ΔήμοιΟΤΑ

Δήμος Αλίμου: Δωρεάν είσοδος στην οργανωμένη Ακτή με την Κάρτα Δημότη

Ο Δήμος Αλίμου ανακοινώνει ότι με την έναρξη της λειτουργίας της οργανωμένης Ακτής στην παραλία του Αλίμου («Ακτή του Ήλιου») οι Δημότες Αλίμου έχουν το δικαίωμα ΔΩΡΕΑΝ ΕΙΣΟΔΟΥ, με τη χρήση της «Κάρτας Δημότη», που ο Δήμος Αλίμου εξέδωσε το 2020 και ισχύει ως το 2024.

Όποιος δεν έχει εκδώσει ποτέ στο παρελθόν Κάρτα Δημότη (ή είχε εκδώσει Κάρτα της περιόδου 2015-2019, η οποία πλέον έχει λήξει), μπορεί να ζητάει τη νέα Κάρτα με την ακόλουθη διαδικασία:

Κάτοχοι «Κάρτας Δημότη» 2020-2024:

H Κάρτα της οποίας η έκδοση έγινε πέρυσι, εξακολουθεί να ισχύει κανονικά χωρίς να χρειάζεται καμία άλλη διαδικασία, μέχρι το 2024.

Κάτοχοι παλιάς «Κάρτας Δημότη» 2015-2019:

Για τους κατόχους της παλαιάς κάρτας, έχει ήδη εκδοθεί από τον Δήμο Αλίμου αυτομάτως νέα κάρτα και το μόνο που χρειάζεται για την παραλαβή της είναι η συμπλήρωση Υπεύθυνης Δήλωσης παραλαβής και παράδοση ταυτόχρονα την παλιάς Κάρτας (2015-2019).

  • Η παραλαβή της νέας Κάρτας γίνεται από τον ειδικά διαμορφωμένο χώρο στο Cine Άλιμος (παραλία Αλίμου, Λεωφ. Ποσειδώνος 43 & Καλαμακίου) από την Τρίτη 2 Μαΐου, τις εργάσιμες ημέρες (Δευτέρα-Παρασκευή) και ώρες 9 π.μ. έως 5 μ.μ.
  • Σημειώνεται ότι η νέα Κάρτα είναι νέας ψηφιακής τεχνολογίας (RFID) και εφεξής θα “επαναφορτίζεται” κάθε 4 έτη, χωρίς να χρειάζεται αντικατάσταση.
Όποιος δεν έχει Κάρτα Δημότη και επιθυμεί την έκδοση της για πρώτη φορά:

Οι Δημότες Αλίμου που δεν έχουν βγάλει ποτέ μέχρι σήμερα Κάρτα Δημότη χρειάζεται να υποβάλουν Αίτηση* για την έκδοση Κάρτας Δημότη, καταθέτοντας μαζί και:

α) απλή φωτοτυπία της αστυνομικής ταυτότητας

β) δύο (2) πρόσφατες φωτογραφίες τύπου ταυτότητας/διαβατηρίου

Η κατάθεση της Αίτησης και των δικαιολογητικών γίνεται:
  • Είτε με email στη διεύθυνση: kartadimoti@alimos.gr
  • Είτε με προσέλευση στον ειδικά διαμορφωμένο χώρο του Cine Άλιμος (Παραλία Αλίμου Λεωφ. Ποσειδώνος 43 & Καλαμακίου), από την Τρίτη 2 Μαΐου, τις εργάσιμες ημέρες (Δευτέρα έως Παρασκευή) και ώρες  9 π.μ. έως 5 μ.μ.
  • Είτε μέσω των ψηφιακών υπηρεσιών του Δήμου Αλίμου, μαζί με όλες τις άλλες υπηρεσίες που παρέχονται ήδη ψηφιακά στους δημότες, στην ηλεκτρονική ιστοσελίδα του Δήμου: www.alimos.gov.gr – ψηφιακή εξυπηρέτηση (είσοδος με κωδικούς ΤAXISnet).

* (Το έντυπο της αίτησης διανέμεται στο Cine Άλιμος, ενώ υπάρχει και στην ιστοσελίδα του Δήμου: www.alimos.gov.gr) η εναλλακτικά μπορείτε να το κατεβάσετε στους παρακάτω συνδέσμους:

Αίτηση Κάρτας Δημότη

Υπεύθυνη Δήλωση Παραλαβής Κάρτας

Επισημάνσεις:

  • Τα παιδιά 0-5 ετών δεν χρειάζονται Κάρτα για δωρεάν είσοδο.
  • Για τα παιδιά 5 ετών και άνω, καταθέτει την αίτηση ο γονέας.

Για περισσότερες πληροφορίες, δείτε την ιστοσελίδα του Δήμου Αλίμου (www.alimos.gov.gr) ή καλέστε στα τηλέφωνα 210 9850311 και 210 9850313.

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Δήμος Θέρμης: Διεκδικεί τον τίτλο της 1ης Εθνικής Πρωτεύουσας Νεολαίας 2024

@dmin

Δήμος Ωραιοκάστρου: Συναυλία στον Δρυμό με τον Παντελή Θαλασσινό και τη Νανά Μπινοπούλου

@dmin

Δήμος Κορδελιού Ευόσμου: Συνεχίζονται οι εγγραφές στο Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας

@dmin

Γράψτε ένα σχόλιο

* Με τη χρήση αυτής της φόρμας συμφωνείτε με την αποθήκευση και το χειρισμό των δεδομένων σας από αυτόν τον ιστότοπο.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε εάν το επιθυμείτε. Αποδέχομαι Διαβάστε περισσότερα