

Υπολογίζεται ότι στην Ελλάδα το 27% των νοικοκυριών, δηλαδή ένα στα τέσσερα στα σπίτια, δεν μπορεί να πληρώσει τον λογαριασμό της ΔΕΗ και ως εκ τούτου να έχει πρόσβαση σε ηλεκτρική ενέργεια. Με το θέμα αυτό ασχολήθηκε ο βουλευτής του ΜέΡΑ25, Κρίτων Αρσένης, θέτοντας και επίκαιρη ερώτηση στη Βουλή, προτείνοντας την εγκατάσταση ενός ειδικού μετρητή.

Έτσι, η αρχή έγινε από το Ίλιον, όπου 77 άπορες οικογένειες δεν είχαν πρόσβαση σε ρεύμα. Σύμφωνα με τον βουλευτή, ο μετρητής αυτός είναι στην ουσία ένα «ηλεκτρικό… συσσίτιο», μια εγγυημένη ποσότητα ενέργειας, ώστε κάθε νοικοκυριό σε ανέχεια να μπορεί να καλύψει τις βασικές του ανάγκες. Το υπουργείο απάντησε θετικά στην πρόταση του βουλευτή και αναμένεται να ξεκινήσει από τον δήμο Ιλίου η πιλοτική δοκιμή του.

Όπως δήλωσε ο δήμαρχος Ιλίου στην εκπομπή «Ώρα Ελλάδος 07:00» του OPEN TV, ο δήμος του έχει ζητήσει την εφαρμογή του ελάχιστου εγγυημένου ηλεκτρικού ρεύματος από το 2012, χωρίς ωστόσο να έχει ληφθεί υπόψη μέχρι σήμερα από την κεντρική διοίκηση. Η πρόταση του βουλευτή του ΜέΡΑ25 όμως στη Βουλή, την έφερε ξανά στο προσκήνιο, με αποτέλεσμα να ευαισθητοποιηθεί ο αρμόδιος υφυπουργός Περιβάλλοντος.

Οι 77 οικογένειες στις οποίες αναμένεται να τοποθετηθεί πιλοτικά ο «έξυπνος μετρητής» ζουν κάτω από το όριο της φτώχειας και στηρίζονται από την κοινωνική υπηρεσία του δήμου. Σε αυτά τα νοικοκυριά, ο δήμος θα παρέχει, μετά την εφαρμογή του έξυπνου μετρητή, την ελάχιστη εγγυημένη ποσότητα ρεύματος που χρειάζεται μια οικογένεια με ελεγχόμενο τρόπο, δηλαδή 15-20 κιλοβατόρες την ημέρα.

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΠΙΝΑΚΑΣ ΠΡΟΣΛΗΨΗΣ ΚΑΘΑΡΙΣΜΟΥ ΣΧΟΛΙΚΩΝ ΜΟΝΑΔΩΝ ΔΗΜΟΥ ΕΔΕΣΣΑΣ

Δήμος Κορδελιού Ευόσμου: Τα «Μυτιληνάκια» βγαίνουν από την εγκατάλειψη

@dmin

Δήμος Θέρμης: Διάκριση σε διεθνή μαθηματικό διαγωνισμό για το δημοτικό σχολείο Ταγαράδων

@dmin

Γράψτε ένα σχόλιο

* Με τη χρήση αυτής της φόρμας συμφωνείτε με την αποθήκευση και το χειρισμό των δεδομένων σας από αυτόν τον ιστότοπο.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε εάν το επιθυμείτε. Αποδέχομαι Διαβάστε περισσότερα