Δήμοι

Θεσσαλονίκη: Πέντε Δήμοι δεν έχουν απαλλάξει πληττόμενες επιχειρήσεις από τα τέλη

Πέντε από τους 14 δήμους της περιφερειακής ενότητας δεν έχουν ανοίξει ακόμα πλατφόρμα για να καταθέσουν τις σχετικές αιτήσεις οι επιχειρηματίες.

Συνολικά πέντε από τους 14 δήμους της περιφερειακής ενότητας δεν έχουν αξιοποιήσει τη δυνατότητα να απαλλάξουν από την καταβολή δημοτικών τελών για το 2021 τις επιχειρήσεις που έχουν πληγεί από τα έκτακτα μέτρα για τον κορωνοϊό, η οποία τους δόθηκε στους δήμους με την Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου που εκδόθηκε στις 20 Μαρτίου 2020.

Σύμφωνα με την απόφαση αυτοί οι επαγγελματίες και οι επιχειρήσεις που έχουν διακόψει τη δραστηριότητά τους υποχρεωτικά λόγω της πανδημίας, μπορούν να αιτηθούν ηλεκτρονικά την απαλλαγή τους από τα τέλη καθαριότητας και φωτισμού ή/και τη μείωση τέλους κοινοχρήστων χώρων, εφόσον ο δήμος στα όρια του οποίου ανήκει η επιχείρηση έχει λάβει τις ανάλογες αποφάσεις.

Στην πλατφόρμα που έχει δημιουργήσει η Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδων, προκειμένου να διευκολύνει τη διαδικασία, έχουν ενταχθεί έξι ΟΤΑ και συγκεκριμένα οι δήμοι Παύλου Μελά, Αμπελοκήπων – Μενεμένης, Θερμαϊκού, Νεάπολης – Συκεών και Θέρμης, που παρέχουν απαλλαγή από δημοτικά τέλη και μειώσεις στα τέλη κοινόχρηστων χώρων, καθώς και ο δήμος Βόλβης που δίνει τη δυνατότητα μόνο για απαλλαγή δημοτικών τελών.

Άλλοι τρεις ΟΤΑ, έχουν αξιοποιήσει δική τους πλατφόρμα προκειμένου να δέχονται αιτήσεις από τους επιχειρηματίες μόνο για απαλλαγή από τα δημοτικά τέλη. Πρόκειται για τους δήμους Πυλαίας – Χορτιάτη, Κορδελιού – Ευόσμου και Θεσσαλονίκης, ο οποίος ξεκίνησε τη διαδικασία μόλις χθες.

Η δυνατότητα που δίδεται μέσω της ΚΕΔΕ δεν έχει αξιοποιηθεί από τους δήμους Καλαμαριάς, Χαλκηδόνος, Δέλτα, και Λαγκαδά ενώ ο δήμος Ωραιοκάστρου, θα δέχεται αιτήσεις σε δική του πλατφόρμα, όταν διευθετηθούν κάποια τεχνικά ζητήματα.

 

 

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Δήμος Νεάπολης Συκεών: Θετικοί στον κορωνοϊό 14 μαθητές-αθλητές

@dmin

Δήμος Κορδελιού Ευόσμου: Αναζητά διαμερίσματα για το πρόγραμμα «ΣΤΕΓΑΣΗ ΚΑΙ ΕΡΓΑΣΙΑ»

@dmin

Δήμος Παύλου Μελά: Πρόσκληση στην εκδήλωση εορτασμού των 3 χρόνων λειτουργίας της «Παιδικής Ομπρέλας»

@dmin

Γράψτε ένα σχόλιο

* Με τη χρήση αυτής της φόρμας συμφωνείτε με την αποθήκευση και το χειρισμό των δεδομένων σας από αυτόν τον ιστότοπο.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε εάν το επιθυμείτε. Αποδέχομαι Διαβάστε περισσότερα