Περιφέρειες

Δ. Ωραιοκάστρου: Υπογράφηκε σύμβαση για την ανάπλαση της «τρύπας της Γαλήνης» και την κατασκευή αθλητικού κέντρου

Τη λεγόμενη «τρύπα της Γαλήνης» κλείνει η διοίκηση του Παντελή Τσακίρη στο Δήμο Ωραιοκάστρου, θέτοντας σε τροχιά υλοποίησης το έργο ανάπλασης της περιοχής και της κατασκευής ενός σύγχρονου αθλητικού κέντρου.

Στο Δημαρχείο Ωραιοκάστρου ο δήμαρχος, Παντελής Τσακίρης, υπέγραψε τη σύμβαση για το έργο ανάπλασης της περιοχής που είναι γνωστή ως «τρύπα της Γαλήνης», με τίτλο «Ολοκληρωμένες αναπλάσεις στο Δήμο Ωραιοκάστρου» Υποέργο: «Ήπιας μορφής ανάπλαση του Ο.Τ. 15 στον οικισμό Γαλήνη του Δ. Ωραιοκάστρου με ενσωμάτωση υφιστάμενου ημιτελούς κτίσματος». Παρών ήταν ο αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου Ωραιοκάστρου, Χαράλαμπος Καζαντζίδης.

«Πετύχαμε να βγάλουμε από το τέλμα ένα έργο που επί χρόνια ήταν σε στασιμότητα, τη λεγόμενη ”τρύπα της Γαλήνης” και είμαστε στην ευχάριστη θέση να υπογράφουμε τη σύμβαση για την υλοποίησή του, που περιλαμβάνει βιοκλιματική ανάπλαση της περιοχής και κατασκευή ενός σύγχρονου αθλητικού κέντρου», τόνισε ο δήμαρχος Ωραιοκάστρου, Παντελής Τσακίρης.

Πρόκειται για ένα έργο που άρχισε το 2006, αλλά στην πορεία εγκαταλείφθηκε, αφήνοντας ένα ημιτελές κτίσμα.

«Ως διοίκηση θέσαμε στόχο να αξιοποιήσουμε το χώρο, να ολοκληρώσουμε την κατασκευή του υφιστάμενου ημιτελούς κτίσματος και να αναδείξουμε το σύνολο του οικοδομικού τετραγώνου με ανάπλαση των υπαίθριων χώρων. Συντάξαμε τις μελέτες και πετύχαμε να εξασφαλίσουμε χρηματοδότηση ύψους περίπου 3 εκατ. ευρώ για την υλοποίησή του από το πρόγραμμα ”Αντώνης Τρίτσης”. Η κατασκευή του έργου θα αρχίσει το επόμενο διάστημα και μόλις ολοκληρωθεί θα παραδώσουμε στους κατοίκους έναν υπέροχο χώρο», υπογράμμισε ο δήμαρχος Ωραιοκάστρου, Παντελής Τσακίρης.

Το ημιτελές κτίσμα θα μετατραπεί σε αθλητικό κέντρο και το οικοδομικό τετράγωνο θα αναπλασθεί και θα δημιουργηθεί ένα ανοικτό θέατρο, πιστοποιημένη παιδική χαρά και χώρος πρασίνου.

Σύμφωνα με την μελέτη του έργου, η καινοτομία του χώρου έγκειται στην εφαρμογή ανανεώσιμων πηγών ενέργειας για την ενεργειακή του τροφοδοσία, καθιστώντας το οικοδομικό τετράγωνο μηδενικής ενεργειακής κατανάλωσης και μετατρέποντάς το σε πρότυπο θεματικό πάρκο ανανεώσιμων πηγών ενέργειας.

 

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΠΚΜ: Με απόφαση του Περιφερειάρχη καταργούνται όλα τα ανταποδοτικά τέλη που πληρώνουν οι πολίτες για τις υπηρεσίες της Περιφέρειας

@dmin

Συνάντηση Απόστολου Τζιτζικώστα με τον Προκόπη Παυλόπουλο

Ioannis Terzakis

ΠΑΜΘ: Νέες χρηματοδοτήσεις για ασθενείς με σακχαρώδη διαβήτη και το νοσοκομείο Δράμας

@dmin

Γράψτε ένα σχόλιο

* Με τη χρήση αυτής της φόρμας συμφωνείτε με την αποθήκευση και το χειρισμό των δεδομένων σας από αυτόν τον ιστότοπο.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε εάν το επιθυμείτε. Αποδέχομαι Διαβάστε περισσότερα