ΔήμοιΟΤΑ

Δήμος Χαλκηδόνος: Υπογράφτηκε η σύμβαση ανάπλασης της κεντρικής οδού στα Κουφάλια

Στην ανάπλαση της οδού Εθνικής Αντιστάσεως στα Κουφάλια προχωρά η Διοίκηση του Δήμου Χαλκηδόνος μετά την υπογραφή της σχετικής σύμβασης από τον Δήμαρχο Σταύρο Αναγνωστόπουλο και τον ανάδοχο του έργου.

Πρόκειται για το έργο με τίτλο: «Έργα Λειτουργικής Βελτίωσης της οδού Εθνικής Αντιστάσεως στη Δ.Κ. Κουφαλίων», με συνολικό προϋπολογισμό 970.000 ευρώ, το οποίο θα αλλάξει την εικόνα της συγκεκριμένης οδού, που αποτελεί και την κεντρική οδό του οικισμού.

Σύμφωνα με τη μελέτη που εκπονήθηκε από τις Τεχνικές Υπηρεσίες του Δήμου το έργο αφορά κυρίως στη διαμόρφωση και ανακατασκευή τμήματος της οδού Εθνικής Αντιστάσεως στη Δ.Κ. Κουφαλίων, από την οδό Aγίου Γεωργίου μέχρι την οδό Στρατ. Πλαστήρα και περιλαμβάνει πλήρη ανακατασκευή των πεζοδρομίων με διαπλάτυνσή τους τοπικά στις διασταυρώσεις των οδών (κυκλοφοριακοί λαιμοί), με ταυτόχρονη διαμόρφωση οργανωμένης στάθμευσης επί εσοχών εκατέρωθεν της οδού.

Μεταξύ άλλων προβλέπονται παρεμβάσεις και διαμορφώσεις όπως φυτεύσεις στα πεζοδρόμια, σημεία στάσης (καθιστικοί πάγκοι), ειδικές ρυθμίσεις για τη διευκόλυνση ατόμων με αναπηρία, παρεμβάσεις και ρυθμίσεις στις περιοχές των σχολικών συγκροτημάτων, ενσωμάτωση ήπιων τεχνικών διαχείρισης των ομβρίων υδάτων και τοποθέτηση οριζόντιας και κατακόρυφης σήμανσης.

“Προχωράμε στην ανάπλαση της Εθνικής Αντιστάσεως, της κεντρικής οδού των Κουφαλίων, η οποία θα αλλάξει ριζικά όψη”, τόνισε ο Δήμαρχος Χαλκηδόνος, Σταύρος Αναγνωστόπουλος. “Το έργο αυτής της ανάπλασης έρχεται να προστεθεί στα μεγάλα έργα που είναι σε εξέλιξη στον Δήμο μας και έχουν ως στόχο να αλλάξουν πλήρως την εικόνα όλων των οικισμών μας. Ως Διοίκηση κάνουμε ό,τι είναι δυνατόν για να τρέξουν έργα, δίνοντας προτεραιότητα και ιδιαίτερη βαρύτητα σε έργα καθημερινότητας, τα οποία βελτιώνουν την ποιότητα ζωής των συνδημοτών μας”, συμπλήρωσε ο κ. Αναγνωστόπουλος.

 

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Δήμος Κορδελιού Ευόσμου: Κλειστά Τρίτη και Τετάρτη τα σχολεία

@dmin

Κ. Ζέρβας: «Κάθε νίκη είναι χαρά Κάθε τίτλος είναι περηφάνια»

Δ. Ωραιοκάστρου: Δωρεάν ιατρικές εξετάσεις για ευάλωτους πολίτες

@dmin

Γράψτε ένα σχόλιο

* Με τη χρήση αυτής της φόρμας συμφωνείτε με την αποθήκευση και το χειρισμό των δεδομένων σας από αυτόν τον ιστότοπο.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε εάν το επιθυμείτε. Αποδέχομαι Διαβάστε περισσότερα