Εργασία

Επίδομα 800 ευρώ: Επαγγελματίες και επιχειρηματίες χωρίς εργαζόμενους

Εντάσσονται πλέον ρητά -με τη νέα ΠΝΠ- και οι επιχειρήσεις «οι οποίες δεν απασχολούν εργαζομένους ή απασχολούν μέχρι και πέντε (5) εργαζομένους».

Και οι επαγγελματίες – επιχειρηματίες χωρίς κανέναν εργαζόμενο εντάσσονται στον μηχανισμό των μέτρων στήριξης και στην ειδική αποζημίωση των 800 ευρώ. Σύμφωνα με την νέα ΠΝΠ η οποία έρχεται να αλλάξει όσα ορίζονταν στο σχετικό άρθρο της ΠΝΠ της 20ης Μαρτίου στα «μέτρα οικονομικής ενίσχυσης» εντάσσονται πλέον ρητά και οι επιχειρήσεις «οι οποίες δεν απασχολούν εργαζομένους ή απασχολούν μέχρι και πέντε (5) εργαζομένους».

Σύμφωνα και με τις εξαγγελίες, στο ψηφιακό περιβάλλον της ΑΑΔΕ θα λειτουργήσει η πλατφόρμα myBusinessSupport όπου θα γίνονται οι αιτήσεις για το ειδική ενίσχυση των 800 ευρώ. Πριν ανοίξει η πλατφόρμα πρέπει να δημοσιευθεί η ΚΥΑ την οποία περιγράφει η ΠΝΠ και η οποία θα εξειδικεύει όλες τις λεπτομέρειες για την καταβολή και την διαδικασία της ενίσχυσης.

Η σχετική προηγούμενη διάταξη ανέφερε πως στα μέτρα οικονομικής ενίσχυσης εντάσσονται ιδιοκτήτες ατομικών επιχειρήσεων και ελεύθεροι επαγγελματίες – αυτοαπασχολούμενοι όπως ορίζονται στον πρόσφατο ασφαλιστικό νόμο:

-Αυτοτελώς απασχολούμενοι: τα πρόσωπα που ασκούν ανεξάρτητο επάγγελμα για το οποίο υπάγονται βάσει γενικών, ειδικών ή καταστατικών διατάξεων στην ασφάλιση του πρώην ΕΤΑΑ.

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΙΕΛΚΑ: Σούπερ μάρκετ εστίες υπερμετάδοσης του κορονοϊού

Πόση άδεια σχολικής παρακολούθησης δικαιούνται οι γονείς

Ioannis Terzakis

Υπουργείο Τουρισμού: Voucher διακοπών έως 300 ευρώ ανά εργαζόμενο στον ιδιωτικό τομέα

@dmin

Γράψτε ένα σχόλιο

* Με τη χρήση αυτής της φόρμας συμφωνείτε με την αποθήκευση και το χειρισμό των δεδομένων σας από αυτόν τον ιστότοπο.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε εάν το επιθυμείτε. Αποδέχομαι Διαβάστε περισσότερα