Επικαιρότητα

ΚΤΕΛ Θεσσαλονίκης: Κανονικά θα πραγματοποιούνται τα δρομολόγια προς τον Λαγκαδά

Κανονικά θα εκτελείται η αστική συγκοινωνία που παρέχει για λογαριασμό του ΟΑΣΘ η ΚΤΕΛ Θεσσαλονίκης στον Λαγκαδά, ύστερα από τις διαβεβαιώσεις που είχε η εταιρεία ότι μέχρι το μεσημέρι θα εξοφληθούν τα οφειλόμενα, ύψους 500.000 ευρώ, όπως επισήμανε μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο πρόεδρός της Στέφανος Τσόλης.

«Μετά την γνωστοποίηση της κινητοποίησης που αποφασίσαμε, είχα επικοινωνία με τον υπεύθυνο από το λογιστήριο του ΟΑΣΘ, αλλά και με εκπρόσωπο από το υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών», τόνισε ο κ. Τσόλης, εκφράζοντας την ευχή του να μην αθετηθούν οι υποσχέσεις που έλαβε.

Σημειώνεται ότι η ΚΤΕΛ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ Α.Ε, παρέχει συγκοινωνιακό έργο στις «τοπικές – τροφοδοτικές» γραμμές, προς το σταθμό μετεπιβίβασης Λαγκαδά, για τη συνδυασμένη εξυπηρέτηση από και προς τη Θεσσαλονίκη, διά των αστικών λεωφορειακών γραμμών του ΟΑΣΘ, δηλαδή:

  • 1η γραμμή: Λαγκαδάς – Βερτίσκος
  • 2η γραμμή: Λαγκαδάς – Σοχός, και Λαγκαδάς – Σοχός – Αρέθουσα και Λαγκαδάς – Σοχός – Ασκός – Αρέθουσα
  • 3η γραμμή: Λαγκαδάς – Προφήτης – Ασκός – Σοχός, ενώ επιπλέον θα εκτελούνται δρομολόγια δια των εναλλακτικών διαδρομών Λαγκαδάς – Προφήτης – Ασκός – Σοχός – Αρέθουσα και Λαγκαδάς – Προφήτης – Ασκός – Αρέθουσα
  • 4η γραμμή: Λαγκαδάς – Κολχικό – Δρακόντιο – Ανάληψη – Ευαγγελισμός – Σχολάρι – Προφήτης – Σχολάρι – Νυμφόπετρα – Ρεντίνα – Σταυρός – Ασπροβάλτα.

Θα πρέπει να σημειωθεί ότι η Διοίκηση του ΚΤΕΛ είχε προσχωρήσει στην έκδοση δελτίου τύπου με το οποίο προανήγγειλε την διακοπή δρομολογίων προς τον Λαγκαδά λόγο μη καταβολής των οφειλόμενων εκ μέρους του ΟΑΣΘ.

Σε ανακοίνωσή της η ΚΤΕΛ Θεσσαλονίκης ΑΕ, ανέφερε πως «προβαίνει σε διακοπή του συγκοινωνιακού έργου που παρέχει στις “τοπικές – τροφοδοτικές” γραμμές, προς το σταθμό μετεπιβίβασης Λαγκαδά, για τη συνδυασμένη εξυπηρέτηση από και προς τη Θεσσαλονίκη, δια των αστικών λεωφορειακών γραμμών του ΟΑΣΘ.

Το συγκεκριμένο συγκοινωνιακό έργο εκτελείται «βάση προγραμματικής σύμβασης με τον ΟΑΣΘ, που υπεγράφη στις 16-12-2010 και προβλέπει ότι τα έσοδα θα λαμβάνει ο ΟΑΣΘ και αντιστοίχως θα καταβάλει στο ΚΤΕΛ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ, μηνιαία αποζημίωση την 20η ημέρα κάθε μήνα. Ο ΟΑΣΘ αρνείται συστηματικά να καταβάλει το συμβατικό τίμημα, με αποτέλεσμα οι γραμμές αυτές, να στερούνται κάθε πόρου, με αποτέλεσμα να είναι αντικειμενικά ανέφικτο να συνεχίσουμε την εκτέλεσή της» επισημαίνεται.

Η διοίκηση της ΚΤΕΛ ΑΕ αναφέρει πως «εξ αιτίας της προδήλως παράνομης αυτής στάσης του ΟΑΣΘ, ως εταιρεία δεν διαθέτουμε πλέον οικονομικούς πόρους για να παραγγείλουμε ή να προμηθευτούμε καύσιμα, να καταβάλλουμε μισθούς και ασφαλιστικές εισφορές κ.λπ. για την εκτέλεση της συμφωνηθείσας μεταξύ μας σύμβασης εκτέλεσης συγκοινωνίας. Κινδυνεύουμε, κατά συνέπεια, ως εταιρεία και ως φυσικά πρόσωπα, μάλιστα, να διωχθούμε ποινικά για παραβάσεις της ασφαλιστικής νομοθεσίας. Για τους λόγους αυτούς, αναγκαστικά, και παρά τη θέλησή μας, τα λεωφορεία μας θα ακινητοποιηθούν, από τη Δευτέρα 6/11/2023. Ταυτόχρονα, με την αναγκαστική ακινητοποίηση των λεωφορείων μας, δηλώσαμε στον αντισυμβαλλόμενο ΟΑΣΘ, ότι ασκούμε και το δικαίωμα επίσχεσης του άρθρου 325 του Α.Κ. μέχρι την πλήρη, ολοσχερή και απόλυτη εξόφληση όλων των οφειλόμενων που αφορούν στη μέχρι σήμερα πλήρη και περιεκτική εκτέλεση από εμάς όλων των όρων της συμφωνηθείσας σύμβασης εκτέλεσης της περιγραφείσας συγκοινωνίας. Για την αναπόφευκτη αυτή εξέλιξη, ενημερώσαμε έγκαιρα, με εξώδικη δήλωση, όλες τις αρμόδιες αρχές, αλλά δυστυχώς ο ΟΑΣΘ συνεχίζει να αδιαφορεί επί μακρόν, για τις συμβατικές του υποχρεώσεις προς το ΚΤΕΛ».

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΑΧΕΠΑ: Αδιανόητο να πηγαίνουν σε σουπερμάρκετ

Υπουργείο Οικονομικών: Παράταση στις φορολογικές υποχρεώσεις έως τον Απρίλιο του 2021

@dmin

Lockdown: Ανοίγουν τα καταστήματα Θεσσαλονίκη και Αχαΐα – εκτός η Κοζάνη

@dmin

Γράψτε ένα σχόλιο

* Με τη χρήση αυτής της φόρμας συμφωνείτε με την αποθήκευση και το χειρισμό των δεδομένων σας από αυτόν τον ιστότοπο.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε εάν το επιθυμείτε. Αποδέχομαι Διαβάστε περισσότερα