Συνεντεύξεις

Δ. Βαρτζόπουλος: Λύτρωση το Βουλγαρικό Veto στα Σκόπια

Το βουλγαρικό veto στην ένταξη των Σκοπίων στην Ευρωπαϊκή Ένωση δικαιώνει ιστορικά τις θέσεις μας υποστήριξε στην τηλεόραση του Atlas TV ο Βουλευτής ΝΔ Β´ Δημ. Βαρτζόπουλος Θεσσαλονίκης.

Αποδεικνύει, ότι δεν υπήρξε πότε «μακεδονικό» έθνος, ούτε «μακεδονική» γλώσσα, ότι οι άνθρωποι αυτοί είναι Βούλγαροι, που μιλούν ένα βουλγαρικό ιδίωμα, ότι στην γείτονα χώρα ζουν μόνον Βούλγαροι, Αλβανοί, Σέρβοι και Έλληνες.

Πρέπει, να γνωρίζουμε, ότι η τυπική κύρωση των προβλεπομένων σε μια νόμιμο κατά το Διεθνές Δίκαιο Συμφωνία είναι υποχρεωτική, υπογράμμισε ο βουλευτής. Θα ήταν ατόπημα εκ μέρους μας, εάν θα λέγαμε σήμερα στους εταίρους και συμμάχους μας, πως δεν σεβόμαστε μια διεθνή Συμφωνία της προηγούμενης κυβερνήσεως.

Οι Δυτικές Δημοκρατίες έχουν συνέχεια. Οι διεθνείς Συμφωνίες ακυρώνονται, μόνον εάν ένα τουλάχιστον των συμβαλλομένων μερών δεν συμμορφώνεται με τα απαιτούμενα.

Η προσπάθεια μας είναι τώρα, να άρουμε όσο το δυνατόν περισσότερες από τις αρνητικές πτυχές της Συμφωνίας, μέσω του ελέγχου της ενταξιακής διαδικασίας των Σκοπίων στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

Αν τα Σκόπια δεν συμμορφωθούν, δεν αποβάλλουν οριστικά τον αλυτρωτισμό και την παραχάραξη της ιστορίας, το μόνο το οποίο αναγκαστικά θα συμβεί, είναι να εφαρμοστεί το άρθρο 8 του μνημονίου, δηλαδή η κατάργηση του.

Ως απλός βουλευτής δεν έχω φυσικά ιδιαίτερη ενημέρωση.

Εκτιμώ όμως, ότι η Κυβέρνηση θα φέρει τις συμβάσεις στην Βουλή, όταν θα συλλέξει επαρκή στοιχεία συμμόρφωσης των Σκοπίων.

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Η Αττική αλλάζει σελίδα με νέα αρχή στη διαχείριση των απορριμμάτων

Ioannis Terzakis

Ζερεφός: «Στοπ στις παρανομίες και υποδομές για τα ακραία καιρικά φαινόμενα»

admin

Δ.Βαρτζόπουλος σταδιακό άνοιγμα των οικονομικών και κοινωνικών δραστηριοτήτων

Γράψτε ένα σχόλιο

* Με τη χρήση αυτής της φόρμας συμφωνείτε με την αποθήκευση και το χειρισμό των δεδομένων σας από αυτόν τον ιστότοπο.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε εάν το επιθυμείτε. Αποδέχομαι Διαβάστε περισσότερα