Δελτία ΤύπουΔήμοι

Καινούργιες, σύγχρονες και ασφαλείς παιδικές χαρές σε εννέα οικισμούς του Δήμου Λαγκαδά

Μία νέα, σύγχρονη και κυρίως ασφαλή εικόνα απέκτησαν εννέα παιδικές χαρές σε ισάριθμες τοπικές κοινότητες του Δήμου Λαγκαδά, μετά την ολοκλήρωση των εργασιών ανακατασκευής τους, κατόπιν εκτέλεσης σύμβασης στην οποία προχώρησε η διοίκηση του Δήμου Λαγκαδά.

Το έργο, συνολικού προϋπολογισμού 180.190,60 ευρώ, έχει καλυφθεί από ιδίους πόρους του Δήμου Λαγκαδά και αφορά τις παιδικές χαρές σε Λαχανά, Άγιο Βασίλειο, Εξαμίλι, Ζαγκλιβέρι, Καλαμωτό, Νικόπολη, Δρακόντιο, Πολυδένδρι και Λαγυνά.

Η ανακατασκευή των παιδικών χαρών περιλάμβανε τοποθετήσεις σύγχρονων και ασφαλών παιχνιδιών, διάστρωση με βότσαλο, βοηθητικό εξοπλισμό (παγκάκια, κάδους απορριμμάτων), περίφραξη και σήμανση.

Προκειμένου να παραδοθούν προς χρήση οι εννέα παιδικές χαρές, αναμένεται να εγκριθεί η πιστοποίηση τους από την αρμόδια επιτροπή.

Σημειώνεται πως το προηγούμενο διάστημα ανακατασκευάστηκαν εξ αρχής και δόθηκαν προς χρήση παιδικές χαρές σε:

1.Ηράκλειο, Σοχό και Άσσηρο (με χρηματοδότηση από Πράσινο Ταμείο)

2.Λαγκαδά (οδός Νίκης), Καβαλάρι, Λαγυνά (πλησίον Ι.Ν. Αγίου Νικολάου), Βασιλούδι, Σοχό (Κουμλούκι) και Αρδαμέρι (με χρηματοδότηση από πρόγραμμα Leader)

3.Ανάληψη, Χρυσαυγή, Αρετή, Αυγή, Κριθιά, Κολχικό, Σαρακήνα και Ξυλόπολη (με ιδίους πόρους)

«Ο Δήμος Λαγκαδά περιλαμβάνει μια τεράστια έκταση εντός της οποίας υφίστανται συνολικά 47 οικισμοί. Όλοι γνωρίζουμε ότι αυτά τα χωριά θα είναι ζωντανά εφόσον σε αυτά παραμένει η νέα γενιά. Οι σύγχρονες και ασφαλείς παιδικές χαρές βάζουν ένα μικρό λιθαράκι ώστε τους οικισμούς μας να ακούγονται χαρούμενες φωνές παιδιών, που θα μας γεμίζουν αισιοδοξία για το μέλλον», δήλωσε ο Δήμαρχος Λαγκαδά κ. Ιωάννης Ταχματζίδης.

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Δήμος Παύλου Μελά: Καταπολεμάμε κάθε μορφή βίας κατά των γυναικών

@dmin

Δήμος Λαγκαδά: Συγκέντρωση ειδών πρώτης ανάγκης για τους πυρόπληκτους της Αλεξανδρούπολης

@dmin

Δήμος Δέλτα: Προχωρά σταδιακά η ανάπλαση-ανακατασκευή των δικτύων ύδρευσης

@dmin

Γράψτε ένα σχόλιο

* Με τη χρήση αυτής της φόρμας συμφωνείτε με την αποθήκευση και το χειρισμό των δεδομένων σας από αυτόν τον ιστότοπο.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε εάν το επιθυμείτε. Αποδέχομαι Διαβάστε περισσότερα