Επικαιρότητα

Webex: «Έπεσε» το σύστημα της τηλεκπαίδευσης

Η «Πρεμιέρα» της τηλεκπαίδευσης ξεκίνησε μετ’ εμποδίων για χιλιάδες μαθητές γυμνασίου και λυκείου, που επιχείρησαν να παρακολουθήσουν από σήμερα μαθήματα διαδικτυακά.

Από το πρωί, η πλειοψηφία των μαθητών δεν μπορούσαν να συνδεθούν με την πλατφόρμα για να παρακολουθήσουν τα μαθήματα.

Όσο περνούσε η ώρα, όλο και περισσότεροι μαθητές δεν μπορούσαν να μπουν να παρακολουθήσουν τα μαθήματα τους, έχοντας αγωνία για το ενδεχόμενο να πάρουν απουσίες, μην γνωρίζοντας αν το πρόβλημα το αντιμετωπίζουν προσωπικά, η αν είναι συνολικό..

Σύμφωνα με πληροφορίες το πρόβλημα δημιουργήθηκε καθώς «έπεσε» ο server της Cisco στο Λονδίνο.

Από το υπουργείο Παιδείας αναφορικά με τις δυσλειτουργίες του συστήματος Webex, από τη Γενική Γραμματεία Πρωτοβάθμιας, Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης και Ειδικής Αγωγής και Εκπαίδευσης διευκρινίζονται τα ακόλουθα:

Ο πάροχος της πλατφόρμας Webex έχει παράσχει διαβεβαιώσεις ότι εργάζεται για την αποκατάσταση του προβλήματος και έχει δρομολογηθεί η πλήρης επαναλειτουργία του συστήματος.

Προφανώς δεν θα ληφθούν υπόψη απουσίες στις περιπτώσεις που παρουσιάστηκε τεχνικό πρόβλημα.

Σημειώνεται ότι το Πανελλήνιο Σχολικό Δίκτυο λειτουργεί κανονικά, όπως και όλες οι πλατφόρμες του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων».

Οι γονείς, οι μαθητές και οι εκπαιδευτικοί, εδώ και ημέρες είχαν εκφράσει την ανησυχία τους για το αν θα αντέξει το δίκτυο την ταυτόχρονη χρήση ίντερνετ από χιλιάδες μαθητές και εκπαιδευτικούς.

Θα πρέπει να σημειωθεί ότι ανάλογο πρόβλημα αντιμετώπισαν και οι μαθητές στην Ιταλία, Ισπανία και σε άλλες χώρες τις Ευρώπης, γεγονός που αφήνει ερωτηματικά για την δυνατότητα της αξιοπιστίας τις Cisco να σηκώσει όλο το βάρος του εγχειρήματος.

 

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Covid Stories: Πρόταση Χρυσοχοΐδη για τηλεφωνικές γιορτές και μέσω skype (video)

Ευρωπαϊκή Ένωση: Πράσινο φως για κάμερες στις σχολικές αίθουσες

Covid stories: Μήπως να σταματήσουμε να αναπνέουμε;

Γράψτε ένα σχόλιο

* Με τη χρήση αυτής της φόρμας συμφωνείτε με την αποθήκευση και το χειρισμό των δεδομένων σας από αυτόν τον ιστότοπο.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε εάν το επιθυμείτε. Αποδέχομαι Διαβάστε περισσότερα