Περιφέρειες

ΠΚΜ: Παράδοση Εξοπλισμού και υλικών αντιμετώπισης έκτακτων αναγκών σε ΕΚΑΒ – Πυροσβεστική – Εθελοντές

Εξοπλισμό και υλικά αντιμετώπισης έκτακτων αναγκών παρέδωσε ο Περιφερειάρχης Απόστολος Τζιτζικώστας στα νοσοκομεία της 3ης και 4ης ΥΠΕ, στο ΕΚΑΒ, στην Πυροσβεστική και τις εθελοντικές οργανώσεις.

Τα υλικά αφορούν σε σκηνές, τέντες, αντλίες και λοιπό εξοπλισμό, απαραίτητο σε καταστάσεις έκτακτης ανάγκης, καταστροφές και κρίσεις και παραδόθηκαν στον αύλειο χώρο του Κτιρίου Διοίκησης της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας (Βίλα Αλλατίνι).

Η παράδοση έγινε παρουσία της Αντιπεριφερειάρχη Θεσσαλονίκης Βούλας Πατουλίδου, του Προέδρου του Περιφερειακού Συμβουλίου Κεντρικής Μακεδονίας Θεόδωρου Μητράκα και του Γενικού Διευθυντή Προγραμματισμού και Υποδομών και Περιφερειακού Συντονιστή Κρατικής Αρωγής (Πολιτική Προστασία) Χαράλαμπου Στεργιάδη.

Τα υλικά παρέλαβαν οι Διοικητές της 3ης και 4ης ΥΠΕ Παναγιώτης Μπογιατζίδης και Δημήτρης Τσαλικάκης, η Διευθύντρια του ΕΚΑΒ Θεσσαλονίκης Χριστίνα Καραμπελίδου, ο Υποδιοικητής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας στη Θεσσαλονίκη, Πύραρχος, Κωνσταντίνος Τσάγκαλος και εκπρόσωποι εθελοντικών οργανώσεων της Κεντρικής Μακεδονίας.

Όπως τόνισε ο κ. Τζιτζικώστας, «παραδίδουμε σήμερα εξοπλισμό και υλικά για την αντιμετώπιση έκτακτων αναγκών και για την ανταπόκριση σε καταστάσεις κρίσεων και καταστροφών, στα νοσοκομεία της Κεντρικής Μακεδονίας, το ΕΚΑΒ, την Πυροσβεστική και τις εθελοντικές οργανώσεις. Πρόκειται για σκηνές, τέντες, αντλίες και άλλα είδη, τα οποία θα υποστηρίξουν το έργο των νοσηλευτικών ιδρυμάτων, των πληρωμάτων των ασθενοφόρων, τους πυροσβέστες, τους διασώστες και τους εθελοντές, σε στιγμές δύσκολες, τις οποίες όλοι απευχόμαστε, αλλά δυστυχώς συμβαίνουν ολοένα και πιο συχνά, λόγω και της κλιματικής κρίσης. Θέλουμε με αυτό τον τρόπο αφενός να αναγνωρίσουμε το έργο αυτών των ανθρώπων και να τους ευχαριστήσουμε, γιατί με αυταπάρνηση δίνουν έναν καθημερινό αγώνα κάτω από δύσκολες συνθήκες, προκειμένου να διαφυλάξουν τις ζωές και τις περιουσίες των συμπολιτών μας, και αφετέρου να τους διαβεβαιώσουμε ότι ως διοίκηση της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας θα είμαστε εδώ και τα επόμενα χρόνια για να στηρίξουμε το σημαντικό έργο που επιτελούν, όπως ήμασταν άλλωστε και όλα τα προηγούμενα, που τους υποστηρίξαμε με όσα μέσα και δυνατότητες είχαμε. Είναι πραγματικά αξιέπαινοι, έχουν αποδείξει ότι έχουν τις γνώσεις, την ικανότητα, το θάρρος και το υψηλότατο αίσθημα καθήκοντος απέναντι στον συνάνθρωπο στο πεδίο, αλλά επίσης και τη βούληση για στενή συνεργασία με την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, ώστε να μπορούμε από κοινού να αντιμετωπίζουμε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο για τους συμπολίτες μας φυσικές καταστροφές και κρίσεις. Για εμάς στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας είναι σε απόλυτη προτεραιότητα η προστασία της ζωής των συμπολιτών μας, των περιουσιών τους και φυσικά η δημόσια υγεία. Γι’ αυτό και ως Περιφέρεια, εκτός από την παράδοση των σημερινών υλικών, όλα τα προηγούμενα χρόνια υποστηρίξαμε το ΕΣΥ, όλα τα νοσοκομεία και τα κέντρα υγείας της Κεντρικής Μακεδονίας, με 80 εκ. ευρώ μέσα στην υγειονομική κρίση, υποστηρίξαμε την Πυροσβεστική Υπηρεσία σε όλες τις Περιφερειακές Ενότητες της Κεντρικής Μακεδονίας, με το μεγαλύτερο πρόγραμμα εξοπλισμού που έγινε ποτέ, υποστηρίξαμε το ΕΚΑΒ με δεκάδες σύγχρονα ασθενοφόρα που σώζουν ζωές, υποστηρίξαμε τους εθελοντές μας με εξοπλισμό και είδη ατομικής προστασίας, για να επεμβαίνουν με αποτελεσματικότητα όπου απαιτείται. Επειδή ακριβώς πιστεύουμε ότι μέσα από αυτή τη συνεργασία μπορούμε να θωρακίσουμε ακόμα πιο αποτελεσματικά την περιοχή μας, τις ζωές όλων των συμπολιτών μας».

Σε δηλώσεις τους ευχαρίστησαν τον κ. Τζιτζικώστα για τη διαρκή υποστήριξή τους και για την πολύτιμη συνεισφορά του στο έργο τους, που τα τελευταία χρόνια έχει γίνει πιο αποτελεσματικό, λόγω και της διαρκούς ενίσχυσης και ανανέωσης των μέσων που διαθέτουν από την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας.

 

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Απ. Τζιτζικώστας: Η Περιφέρεια Κ. Μακεδονίας διασφάλισε τη λειτουργία βρεφονηπιακών και παιδικών σταθμών για το σχολικό έτος 2019 – 2020

admin

Π.Ε Κιλκίς: Απαγόρευση ενάσκησης αλιείας

@dmin

Ανάσα για τα απορρίμματα των δήμων δυτικής Θεσσαλονίκης

admin

Γράψτε ένα σχόλιο

* Με τη χρήση αυτής της φόρμας συμφωνείτε με την αποθήκευση και το χειρισμό των δεδομένων σας από αυτόν τον ιστότοπο.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε εάν το επιθυμείτε. Αποδέχομαι Διαβάστε περισσότερα