ΟΤΑΠεριφέρειες

ΠΚΜ: Ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας στις εκδηλώσεις για τα 110 χρόνια από τη Μάχη του Κιλκίς

Στις εκδηλώσεις για την επέτειο των 110 χρόνων από την απελευθέρωση του Κιλκίς παρέστη σήμερα ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας.

Ο κ. Τζιτζικώστας παρακολούθησε την δοξολογία στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Μεταμορφώσεως του Σωτήρος και την επιμνημόσυνη δέηση στο Ηρώο Μάχης Κιλκίς, όπου και κατέθεσε στεφάνι. Ακολούθως ο Περιφερειάρχης επισκέφτηκε το Στρατιωτικό Μουσείο Βαλκανικών Πολέμων Κιλκίς.

Στη συνέχεια ο κ. Τζιτζικώστας, συνοδευόμενος από τον Αντιπεριφερειάρχη Κιλκίς Ανδρέα Βεργίδη και την Περιφερειακή Σύμβουλο Νατάσα Σωτηριάδου, παρακολούθησε την παρέλαση πολιτιστικών και κοινωνικών φορέων, μαθητών και στρατιωτικών τμημάτων στην οδό 21ης Ιουνίου, μπροστά στη Λέσχη Αξιωματικών Φρουράς Κιλκίς.

Μετά το πέρας των εκδηλώσεων, ο κ. Τζιτζικώστας σε δηλώσεις του μεταξύ άλλων τόνισε: «Σήμερα τιμούμε την 110η επέτειο από την ιστορική Μάχη του Κιλκίς και την απελευθέρωση της πόλης. Η Μάχη του Κιλκίς αποτελεί ορόσημο για τη νικηφόρο εξέλιξη του Β’ Βαλκανικού Πολέμου και συνιστά μια από τις πιο ένδοξες σελίδες της ελληνικής Ιστορίας. Στεκόμαστε με δέος απέναντι στο απαράμιλλο θάρρος των προγόνων μας και την αυτοθυσία τους, για να ζούμε σήμερα όλοι μας ελεύθεροι, σε μια ισχυρή και κυρίαρχη πατρίδα, υπερήφανοι, ενωμένοι και έτοιμοι να ανταποκριθούμε σε κάθε πρόκληση. Η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας τιμά σταθερά τους αγώνες για την πατρίδα και τα ιδανικά μας και θα συνεχίσει να υπενθυμίζει μέσα από τις εκδηλώσεις μνήμης και τιμής το παράδειγμα και την παρακαταθήκη που μας κληροδότησαν οι ήρωές μας. Διότι το δικό μας χρέος είναι να μεταλαμπαδεύσουμε αυτές τις αξίες στις επόμενες γενιές και να κρατήσουμε έτσι άσβεστη τη μνήμη εκείνων στους οποίους χρωστάμε την ελευθερία μας, εκείνων που με τους αγώνες τους θεμελίωσαν τη σύγχρονη Ελλάδα. Η δική μας τιμή στη δική τους θυσία είναι τα έργα μας για να πάει ο τόπος μας μπροστά και να βελτιώνεται διαρκώς η καθημερινότητα όλων των συμπολιτών μας. Κι αυτός είναι ο δικός μας διαρκής αγώνας στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας».

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Δήμος Δέλτα: Μνημόνια Συνεργασίας με ΔΙΠΑΕ και ΣΕΒΙΠΕΘ

@dmin

Εργασίες συντήρησης στην Εθνική Οδό Θεσσαλονίκης-Σερρών

Δήμος Λαγκαδά: Σπουδαστές του ΙΕΚ Λαγκαδά δώρισαν φάρμακα στο Κοινωνικό Φαρμακείο του Δήμου

@dmin

Γράψτε ένα σχόλιο

* Με τη χρήση αυτής της φόρμας συμφωνείτε με την αποθήκευση και το χειρισμό των δεδομένων σας από αυτόν τον ιστότοπο.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε εάν το επιθυμείτε. Αποδέχομαι Διαβάστε περισσότερα