Περιφέρειες

Νωρίτερα οι αιτήσεις εγγραφών για νηπιαγωγεία και δημοτικά

Το Υπουργείο Παιδείας κατέθεσε τροπολογία στο νομοσχέδιο που ψηφίστηκε χθες.

Πίσω από την τροπολογία κρύβεται η πρόθεση του υπουργείου να ολοκληρώσει συντομότερα τους διορισμούς, τις προσλήψεις και τις υπόλοιπες υπηρεσιακές μεταβολές εκπαιδευτικών, ώστε να μην υπάρχουν ελλείψεις προσωπικού στα σχολεία κατά την έναρξη της επόμενης σχολικής χρονιάς όπως συμβαίνει τις τελευταίες δεκαετίες.

Συγκεκριμένα οι γονείς θα πρέπει να υποβάλουν τις αιτήσεις εγγραφής στο νηπιαγωγείο ή στο δημοτικό, από την 1η έως την 20η Μαρτίου του προηγούμενου σχολικού έτους αναλόγως πού ανήκουν σύμφωνα με τα όρια της σχολικής περιφέρειας.

Η προθεσμία αφορά τους γονείς που τα παιδιά τους θα φοιτήσουν για πρώτη φορά τον Σεπτέμβριο στο νηπιαγωγείο ή στο δημοτικό.

Για την εγγραφή οι γονείς πρέπει να προσκομίσουν έγγραφο που αποδεικνύει τη διεύθυνση κατοικίας του απιδιού, το ατομικό δελτίο υγείας του μαθητή και βιβλιάριο υγείας ή άλλο στοιχείο από το οποίο αποδεικνύεται ότι έχουν γίνει τα εμβόλια που προβλέπονται.

Σύμφωνα με στελέχη του υπουργείου, οι εγγραφές το πρώτο εικοσαήμερο του Μαρτίου θα γίνουν ηλεκτρονικά στο https://e-eggrafes.minedu.gov.gr.

Για τη φοίτηση στο λύκειο επίσης ισχύει η ίδια ημερομηνία, ενώ για την εγγραφή των μαθητών από το δημοτικό στο γυμνάσιο οι διευθυντές των σχολείων στέλνουν τα στοιχεία των μαθητών αρμοδίως.

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Δήμος Κορδελιού Ευόσμου: Πρόγραμμα αποκριάτικων εκδηλώσεων

@dmin

ΠΚΜ: Εργασίες συντήρησης στην 19η Επαρχιακή Οδό Ασκού- Φιλαδέλφειας- Λευκούδας- Αρέθουσας- Στεφανινών

@dmin

ΠΚΜ: Το Πρόγραμμα διεξαγωγής εξετάσεων τεχνικών επαγγελμάτων

Ioannis Terzakis

Γράψτε ένα σχόλιο

* Με τη χρήση αυτής της φόρμας συμφωνείτε με την αποθήκευση και το χειρισμό των δεδομένων σας από αυτόν τον ιστότοπο.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε εάν το επιθυμείτε. Αποδέχομαι Διαβάστε περισσότερα