ota24.gr
Περιφέρειες

Στον Άρειο Πάγο η προσφυγή της Κοβέσι για τη θητεία των Ελλήνων ευρωεισαγγελέων

Στη Διοικητική Ολομέλεια του Αρείου Πάγου μεταφέρεται η διαφωνία για τη διάρκεια της θητείας των τριών Ελλήνων εντεταλμένων Ευρωπαίων εισαγγελέων, μετά την προσφυγή που κατέθεσε η επικεφαλής της Ευρωπαϊκής Εισαγγελίας, Λάουρα Κοβέσι.

Η προσφυγή στρέφεται κατά της πρόσφατης απόφασης του Ανώτατου Δικαστικού Συμβουλίου (ΑΔΣ), με την οποία ανανεώθηκε η θητεία της Πόπης Παπανδρέου, του Διονύσιου Μουζάκη και της Χαρίκλειας Θάνου για δύο χρόνια, αντί των πέντε ετών που είχε αποφασίσει το Κολέγιο των Ευρωπαίων Εισαγγελέων.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η συζήτηση της προσφυγής έχει οριστεί για τις 24 Ιουνίου, με τη Λάουρα Κοβέσι να ζητά την ακύρωση της απόφασης του ΑΔΣ και την εφαρμογή της πενταετούς ανανέωσης της θητείας των τριών εισαγγελέων.

Η επικεφαλής της Ευρωπαϊκής Εισαγγελίας είχε αναφερθεί στο θέμα πριν από περίπου δύο μήνες, κατά τη συμμετοχή της στο Φόρουμ των Δελφών, επισημαίνοντας ότι σε περίπτωση αρνητικής εξέλιξης από την ελληνική Δικαιοσύνη, η υπόθεση θα μπορούσε να οδηγηθεί στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο.

Από ελληνικής πλευράς είχε υποστηριχθεί ότι αρμόδιο όργανο για την ανανέωση της θητείας είναι το Ανώτατο Δικαστικό Συμβούλιο, το οποίο αποφάσισε ομόφωνα την παράταση για δύο χρόνια.

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

«The Factory» στο Λάκκωμα: Νέα εποχή για τα πράσινα καύσιμα μεταφορών

Α

ΠΚΜ: Παρόν στον Αγιασμό και τα εγκαίνια του 24ου Δημοτικού Σχολείου Ευόσμου ο Περιφερειάρχης Απόστολος Τζιτζικώστας

Virus

Ανοιχτές Πόρτες Οινοποιείων στο Κιλκίς με συμμετοχή του Επιμελητηρίου

Γράψτε ένα σχόλιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε εάν το επιθυμείτε. Αποδέχομαι Διαβάστε περισσότερα