Συνεντεύξεις

Η Αττική αλλάζει σελίδα με νέα αρχή στη διαχείριση των απορριμμάτων

Από την 1η Σεπτεμβρίου η Αττική γυρίζει σελίδα. Κάνει νέα αρχή στη διαχείριση των απορριμμάτων.

 Η προστασία της δημόσιας υγείας αποτελεί βασική μας προτεραιότητα», τονίζει ο νέος περιφερειάρχης Αττικής Γιώργος Πατούλης, σε ανακοίνωση – απάντηση στην επιστολή της περιφερειάρχη Ρένας Δούρου.

Επισημαίνει ότι ξεκίνησε ήδη έναn ευρύτατο κύκλο επαφών με την κυβέρνηση και τους δήμους, ώστε με συγκεκριμένο σχέδιο και ευρύτερες συναινέσεις «να δρομολογήσουμε την υιοθέτηση ενός σύγχρονου, ευρωπαϊκού συστήματος διαχείρισης που θα ανταποκρίνεται στους εθνικούς στόχους και θα μπορεί να εφαρμοστεί προς όφελος των πολιτών».
«Οφείλουμε να δράσουμε άμεσα και σύμφωνα με τα ευρωπαϊκά πρότυπα» υπογραμμίζει ο κ. Πατούλης και δεσμεύεται σε προσωπικό επίπεδο να δώσει «λύση σε ένα πρόβλημα που απειλεί τη δημόσια υγεία και την ποιότητα ζωής των πολιτών του Λεκανοπεδίου».

Αναφέρει ότι η απερχόμενη περιφερειάρχης Ρένα Δούρου δεν έδωσε λύση στο μεγαλύτερο πρόβλημα της Αττικής και ότι έχασε πολύτιμο χρόνο για να βρεθεί μια λύση ευρωπαϊκού επίπεδου, με αποτέλεσμα σήμερα να «είμαστε χωρίς μελέτες, χωρίς εργοστάσια, χωρίς χρόνο και χώρο, όπως αποδεικνύουν έγγραφα στελεχών του ΕΔΣΝΑ».
Ο κ. Πατούλης κάνει λόγο για έναν ΧΥΤΑ με σύντομο χρόνο κορεσμού στον υφιστάμενο αδειοδοτημένο χώρο του. Έναν περιφερειακό σχεδιασμό που παραμένει «ευχολόγιο». Ανυπαρξία τόσο των μελετών χωροθέτησης νέων μονάδων επεξεργασίας, όσο και ενεργειών προώθησης της ανακύκλωσης- επαναχρησιμοποίησης
Κατηγορεί την Ρ. Δούρου ότι άφησε «βαριά κληρονομιά» στη νέα διοίκηση και ότι «λίγες εβδομάδες πριν αποχωρήσει, μετά από πέντε χρόνια διοίκησης, προτείνει ως λύση την επέκταση του υφιστάμενου ΧΥΤΑ».
Τέλος, ο κ. Πατούλης τής καταλογίζει προσπάθεια «να θολώσει τα νερά σχετικά με τα έγγραφα που παρουσιάζουν τη δραματική κατάσταση που επικρατεί στο ΧΥΤΑ Φυλής» (σ.σ. Ρ. Δούρου: προέρχονται από ανεπίσημο εσωτερικό έγγραφο υπαλλήλου του ΕΔΣΝΑ και δεν ευσταθούν), και θέτει το ερώτημα: «Αλήθεια από πότε θέματα που αφορούν ση δημόσια υγεία, την ασφάλεια των πολιτών και την εικόνα της Αττικής αποτελούν εμπιστευτική υπόθεση;».

ΠΗΓΗ 

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Το ΕΣΥ ζορίζεται αλλά κρατεί χάρις στην αυτοθυσία των εργαζομένων

Ioannis Terzakis

Δημήτρης Βαρτζόπουλος: Οι προϋποθέσεις μιας καινούριας αρχής

admin

Δήλωση Δ. Κούβελα για την Γενοκτονία των Ποντίων

Ioannis Terzakis

Γράψτε ένα σχόλιο

* Με τη χρήση αυτής της φόρμας συμφωνείτε με την αποθήκευση και το χειρισμό των δεδομένων σας από αυτόν τον ιστότοπο.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε εάν το επιθυμείτε. Αποδέχομαι Διαβάστε περισσότερα