ΔήμοιΟΤΑΧρηματοδότηση

Νέα παράταση υποβολής προτάσεων «Αντώνης Τρίτσης»

Στη συνεδρίαση της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδος, η οποία διεξήχθη την Τετάρτη, 24/03/2021, ο Αναπληρωτής Υπουργός Εσωτερικών, Στέλιος Πέτσας, ανακοίνωσε τη νέα παράταση -έως και τις 30 Απριλίου– υποβολής προτάσεων μέσω του αναπτυξιακού προγράμματος «Αντώνης Τρίτσης».

Έως τη Δευτέρα, 29 Μαρτίου, αναμένεται η τροποποίηση των Προκλήσεων εκδήλωσης ενδιαφέροντος.

Υπενθυμίζεται ότι πρόκειται για τη δεύτερη παράταση, που δίνεται στο πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης». Η αρχική προθεσμία είχε λήξει στις 31 Δεκεμβρίου 2020, ενώ η πρώτη παράταση λήγει στις 31 Μαρτίου.

«Όταν πλησιάζουμε προς τη λήξη υποβολής των προτάσεων -που θα είναι η 30η Απριλίου- θα δούμε τι άλλες κατανομές χρειάζεται να γίνουν. Το πρόγραμμα θυμίζω είναι μέχρι το 2023, οπότε έχουμε τη δυνατότητα να κάνουμε τις παρεμβάσεις που χρειάζονται», δήλωσε ο Αναπληρωτής Υπουργός, αφήνοντας ανοιχτό το ενδεχόμενο για περαιτέρω παράταση -όπου χρειαστεί.

Παράλληλα, έγινε αναφορά στη θέσπιση «πλαφόν», ώστε οι Δήμοι, ανάλογα με το μέγεθος και τα χαρακτηριστικά τους, να γνωρίζουν μέχρι ποιο ύψος μπορούν να χρηματοδοτηθούν τα έργα τους από το πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης».

Τέλος, όσον αφορά στη νέα έκτακτη οικονομική ενίσχυση, ύψους 50 εκατομμυρίων ευρώ, προς τους Δήμους, για την αντιμετώπιση των συνεπειών της πανδημίας, επισήμανε ότι η σχετική Υπουργική Απόφαση θα έχει υπογραφεί έως την Παρασκευή, 26 Μαρτίου. Τα ποσά θα κατανεμηθούν σε όλους τους Δήμους βάσει δύο κριτηρίων: του ύψους των ΚΑΠ, που λαμβάνουν, καθώς και των πραγματικών απωλειών ή έκτακτων δαπανών που καταβάλλουν, λόγω του Covid.

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Δήμος Ωραιοκάστρου: Εκδηλώσεις για τα 10χρόνια αδελφοποίησης με τον Δήμο Detmold

@dmin

Ζάκυνθος: Απαγόρευση πρόσβασης στο θρυλικό ναυάγιο με ΚΥΑ

@dmin

Δήμος Κομοτηνής: Απόφαση εκκένωσης για τον οικισμό της Γρατινής

@dmin

Γράψτε ένα σχόλιο

* Με τη χρήση αυτής της φόρμας συμφωνείτε με την αποθήκευση και το χειρισμό των δεδομένων σας από αυτόν τον ιστότοπο.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε εάν το επιθυμείτε. Αποδέχομαι Διαβάστε περισσότερα