Δήμοι

Δήμος Κέας: Ψήφισμα Διαμαρτυρίας για το κλείσιμο της Τράπεζας Πειραιώς

Το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Κέας εξέδωσε ομόφωνο ψήφισμα διαμαρτυρίας προς την Τράπεζα Πειραιώς, σχετικά με την επικείμενη διακοπή λειτουργίας του υποκαταστήματος στην Κορησσία Κέας.

Το Ψήφισμα συνυπογράφουν, ο Πρόεδρος του Αγροτικού Συνεταιρισμού Ιουλίδας κ. Γεώργιος Βουτσινάς, ο Πρόεδρος του Αγροτικού Συνεταιρισμού Κάτω Μεριάς Ιωάννης Πορίχης και ο Πρόεδρος της «Ένωσης Επαγγελματιών και Βιοτεχνών Κέας» κ. Κοσμάς Τζανίνης.

Κύριοι,

Έχουμε πληροφορηθεί για την πρόθεση της διοίκησης της Τράπεζας Πειραιώς να διακόψει τη λειτουργία του υποκαταστήματός της στη Κέα.

Η πρόθεση αυτή της Τράπεζας βρίσκει τους κατοίκους του νησιού αντίθετους και βεβαίως συμμεριζόμενοι την άποψή τους ο Δήμος Κέας απευθύνεται σε εσάς και σας παρακαλεί να παρέμβετε για να αποτραπεί αυτό το ενδεχόμενο παρατάσσοντας πιο κάτω τους λόγους:

  • Το εν λόγω κατάστημα εξυπηρετεί τη συντριπτική πλειοψηφία των Τζιωτών, οι οποίοι εμπιστευόμενοι την Τράπεζά σας, αποτελούν σταθερά όλα αυτά τα χρόνια πελάτες σας.
  • Η Τράπεζα Πειραιώς έχει χτίσει σχέση εμπιστοσύνης με το καταναλωτικό κοινό και για το λόγο αυτό τη χρησιμοποιεί πλήθος επαγγελματιών, μικροεπενδυτών και αγροτών  και οι οποίοι δεν είναι εξοικειωμένοι με τον ηλεκτρονικό τρόπο πραγματοποίησης αναλήψεων και πληρωμών.
  • Δεν πρέπει να ξεχνάμε, ότι μετά την εξαγορά της Αγροτικής Τράπεζας, το σύνολο των αγροτών, που αποτελούν και την πλειοψηφία των κατοίκων της Κέας, εξυπηρετούνται αποκλειστικά από την Τράπεζά σας.
  • Η Τράπεζα Πειραιώς, ως η μοναδική τράπεζα με έντονη αγροτική δραστηριότητα και βασική μέτοχος της GAIA ΕΠΙΧΕΙΡΕΙΝ ΑΕ., είναι ο οικονομικός αρωγός της συγκεκριμένης παραγωγικής και αναπτυξιακής δραστηριότητας, με αποτέλεσμα την ομηρία εκατοντάδων αγροτών, που συνηγόρησαν για τη συνεργασία με την Τράπεζά σας.
  • Η παύση λειτουργίας του υποκαταστήματος του νησιού, θα σημάνει αυτόματα την υποχρέωση μετακίνησής τους στην ενδοχώρα, με τη συνακόλουθη ταλαιπωρία, το επιπλέον οικονομικό κόστος, τις αντικειμενικές δυσκολίες που -λόγω νησιωτικότητας- συνεπάγεται αυτό.
  • Οι αγρότες αναμένουν να λάβουν επιδοτήσεις μέσα στις γιορτές και με το κλείσιμο της Τράπεζας θα πρέπει να μεταβούν στο Λαύριο, γεγονός που δημιουργεί επιπλέον επιβάρυνση, λόγω του ότι τα δρομολόγια είναι πολύ λιγότερα λόγω μέτρων πρόληψης διάδοσης του covid-19 και υπάρχει και η απαγόρευση κυκλοφορίας για τους μόνιμους κάτοικους που  μπορούν να μετακινηθούν μόνο για λόγους υγείας. Επίσης, τι θα γίνει εάν δεν μπορέσουν να εξυπηρετηθούν σε μία μέρα όλοι οι κάτοικοι; Θα πρέπει και θα μπορούν να ξαναμεταβούν στο Λαύριο; Αντιλαμβάνεστε το  μέγεθος του προβλήματος;
  • Ο Δήμος Κέας διατηρεί κεφάλαιά του στην Τράπεζά σας, πραγματοποιεί τη μισθοδοσία των υπαλλήλων του μέσω αυτής, ενώ από το κατάστημα της Κέας, εξυπηρετούνται πολλοί εκ των κατοίκων και των οικιστών για τις συναλλαγές τους με το Δήμο για την εξόφληση των οφειλών τους και όχι μόνο.
  • Το ίδιο ισχύει και για τους δύο αγροτικούς συνεταιρισμούς που λειτουργούν στο νησί μας, αφού διατηρούν κατ’ αποκλειστικότητα στην Τράπεζα Πειραιώς τους λογαριασμούς τους, διεκπεραιώνοντας όλες τις συναλλαγές τους με την Τράπεζά σας.
Το ενδεχόμενο κλεισίματος του καταστήματός σας στο νησί μας, μας φέρνει -χωρίς καμία προειδοποίηση- αντιμέτωπους με το δίλημμα της εξεύρεσης λύσης για τη βέλτιστη λειτουργία των υπηρεσιών μας και την καλύτερη δυνατή εξυπηρέτηση των συμπολιτών μας.

