Τέχνη - Πολιτισμός

ΠΕ Κιλκίς: Έκθεση ζωγραφικής μαθητών – μαθητριών του 2ου Πειραματικού Γυμνασίου Κιλκίς στο Διοικητήριο

Κτήρια – σύμβολα της πόλης του Κιλκίς, κατασκευές οι οποίες είναι διαχρονικά και άρρηκτα συνδεδεμένες με την ιστορία του τόπου, ζωγράφισαν μαθητές και μαθήτριες του 2ου Πειραματικού Γυμνασίου Κιλκίς με την καθοδήγηση – επιμέλεια του καθηγητή Δημήτρη Μπαρτζώκα στη διάρκεια της σχολικής χρονιάς, παρουσιάζοντας το “εγχείρημα” αυτό στην έκθεση υπό τον τίτλο  “Οι μαθητές ζωγραφίζουν την πόλη”, η  οποία φιλοξενείται στο αίθριο του Διοικητηρίου (μέχρι τα τέλη Ιουλίου) και τελεί υπό την αιγίδα της Περιφερειακής Ενότητας Κιλκίς.

«Θαυμάζουμε την ευαισθησία, την έμπνευση, την επιμέλεια, το ταλέντο των μαθητών και των μαθητριών» υπογραμμίζει ο Αντιπεριφερειάρχης Ανδρέας Βεργίδης, προσθέτοντας πως «με κύριο γνώμονα την αγάπη για την τέχνη και με τη στήριξη του καθηγητή τους, κ. Μπαρτζώκα,  μας παρουσιάζουν ένα κομμάτι του εαυτού τους».

Στο εξαιρετικό επίπεδο της συνεργασίας των παιδιών στο πλαίσιο της συλλογικής αυτής δράσης και της υποστήριξης που είχαν από τον διευθυντή του 2ου πειραματικού γυμνασίου Κιλκίς Αλέξανδρο Ταμουτσίδη, αναφέρεται ο κ. Μπαρτζώκας, τονίζοντας – μεταξύ άλλων – πως μέσα από το συγκεκριμένο “εγχείρημα”, οι μαθητές και οι μαθήτριες εμπέδωσαν τη δυναμική της συλλογικής δράσης και “ξεδίπλωσαν” την προοπτική που πηγάζει από τις δεξιότητες και τις ικανότητές τους.

«Το 2ο Πειραματικό Γυμνάσιο Κιλκίς αναπτύσσει μεγάλο εύρος δράσεων ως στοιχείο της  φυσιογνωμίας του, καλύπτοντας τα ενδιαφέροντα και καλλιεργώντας τις ιδιαίτερες δεξιότητες του μαθητικού δυναμικού. Παράλληλα είναι ένα σχολείο που προωθεί την εξωστρέφεια και βρίσκεται σε διαρκή αλληλεπίδραση με την κοινωνία» επισημαίνει ο διευθυντής του, Αλέξανδρος Ταμουτσίδης, ευχαριστώντας «θερμά την Περιφερειακή Ενότητα Κιλκίς για τη φιλοξενία και τον Αντιπεριφερειάρχη κ. Ανδρέα Βεργίδη για την υποστήριξη της όλης προσπάθειας». Επίσης, συγχαίρει τους μαθητές και τον υπεύθυνο καθηγητή  «που αποδεικνύουν στην πράξη ότι το μαθητικό δυναμικό του Κιλκίς αλλά και το Δημόσιο Σχολείο μπορούν, με την ανάλογη στήριξη, να πετύχουν σημαντικά πράγματα και να υποστηρίξουν  παιδεία υψηλού επιπέδου».

Τα έργα με την σειρά όπως εμφανίζονται παρακάτω:

  1. Αυστροελληνική Καπναποθήκη: Ακρυλικό σε καμβά, τμήμα Β4
  2. Δίδυμες καπναποθήκες: Ακρυλικό σε καμβά, τμήμα Γ1
  3. Καθολικό Μονής Αγίου Γεωργίου: Ακρυλικό σε καμβά, τμήμα Γ3. –
  4. Ι.Ν.Μεταμορφώσεως: Ακρυλικό σε καμβά, τμήμα Β3
  5. Λαογραφικό Μουσείο (Γυμνάσιο): Ακρυλικό σε καμβά , τμήμα Β2
  6. Η Παλιά Νομαρχία: Ακρυλικό σε καμβά, τμήμα Γ2
  7. Πολυάνειο Ωδείο: Ακρυλικό σε καμβά, τμήμα Β1
  8. Σαλάτς: Ακρυλικό σε καμβά, τμήμα Γ4

         

             

             

              

 

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Thessaloniki Beer Festival 2023

@dmin

Δήμος Θέρμης: 50 ημέρες εκδηλώσεων στο Φράγμα Θέρμης και σε οικισμούς του δήμου

@dmin

Δήμος Κομοτηνής: Θεατρική παράσταση για τον Κωνσταντίνο Καραθεοδωρή

@dmin

Γράψτε ένα σχόλιο

* Με τη χρήση αυτής της φόρμας συμφωνείτε με την αποθήκευση και το χειρισμό των δεδομένων σας από αυτόν τον ιστότοπο.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε εάν το επιθυμείτε. Αποδέχομαι Διαβάστε περισσότερα