Καταλήγοντας στην επιστολή η Δήμαρχος Κέας κ. Ειρήνη Βελισσαροπούλου  απευθύνει προσωπικό μήνυμα προς τον Γενικό Διευθυντή του Ομίλου της Τράπεζας Πειραιώς κ. Γ.Γεωργόπουλο:

Κύριε Γεωργόπουλε,
Το όραμα της Τράπεζας Πειραιώς είναι -όπως διαβάζουμε στην επίσημη ιστοσελίδα σας- «Το αποτύπωμά μας στην κοινωνία να είναι θετικό και διαρκές, με οφέλη για τους πελάτες μας, τους ανθρώπους μας, τους μετόχους μας και την κοινωνία συνολικά, σε πλήρη αντιστοιχία με τις αξίες μας.».
Θεωρούμε ότι η επικείμενη διακοπή της λειτουργίας του καταστήματός σας στο νησί μας, έρχεται σε πλήρη αντίθεση με το όραμα αυτό, στο οποίο όλοι μας πιστέψαμε και μόνο αρνητικά αποτελέσματα μπορεί να έχει στην Τράπεζα, το Δήμο μας και τους εξυπηρετούμενους από αυτό.
Παρακαλούμε θερμά –για όλους τους παραπάνω λόγους– να  άρετε την απόφασή σας για την παύση λειτουργίας του υποκαταστήματος Κέας.

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Δήμος Πυλαίας – Χορτιάτη: Πράσινο φως για 3 νέα σχολεία στον δήμο

@dmin

Δήμος Πυλαίας Χορτιάτη: Ημερίδα ενημέρωσης για την έναρξη των κατασκευαστικών εργασιών του Παιδιατρικού Νοσοκομείου

@dmin

Δήμος Κορδελιού Ευόσμου: Πασχαλινές Δραστηριότητες για παιδιά στην Πλατεία Ευόσμου

@dmin

Γράψτε ένα σχόλιο

* Με τη χρήση αυτής της φόρμας συμφωνείτε με την αποθήκευση και το χειρισμό των δεδομένων σας από αυτόν τον ιστότοπο.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε εάν το επιθυμείτε. Αποδέχομαι Διαβάστε περισσότερα